Thursday, March 1, 2012

53
KOMEN
Pada Suatu Hari : Google Translate

Thursday, March 1, 2012
Pada suatu hari,
Ketika bulan gerhana....

PELAKON UTAMA:

Kak Limah 

Setiap orang ada hobi masing -masing.
Ada yang suka melipat kain,
Ada yang suka like status facebook owang,
Ada yang suka mengumpul pembalut buku,
Malah ada yang suka conteng kasut kawan guna liquid paper,
TAPI..
Kak Limah tak lah sebegitu. Hobi Kak Limah lebih kepada ilmiah. Ecehh.. Hobi menakut-nakutkan orang ketika bulan mengambang sudah lama Kak Limah tinggalkan. 
Ianya menjadikan Kak Limah letih. Letih dik (T_T)
Jadi, Kak Limah sudah ada hobi baru iaitu bermain-main dengan google transelate.Wuhuu! =,='
Tengok sini!



tiba-tiba ketiak Kak Limah rasa berpeluh dan nak terlentang ketika membacanya?



#pitam 80 saat


Kak Limah tak sampai hati nak lihat .Ouh no!! 


Tba-tiba,Kak Limah berasa sangat hampa dan terdiam seribu bahasa. Kak Limah rasa nak merajuk dan larikan diri ke rumah jiran sebelah 3hari 2malam.. Kenapa nama Kak Limah di-transelate sedemikian rupa? 8 juta penonton suka lakonan akak.. Sampai hati google buat akak begini.


Akhirnya, Kak Limah ambil keputusan untuk tukar hobi iaitu.... (sambungan)


NOTA AA: Benda free tak semua betul :D

53 Orang Skandal Komen:

Addin said...

haha . posted limah :D apakahh .

mocha pearl said...

hikhikhik

Siti Nurhuda Husna Zulkarnain said...

Hahaha. Lawak-lawak. Apekeheinya Google Translate ni? Mengarut je. Kui kui kui~

nur said...

xpernah guna pon.. wat pening je.. hahahaa

peyansanstaro said...

menanti...........

Sarah Mohd Saleh said...

mmg bongok giler google translater tuh..hahahh

anif abdullah| AA said...

@Addin hahaha

anif abdullah| AA said...

@mocha pearl gelak ye..hehe

anif abdullah| AA said...

@Siti Nurhuda Husna Zulkarnain kalau nak transelate karangan pikir 841 kali k :)

anif abdullah| AA said...

@nur try laa :)

anif abdullah| AA said...

@peyansanstaro hehe.. tq

anif abdullah| AA said...

@Sarah Mohd Saleh haha.. nak cepat n mudah,ade je orang guna :)

sha my heart said...

hahaha~ lawak.. :D

sampai merajuk kak limah.

blog-tips-kurus said...

baca je, jgn percaya 100%. :-)

Fiksyida said...

kak limah mengada2! hihi..

YOUsoF said...

Aku pun suka The Beatles dan Comments. Lebih² lagi lepas Comments pakai tudung, nampak lebih ayu...


Osman Dry pun sempoi jugak.. Tak lupa lakonan Posted Limah, mantap.. Aku suka since dia berlakon Rombongan Cik Kiah Ke Kuala Lumpur lagi.. ;D

emy zulaiha said...

hahhaha apekah posted limah? kesian kak limah.hahha

nulhazwany abdul malik said...

haha pelik2 je kak limah ni. hehe

era kecik said...

haha. google translate memang tak betul lar. hee~

SAYA BUKAN SAMDOL said...

hahah sebab tu english aku fail kl guna Google Translate nih

.........cP~ said...

Memang tak percaya nak guna google translate kalau ayat panjang. Better guna ayat sendiri walaupun macam ayat darjah 1.

MaYa MustWany said...

huhuhu siap de smbungan tuh..

Lea Isnawi said...

Osman dry...hahahaha

jirannn! im back

widiea azira said...

google ni kejam ah. .haha

onie said...

posted kak limah,ahahaha...google translate bukan betoi sangat,haha

Jerr said...

Osman dry, haha.

..cik gugu.. said...

ape ke bangang sgt google ney -.-

cotton candy said...

kelakor abiz..haha

Encik Fikhri said...

sian kak limah ko persetankn die kt blog ni..haha..the beatles dan comments tu xleh blah..tekincit aku..

kiera'sakura said...

hahahahaha... merepek jer :p

Abg Stalker said...

hahaha..hbs la kak limah da ngajuk.POSTED LIMAH.

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

hahaha... kak limah muka serammm ahh!!!

kay_are said...

mengarut sangat google translate ni.. ish ish..

Syuhada said...

hahhahah..kak limah bajet dia popular hape??da kalah ngn usop wilcha..dia xleh terima...hahhahha

semutsengal said...

Err,

hobi kak limah ni, kadang mcm sama dengan aku lah.

Effa CuRio said...

Posted Limah? kesian kak limah.. hahahaha.. :)

syafiqakarim said...

hahaha kesian kak limah.
google translet trolol -.-

Ahmad Haziq Azlan said...

singgah dari twitter

NUR AYNIE said...

lawak ahhhhh ahhahahaah

Abu Huzaifah said...

google translate memang tidak boleh dipercayai =..="

Ct Aja said...

hahaha...rosak semua.....memang lawak...haha

anamizu kaito said...

hahahahahahahaha



*adeh semput mak~








luv,
cik ana

amir aizat said...

yg last sekali kelakar ! haha

syahirah said...

serious lawak..

Liyana Zahim said...

Adoi nip.. Mcm nk gile akk gelak kat sini.. Ape kejadahnya siti nur haliza jd beatles siti nor diana jd coment.. Wakakakakakakakakakah!!

EZAN IDMA said...

kahkahkah ini kelakar

kajaharuna said...

google translet ni mmg suke begurau dgn nama2 org islam..

Fara E's said...

wan maimunah kau tade effect kan ? haha

alif haris said...

kahkahkah .. hobi bermain gugel translate telah lama aku tinggalkan wey.. kerna ianya amat menjengkelkan..

cik sakdi said...

sabar kak limah,,,jangan mencarut tau.. haha

cik timbahijau said...

alahai, senak perut gelak kak limah.haha.

Mila Ahmad said...

kadang2 mcm bengong jugak hehe...

tomatokering :) said...

kahkahkah ! sumpah lawak ! XD

 
◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger TemplatesBlogger Blog Templates;