Thursday, November 11, 2010

10 Persembahan Terbaik CT

Salam Paradigma..

"kan,lagi-lagi dia..xde org lain ke?""ahh,muakla..asyik dia aje yang menang""adess,napela ko xpakai tudung betul2 ct oii"dan pelbagai..itu adalah antara lontaran kata-kata yg amat popular dalam kalangan pemerhati industri hiburan terutama 'pencemuh sejati'.kikiki..Semua hampir cakna akan realiti itu..Baik,itu sekadar selingan saje..Disini,aku paparkan 10 persembahan ct yang paling best bagi aku la..tak kesah la korunk suka atau x..tapi bila tgk semua persembahan di bawah ni,ada diantaranya boleh meremang bulu tengkuk,terpaku dan terpesona..*yes,she's pretty.he4 ..hakikatnya,biarlah kita berbalik pada bakat seseorang rite..??..ok..ENJOY..!! ;D



10.
>>Ct n Gareth Gates..Say it isn't so,live at MTVAA2004..
>>Gandingan yang hebat..tahniah..;D
PART TEPUKAN GEMURUH: Ms kemunculan ct n gandingan bersama


09.
 >>ketika di AJL96..ct dominasi semua ,haha...
>>ada anuar zain..kene ikat.fun...
>>AJL kali ni,memang popular dgn pakaian pengantin(ziana pon)..ok,trend..haha..^^
>>PART TEPUKAN GEMURUH: slpas note tinggi'demi pertahankan kebahagian..."


08.
 >>antara lagu yang amat sukar pernah dibawa dia dlm muzik2..
>>mengejutkan orang ramaikrn beliau gagal mara ke final AJL2007..its ok..gantinya,Destinasi Cinta..haha..
>>PART TEPUKAN GEMURUH:habis note tggi 'Walaupun,himpunkan sesuatu...'


 07.
 >>Ok,persembahan lagu Kekasihku ini pun antara lagu paling sukar..*dia kata..tp okla..last2,menang gak Lagu Kategori Balada Terbaik AJL2000..
>>PART TEPUKAN GEMURUH: 'Kekasihku....(note tinggi)"


 06.
 >>Ok..lagu berhantu ni,dominasi semua jugak..sbb??maybe hasil kerja Pak Ngah yang paling terbaik termsuk persembahan n mutu lagu..Tahniah..;)
>>PART TEPUKAN GEMURUH: masa kanak2 ini menari dgn lincah bersama ct..comei kut..haha.. 


 05.
 >>Ok,lagu KuMilikmu versi kali ni mmg best..  dia combine,hip-hop,koir n tarian tap..Tahniah..menang persembahan terbaik ms AJL2003..huhu..
>>PART TEPUKAN GEMURUH: masa kemunculan hip-hop peerempuan & tarian tap..


 04.
 >>visual persembahan mantap,pentas pelik,pakaian n mekap yang cantik..
>>Vokal ct terpancar masa intro lagu cindai..
>>ketika ni,masa APM2009.. dia diminta nyanyi lagu Cindai n Ditaman Teman..
>>PART TEPUKAN GEMURUH: masa habis intro cindai


 03.
 >> Antara persembahan dia paling terbaik masa di Konsert Albert Hall London,06..Dialah dihati versi harmoni.. >,<
>> Lenggok vokal dan penguasaan note rendah amat baik..Tahniah..
>>PART TEPUKAN GEMURUH: ketika memainkan suara pd note rendah


 02.
 >>Lagu Untukmu gandingan penyanyi asal ,Lan Meet Uncle Hussin n CT..di AJL24
>>Kualiti vokal CT terpancar...ketika versi lagu dipelbagai pd peringkat awal dan pertengahan arrangement lagu..
>>PART TEPUKAN GEMURUH: habisnya note tinggi 'pernahkah engkau fikirkan ..Oh cukuplahhhh..'& habis persembahan.


01.
>>Persembahan paling menjadi tumpuan semua penonton..perr..sume terpaku..padanlah menang Persembahan Terbaik,AJL2002..terbaik!!!
>>Kualiti suara yg hebat,persembahan tarian memukau,penguasaan pentas yg mantap dll...
>>..Namun,kalah ditgn Waheeda-Wasini..huuu..tapi its ok.Sbb,Wasini pun lagu fenomena gak thn ni..haha..fight2..
>>PART TEPUKAN GEMURUH: masa tarian serentak & intro

NOTA KAKI: Sukar nak cari penyanyi yang betul2 berbakat dan cukup pakej..Adakah ciri2 penyanyi legenda semakin haus..??Fikir2kan lah..


3 comments:

Anonymous said...

yg nirmala..ct menang kategori tu..waheeda thn lepas tu..time tu yg juara lagu keliru-ajai dgn nurul..org xpuas ati dgn ajai n nurul sbb CT patot menang..

Anonymous said...

lagu nirmala menang kategori irama malayia tp kalah dgn juara die ajai dgn nurul..lagu keliru..org xpuas ati ct xmenang sbb ajai n nurul menang....waheeda thn pastu..

Anif Abdullah ® said...

Encik Anon:btui2... saya lupe lak nak update! aritu ade gak orang tegur..haha..Nirmala more diserve !!