Sunday, January 30, 2011

10 Mangsa Plastic Surgery

Salam Paradigma..Hari ni aku nak tayangkan kat korang,10 mangsa azab daripada pembedahan plastic sampah surgery..Aku memang tak berkenan,orang yang ubah ciptaan tuhan ni...choyy betui!!*dosa beb..ok la.. JOM SEMAK!!!

Hang Mioku: injected cooking oil into her own face

One of the most famous cases of plastic surgery gone wrong, Hang Mioku, a 48 year-old woman from South Korea, became so addicted to plastic surgery that she was left unrecognisable after her obsession led her to inject cooking oil into her face. She had her first plastic surgery procedure when she was 28. Following operation after operation, her face was eventually left enlarged and disfigured, and the surgeons she visited refused to carry out any more work on her and one suggested that her obsession could be a sign of a psychological disorder. So Hang resorted to injecting cooking oil into her face. It became so grotesquely large that she was called "standing fan" by children in her neighbourhood - due to her large face and small body.

As Hang's notoriety spread she was featured on Korean TV. Viewers seeing the report took mercy on her and sent in enough donations to enable her to have surgery to reduce the size of her face. During the first procedure surgeons removed 60g of foreign substance from Hang's face and 200g from her neck. After several other sessions her face was left greatly reduced but still scarred and disfigured.

Jocelyn Wildenstein: a US$4 million monster

Known by the press by the nickname of "The Bride of Wildenstein" --a reference to The Bride of Frankenstein--, Jocelyn Wildenstein has allegedly spent almost US$4,000,000 on cosmetic surgery over the years, ending up as one of the worst and most famous cases of plastic surgery addiction. But who did that happened?

Once upon a time, in the late 70’s there was a beautiful women named Jocelyn Wildenstein. Jocelyn really had it made. She was a fresh-faced mother of two and married to an extremely rich art dealer. That is until she caught her husband in bed with a 21 year old Russian model. Now, any normal person would just leave her husband and take all of his money with her, right? Not Jocelyn Wildenstein! Instead she decided to win back her husbands love and make herself more beautiful by going under the knife. Well, her husband left her anyways, but Jocelyn will always have her plastic surgeon.

Michael Jackson: more than 10 nose surgeries

Does this really need to be explained? It’s incredible to forget how absolutely normal Michael Jackson looked back in the 70’s and 80’s, attractive even, before turning into the sideshow freak that he is today. He is rumored to have had more than 10 nose surgery procedures on his life.

Pete Burns: famous singer, spent almost all of his life savings on reconstructive surgery

Pete Burns, former frontman of the British band Dead or Alive --famous for their single "You Spin Me Round (Like a Record)"--, has had extensive polyacrylamide injections into his lips, along with cheek implants, several nose re-shapings and many tattoos. He revealed in early 2006 that he had spent almost all of his life savings on eighteen months of reconstructive surgery after a procedure on his lips went horribly wrong.

Dennis Avner: the Catman

Dennis Avner, also known by "Catman" or his native american name of "Stalking Cat", has undergone incredible extensive surgery in order to look like his totem animal, the tiger. Modifications include extensive tattooing, transdermal implants to allow whiskers to be worn, subdermal implants to change the shape of the face and the filing and shaping of the teeth to make them look more like a tiger's.

Eric Sprague: the Lizardman

Born Eric Sprague in 1972, the Lizardman was one of the first people to have a split tongue and in some circles is seen to be wholly responsible for the recent popularity of this particular modification. This 37 year old man has transformed himself into a reptile via 700 hours of tattooing, five Teflon horns implanted beneath the skin of his eyebrows, filing down of his teeth into sharp fangs, bifurcation of his tongue, and stretching of his septum and earlobes.

Donatella Versace: a caricature of herself

Since taking over for her brother Gianni Versace, platinum blonde fashion designer Donatella Versace has gone through some drastic changes thanks to plastic surgery, turning herself into a caricature. Although nose jobs are usually done to make a nose smaller, Donatella’s has grown larger over the years. It is also wider and flatter and slightly crooked, indicating that at least one bad nose job took place. In addition to her big nose, Donatella also has large lips, like the trout pouts of the Hollywood divas the designer dresses. Although the fashion icon has always had big lips, the oversized upper lip indicates that fillers, like collagen, have been used liberally. For a 53-year old, Donatella’s skin is very firm, indicating a possible facelift. She probably also uses dermal injectables like Botox to eliminate wrinkles, even when she smiles. Her tight face is a strong contrast to the loose skin on the rest of her body. And yes, Donatella’s weight loss also revealed her breast implants. Anything left?

Jackie Stallone: facelift, brow lift, cheek implants, nose job...

The mother of famous actor Silvester Stallone, Jackie was also famous for claiming she can talks to dogs about the future, she also once set up a psychic hotline which would charge callers for advice. Now she’s relatively famous for what looks like a little too much plastic surgery, as she has tried everything: facelift, brow lift, cheek implants, nose job and, of course, lip jobs.

Amanda Lepore: world's most famous transexual

Once a poverty-stricken young boy, Amanda Lepore's countless surgeries have made her one of the world's most famous transexuals. She had her first plastic surgery at the age of 15, getting a sex change in her last year of high school, and countless surgeries after that.

Michaela Romanini: italian socialite, famous for her collagen abuse

Last but not least. Meet italian socialite Michaela Romanini. Another plastic surgery gone wrong, this lip collagen abuser is only 40 years old, and became famous after her many surgeries.

NOTA KAKI:Neutral Beauty is the best one..!!

Saturday, January 29, 2011

Nak Balik atau Tak?

Salam paradigma..

Amboi,lama benorrr xmenulis blog ni..since berukband xbayar kan(tggu wifi kat kolej tah bile gaknye).haha..
tajuk aku cam gempak pulak kan..ahah,aku dalam dilemma,krisis,konflik dan pelbagai lerr..sbb?tak sure nak balik kampung halaman atau stay je kat uum niiii...Haiyoo,tiket pun baru nak survey ni..cuti seminggu lebih kut..rugi plak tak balik...lepas ni dah xde cuti pon..urmm...HELP ME!!

fikiran ni asyik fikir je..kalau balik sure mak kata,"aik,aritu kata tak balik"hmm, aku kena fikir pelbagai alasan kukuh la in term of nak yakinkan dia agar aku balik BUKAN NAK MINTA DUIT SEMATA-MATA.. lagipun,duit ptptn baru je masuk semalam(excited giler bdk uum serbu ATM.ha3)....
aihh...balik atau tak eh?membe2 aku ramai'hasut' suruh balik...well,concerning about me

Thursday, January 27, 2011

Internet Laju 20x

Salam paradigma..
Hari ini aku nak paparkan strategi aku untuk melajukan internet/browsing..Untuk pengetahuan korang,aku memang degil sikit nak bayar broadband ni.haha..ini pon dah..dah 2 bulan tak bayar..siap maxis hantar surat cinta(melalui msg)lagi..

Baiklah,korang pun dah tak sabar2 kan nak try cara aku untuk melajukan internet korang yang sejak dulu lagi slow motion cam sipooot.huhu..JOM SEMAK!!

1>korang download la software QuickDNS..atau klik sini
2>pada yang guna Mozilla tu,cuba download add-on seperti Vacum Places,Vacum Places Improved,FastestFox(aku tak pakai dah),Quick Proxy dan Tweak Network ..semua ini,begitu berguna dalam berhadapan dengan poor network..lagi2,korang tak rajin tutup brokband tu.haha..

3>aku rajin juga..not-enable kan javascript..Tapi, masa log in email,fb or isi borang tertentu serta komen2(eg blog,chat) memang xboleh la..unless,untuk cari maklumat ya..

4>guna software Utilities 2011..memang terbaik!!
5>selain tu,aku guna juga softwareTweakMASTER 3.14..tapi trial version la..tak mampu nak beli ori..^^

6>'Makcik'CCleaner juga memainkan peranan penting gak .so,ini membuatkan laptop kita semakin ringan ..
7>aku juga manipulasi pendrive 4gb seolah2 mcm RAM..dengan cara?klik properties>>ready boost>>set jum MB kita nak guna>>apply>>ok
8>hidden kan sebarang icon di screen lappy kita..agak beban ya adik2..hihi..
9>o,ok.. silalah on9 time2 orang tidur ya..kalau boleh selepas pukul 
 12am..time tu,memang laju dan kapasiti apa yang dilayari tak sesak/slow..
10>bookmark la website kegemaran,takdela take time selepas ini untuk ke home and search..selain itu,mana2 yang guna google chrome boleh setkan didalam 9 kotak mozilla tak boleh ke 9 kotak bookmark tu?boleh jer...try download add-on fast dial.
11>Jangan time scanning/updating anti virus..memang slow/hang lerr window korang..lagi2 brand Kaspersky..huuu

OK.Itu sahaja caraku yang dikongsi untuk anda semua .huhu..jumpa lagi!!!
:D :D :D


۞Hari ini,rasa bersalah sangat2 tak dapat join AGM Rakan Muda..sbb?aku dah mungkir janji..  :(
 urm,bukan apa.. banyak sangat faktor yg mendorong aku buat keputusan sebegitu..
1>pada hari kejadian,kena pergi Jitra/Alor Setar..for,biz report survey..aishhh.. (-,-")
2>kurang sehat laa..kawan2 memang ramai demam skunk,macam nak demam ni*serius
3>duit belanjaku semakin HAUS..kerna,duit ptptpo xmasyuk lagi weh..*pengsan
4>tempat telah bertukar?haaa,AGM ni pada awalnya buat di Dewan TE,UUM..last2,tukar plak..buat kat Restoran D'Bendang,Jitra..kena ke dengan tema Fairy Tale beb?tapi kenapa di restoran..?maybe restoran tertutup kut..bayaran okla..rm35(rm5 byran tmbahan)..
5>membe yang kenal xde yang pergi lorr..semua busy ngan projek n esaimen..haiyooo!!
Jadi...mintak maaf ya kak long(dirla),bukan sengaja batalkan..hati ini memang nak sangat pergi..TAPI,komitmen untuk jangka panjang yang melibatkan diri ini/orang lain perlu gak Anip utamakan..
Hmm..itu sahaja.  sekian#

Monday, January 24, 2011

20 Rambut Wanita Paling Cantik

++ rambut..oo rambut..mahkota teristimewa bagi setiap insan,terutama?wanita la..huhu
++lelaki paling tertarik pada rambut seseorang itu,selain wajah manis mereka..TAPI..lagi tertarik jika bertudung..kan..
++okeh..disini aku sediakan 10 jenis rambut paling aku suka!! *yang penting bukan palsu.tett.. :)
++Korang pilih la NOMBOR RAMBUT paling cantik/suka k..come on guys,we take a look together,

well,do love dis haircut..

sweet 1960?huhu..classical ..

shorty ..depends on face shape gak..kalo bulat?!! xsesuai:)

oK.. is like riben*pretty much

i wanna ur SWEET hair,not SOUR orange!!
so sexy..yes you are..^^

adorable one!!

curly cute.. ouch!!
taylor swift.. dont change of that style..

mama ..look at!!
my doll..huhu..^^
great one!!
layer always nice..!

felt,so melancolic..
could be the real barbie,hihi..

is like that?blow me away..

Alessandra Ambrosio,shes roarrr!!
Omg..So sweetsssssss!!

and..THE WINNER!!! over triple thumb up.hahak!!

Sunday, January 23, 2011

MyPersonality:Multiple Intelligence

..bertemu kembali.. Hu!
:haha..over all, correct!
:music mengatasi segala-galanya..but,linguistic 4th?
:mostly lebih kurang byk dif..

:Ok,tu aje sesi tayang menayang arini.. chow!
jap2..kalau korang nak try .klik sini

MyPersonality:Personality Type

Personality Test?
ok..macam best,
aku dah try.Menarik.huhu.Jom!

*the la..urm..maybe yes,maybe no

*Harus tanda!!..76 semuanya k.

*Ok..opinion..DAN aku jenis pemikiran ENGINEER?,gosh!

Sapekah..sapekah?xkenal pon..=,="
AKAN DATANG..multiple intelligence plaks.ok,

Saturday, January 22, 2011

Gaya Rambut Paling Popular

Hari ni nak citer pasal rambut lah..Sekarang ni klau kita perhati,macam2 jenis trend rambut kan..Paling hot,gaya korea/jepun??? Tak lupa,bagi mereka yang malas nak fesyen2 bagai,botak @belah tengah pon jadi ler..haha..sebelum tu,biar aku terang serba sedikit tentang rambut panjang ni...

LELAKI berambut panjang!?? Sesetengah pihak mendakwa lelaki berambut panjang menampilkan imej mengagumkan, malah mempunyai nilai dan gaya tersendiri, yang mudah menjadi perhatian umum.
Di sudut adat pula, golongan yang berambut panjang selalunya dipandang sinis, sering dianggap tidak berdisiplin dan banyak kes dikaitkan dengan tabiat kurang baik, walaupun ???haaa..bukan semua mereka begitu KAN...huhu..
Ini berbeza dengan imej rambut pendek, yang kelihatan kemas, bersih dan berdisiplin, walaupun sesetengahnya tidaklah sedemikian(sape makan peria dia rs pahit), bahkan mereka yang berambut pendek kadangkala berperangai lebih teruk(opss)
Tetapi salahkah lelaki Islam menyimpan rambut dan membiarkannya panjang? Tidakkah Nabi Muhammad s.a.w yang menjadi ikutan umat Islam juga mempunyai rambut panjang dan bukankah ia suatu sunnah, mengikuti jejak langkah kehidupan baginda?
Presiden Pusat Penyelidikan Islam Amerika, Columbus, Ohio dan Ahli Majlis Fatwa dan Penyelidikan Eropah, Dr Salah Sultan, berkata tiada salahnya membiarkan rambut panjang sekiranya seorang itu menjaganya dengan baik.
Ini kerana katanya, Nabi s.a.w dilaporkan bersabda (bermaksud): “Sesiapa yang mempunyai rambut, peliharalah ia” dan dilaporkan juga yang Nabi s.a.w mempunyai rambut panjang...
Ok lerr..Hari ini aku nak pamerkan beberapa trend rambut yang popular dari zaman batu smpai la 2011 ni kan..JOM SEMAK!!!

sape suke?angkat tgn!!kikiki..

>>GAYA KOREA..*aku dah try wat.huhu..stylo wo!!

>>GAYA MENGERBANG..*kurang minat.huhu..Robert,mayb sesuai..huhu!!

 >>GAYA JEPUN*minat gak..kalo korang tgk citer hanazakari,mcm2 style beb..

>>GAYA RAMBUT CURL..*mostly di Korea,xske fesyen ni..Maybe Lee Min Ho ske..dia memang gemar eksperimenkan rambut dia..huhu

 >>GAYA RAMBUT PALING AKU MINAT *2011 maybe aku akan rajin ke saloon..huhu..stylo seyh..

 eh apa pulak..dah lama trend tu di barat,tgk fesen salah seorang ahli kump The Beatle ni..hoho!

>>GAYA PACAK..*nampak cam budak degil plak..haha..xsesuai ngan aku..

 >>GAYA RAMBUT SPIKE..*macho kut..membe aku suruh buat macam ni,malas la..huhu.menonjol sgt..tapi trend ni kebaboo kat sek/uni/kolej sekarang beb!

NOTA KAKI:Rambut boleh memberi keyakinan BARU kepada seseorang lelaki itu.Tapi,perempuan ?huhu..