Tuesday, May 8, 2012

Wordless Wednesday : Shah Alam



Assalamualaikum.. Hai semua!! Sihatkah?? Ok soalan klise :P


Ya Allah, rindu kemain nak menulis.. Rindu nak blogwalking.. Rindu nak komen entri korang semua..Rindu lah macam-macam yang berkaitan BLOG. Namun apalah kuasa AA ,seringkali tewas dengan kemalasan dan ke'busy'an.. Biasalah final year ni..macam-macam tempahan kuih raya dan langsir yang nak siapkan ..Err.. Sudah, itu semua alasan dari kampung seberang!!  Tiada maaf bagimuu..... Maaf  :"( *tisu please


Nak mulakan story bapaklah susah..Mana tidak, bila hampir 2 bulan AA tak menulis.. 

Pada 4 Mei hari tue, kelas AA ada trip ke Kilang Proton Shah Alam..  Sangatlah teruja cara pengendalian mesin dan pembuatan kereta nasional kita.. Semangat nasionalisme tetiba datang time tengok mereka bertungkus lumus membuat model sesuatu kereta.. Semasa di dalam kilang tu, kami tidak dibenarkan ambil picture.. So,telan air liuq jelahh.. Hahaha


THANKS PROTON! nice experience and knowledge :) 





 Thanks Abang Lokman dan rakan-rakannye coz bagi penerangan yang jelas tentang Proton.. Kemain semua budak pompuan cair tengok abam ni.. ~Woot! Woot!




penjahanam pokok bunge orang.. haishh,anak muda sekarang!

Sebelum kami bertolak balik ke UUM, sempatlah cuci mata dekat I City sekejap.. Alhamdulillah cuaca sangat baik.. Burung pon berkicau-kicau tanda kegirangan.. eh??




 Cantik kan?? sila jeles :)


 geng tak reti duduk diam..hahaha

sedaplah buah ini.. pernah rasa??? nomnomnom...

ehem-ehem.. siapa dia ni?? pelakon baru Nada Cinta kah??


NOTA KAKI : Bawalah kamera dimana sahaja anda berada..Lalala
NOTA KAKI 2 : jom bbm.. *tetibe

27 comments:

YOUsoF said...

Selamat kembali AA! Aku sangat paham rasanya macam mana susah nak mula meulis balik lepas lama berehat dan melayan kemalasan ni.. ;D


Untunglah kauorang dapat tengok kilang PROTON! Serius jeles.

Gambar dekat I-City tu aku tak berapa jeles sebab pernah sampai.. Sekali je pun. hahah. Masa tu belum ada benda alah roda besar pusing² tu..

Liyana Zahim said...

Anip tak ajk akk ponn p icity... Cisss... Eh akk pon lme tak updet smpai tak sdr sape yg lame tak updet.. Hahahah..

sha my heart said...

welcome back.. memang terasa susah nak mulakan ayat bila dah tinggal lama.

best la dapat pergi ke Proton.
i city pun. Tapi icity dah prnah pergi, kurang jeles. Haha~

Lama menghilang ye, kat fb pun tak nampak.

Abg Stalker said...

ok2..tgk mke pun da tahu betapa cairnya mereka2 dgn abg proton tu -.- btw,last pic tu pelakon baru nada cinta?HAHHA ;))ok gk tu,muak da tgk randy.bkn hensem pun.

MALIN said...

pelakon baru nada cinta? muntah!!!!!!!!!!

SaddLone said...

aku tanak komen sal entri ni just nak tanya ko betul minat lakonan wan maimunah betul eh? kehkeh

kunung betul blog ni, sebab aku berblogging dlm gelap :P

haney said...

wahh org uum da g da i-city. hani yg dok uitm ni pon x jejak lg kaki. padahal dkt je kot. hahaa

Camy Alya said...

woha!

Nani Neijie said...

wow...syoknyerrr..pegi jalan2

Lea Isnawi said...

rindu kat jran sorg ni!


g lawak kilang proton'sempat naik x prevee tu

anamizu kaito said...

ehem ehem~ anip!!! windu!!! kehkehkeh~



pelakon baru nada cinta ea???
nak sainnnnnnnnnn =P





luv,
cik ana

Atiqah Wadiah said...

hiks..ni mesti engineer kan?

Prince of Noob said...

aaahhss sayang awak juga ketat-ketat sangat muahhsss

done follow - Noob

lella lala walaa said...

haii anep! ehh, salah. haii AA! hihi. lama tak jenjalan sini. busy tweet mehh. HAHA. saja jer dtg menjenguk org bru blk dr i-city. ehh? HAHA :p

Munirah Shamsudin said...

kau pun tahu nada cinta. aku pikir budak sekolah menengah macam aku je layan sinetron tu. sakit hati je tgk. bukan main lama lagi nak hbs. tapi, aku rasa lah. aku lg benci tengok bawang merah bawang putih. sigh. sinetron sekarang.



oh, aku pun pernah pergi i-city. eleh.

alif haris said...

anip.. kau budak mechy ek ??

Yatie Awang said...

eemm...apa2 pun buat yg terbaik ok

anamizu kaito said...

ehem~ dah nak dkt sbulan ni anep x hapdet pape..hehe






luv,
cik ana

Mah@Mahu said...

Jom joint contest kat blog mahamahu hadiah wang tunai dan juga barangan exclusive untuk 50 pemenang..

Sandra Azwan said...

Lawatan sambil belajar yer Anif? Hehe..btw, gud luck with your study.

Sandra Azwan said...

Lawatan sambil belajar yer Anif? Hehe..btw, gud luck with your study.

Sandra Azwan said...

Lawatan sambil belajar yer Anif? Hehe..btw, gud luck with your study.

syafiqakarim said...

sampai hati abang anip.
dtg sh.alam xjumpa kita pun


sobs

aleen aiden said...

hey student final year . best of luck!:)

Rizal Sadiman said...

Anifff! thanks dtg melawat iGossip! dah lama x menulis, bila tulis terus panjang eh haha

Azham Vosovic said...

Seronoklah korang....asyik berjalan je kerja hehee....mesti tak stress kan belajar???

By the way Proton ada bagi korang test drive Preve tak? hehehee

semutsengal said...

hihihi,

susah beb kalau da berbulan tak berblog, lepastu na hupdate., memang terkial lah kan.


hmmhmm