Tuesday, February 28, 2012

39
KOMEN
Pada Suatu Hari : Kongsi Air

Tuesday, February 28, 2012

Pada suatu hari.. 
Masa sekolah dulu, aku memang suka bawa air mineral & letak atas meja

Botol airku begitu gagah berdiri seperti tuannye.. Malah,bentuk badan dia juga gojes
sehingga boleh mencairkan pada sesiapa yang memandangnye..wiwit!!
Tapi- tapi..
Menjelang tengahari, hanya botol air aku sahaja yang masih penuh dengan air..
Tak tahu kenapa,dan tak sempat pulak buat kajian. Hihihi
Aku suka air sejuk saje.. tak retilah air mahal-mahal
Selepas itu,datang seorang mamat ini..
"nip nak air.."
"ok. ambiklah" nada suara seperti tarmimi siregar

Belum sempatku nyatakan syarat ..Dia sudahpun,

glurpp.. glurpp.. 5 teguk setengah mungkin =,='

Lalu ku bermonolog sendirian,

kenapa cara dia minum berbeza sungguh dengan aku?
botol tu kena mulut dia ke?
mulut dia busuk tak?
cantiknya kerongkong dia..eh?




"THANKS nip. Fuh,lega!"

terima kasih erra sebab memahami .sobss




NOTA AA : Tak suka orang minum air botol guwa kalau kena mulut #pitam

39 Orang Skandal Komen:

peyansanstaro said...

sama dgan aku la wei.. =___="

dulu2 time sek aku sorang je yang terlebih rajin bawa air ke sek.. yang lain xlh harap.. Tmbah2 time PJK.. kena la sorok .. HOhhoo...

eszyamin said...

tula kau lambat..cm aku mmg terus jerit saja "woi jgn kena mulot" baru die terkejut dn brhati2 dgn tindakan dier..

liyana izzati said...

Hahhaha. Biasa kawan masa sekolah memang macam tu. Belum cakap apa lagi dah teguk sampai separuh botol. Letih betul. Hahhaa.

fathiahRAIHANA said...

Hahaha amboi sampai pitam dia XD


kalo budak pompuan ni nk mintak air org lain tak sempat bg syarat depa dah cakap dlu, takpa, tak kena mulut punya. asalkan dapat air ('___')

Peah Glemer said...

tak suka ah kongsi2, nak bawak ah sendiri, haha kedekutnya aku

sha my heart said...

selalu juga bawa air ke sekolah dan menjadi sasaran kawan2 nak air.

cik sakdi said...

apa salahnya mulut bertemu kakakakah

anif abdullah| AA said...

@peyansanstaro haha.. safety first

anif abdullah| AA said...

@eszyamin bukan apa,terkesima sekejap..kehkeh

anif abdullah| AA said...

@liyana izzati itulah pasal.. tanjat saya :D

anif abdullah| AA said...

@fathiahRAIHANA mulut pompuan wangi tak?err.. soklan apa nih

anif abdullah| AA said...

@Peah Glemer kahkah.. sure botol air kau tutup ketat2 kan bagi takde sape leh bukak

anif abdullah| AA said...

@sha my heart kena bagi gak..kang pengsan plak dia.haha

anif abdullah| AA said...

@cik sakdi whahaha.. ini tidak adil bagiku

Ct Aja said...

hahahaha...jgn share nanti jth cinta...hahahha

ZWAN SABRI said...

Dulu time skolah rendah, slalu bawak botoi ayaq pi skolah.. bila naik skolah menengah, kadang2 je bawak.. bila masok universiti, langsung x bawak.. HAHA

Rtp Farra Arisha said...

arisha dulu pun slalu bawa botol mineral when going to school. it just like a serious habit hehe. tapi bukan untuk dikongsi bersama hiks...but the friends should kindly understand and learn the good way of borrowing someone's thing.

Rtp Farra Arisha said...

P/S: lagu ku bahagia by sherina. the song is cool aite!

Siti Nurhuda Husna Zulkarnain said...

Sama la. Tapi sekarang, awal-awal lagi dah pesan, jangan kena mulut.

Adeh. Tak dapat bayangkan, bila nak minum balik air tu, bau kat muncung botol tu, bau air liur dia. Uwekk~

Yatie Awang said...

hahaha...lain kali kena guna trow

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hoho tak gemar btl berkongsi botol dengan orang yang minum air kena mulut..

Abg Stalker said...

hahaha..x suka org minum mulut kne botol,tp cium mulut suka kn nip.hahaha

SAYA BUKAN SAMDOL said...

hahaaaaaa aku kalau nk org minum air aku aku akan make sure mulut dia tk kenal botol aku

sebab tu setiap kali org nak air aku aku tgk dia minum haha

YOUsoF said...

Heheheh. Kebanyakan manusia memang tak suka bila orang lain minum guna botol dia dengan cara tu.. Kalau keluarga sendiri ok lagi, tapi kalau orang lain... Pitam! ;D

Encik Fikhri said...

haha ini sengal..same r.dlu aku tak ske orang cium direct kt botol aku.takot terjatuh hukum cium indirect kn.haha.

Encik Fikhri said...

haha ini sengal..same r.dlu aku tak ske orang cium direct kt botol aku.takot terjatuh hukum cium indirect kn.haha.

anif abdullah| AA said...

@Ct Aja yeke?okei2.. :P

anif abdullah| AA said...

@ZWAN SABRI aku rajin kut..sampai duk universiti pon sama :D

anif abdullah| AA said...

@Rtp Farra Arisha thanks :D

anif abdullah| AA said...

@Siti Nurhuda Husna Zulkarnain tak sanggup pakcik nak bau.haha

anif abdullah| AA said...

@Yatie Awang tula pasal..hehe

anif abdullah| AA said...

@Muhammad Saiazuan Norhalik taw xpe.. tak moo

anif abdullah| AA said...

@Abg Stalker tetttttt..haha

anif abdullah| AA said...

@SAYA BUKAN SAMDOL kahkah.. sure dia rasa bangga,hang tgok dia minum :)

anif abdullah| AA said...

@YOUsoF yups.. hehe

anif abdullah| AA said...

@Encik Fikhri auww.. ada kesan lipstik kat molot botol :D

MaYa MustWany said...

aah,sptutnya yg dok kongsi tuh fhm2 la sblm kene sound..

widiea azira said...

aku kat sek dlu brtnding tau nyanyi lagu pasrah ni. .haha tp malang seribu malang sbb ak kalah! so bygkn sore ak cne. .

kiera'sakura said...

tengok sape yg minum smpi kena mlut tue... tp slalunya kira kedekut nk share air..hihihii

 
◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger TemplatesBlogger Blog Templates;