Tuesday, February 12, 2013

Siapa Kata Duduk KL Senang?

Assalamualaikum. Apa khabar.
Meowwww.. Lama betul tak update ya? Rasa nak lempang diri sendiri je.
Bukan mudah k nak menulis sambil buat muka sibuk .Tak mudah.
Sibuk dengan praktikal katanye.. Amboi macam orang lain tak sibuk kowt

alolo janganla nangis.. 

Shhh .. Berbalik pada topik ya..


K,Siapa kata duduk KL senang?
Sebenarnya banyak benda yang kita perlu sabar dan sedar.
Patutla ramai orang berlari berganti-ganti nak duduk jauh dari bandar ye.. kos hidup kos hidup.. tahu tak apa itu kos hidup?????? *Amboi perlu ke ulang ayat sama 

Pendek cerita.. Ada halangan tertentu juga yang terpaksa AA tempuh sebelum dan selepas sampai di rumah sewa. Meh nak cerita *tutup suis lampu

1) Masa
- Niat abang untuk hantar AA ke rumah sewa terpaksa di tunda. Dia kena kerja pada waktu yang sepatutnya dia nak hantar AA. Ok tak marah cuma sedikit terkejut. Kenapa mesti bagitahu lambat.. Maybe ada hikmah disitu
-Pergi kerja 830 dan balik pulak 545. Penat tahu! Nak bagi anak itik tokwi makan pon tak sempat.. Amboi perumpamaan mana aku sebat ni

2) Kena paham jalan
-Kelemahan AA ialah mudahnya lupa simpang jalan/signboard/segala jenis tulisan kat jalan raya laa. Lebih-lebih lagi tempat baru. Dalam keadaan kritikal, terpaksa jugaklah tulis arrow dari kawasan A to B dalam notes. Nampak tak kegigihan hamba disituuuuu

-Baiklah, nak dijadikan cerita. Dari Cheras Perdana, den kena jelajah sendiri untuk sampai ke rumah sewa kat Gombak. By the way, tempat praktikal di Batu Caves. So, dekatla jugak... Abang suruh cari signboard Kuantan/Ipoh, ikut laluan MRR2. Okay alhamdulillah berjaya juga sampai ke rumah sewa. Barang-barang tak bawa banyak. Hanya yang perlu sahaja.. Next, baru abang hantar.

-Semua sendiri-sendiri. Itulah sebenarnya menjadikan kita seorang yang berdikari. Kan?

3) Keselamatan
-Boleh imagine, AA hanya guna gerak hati kalau berdepan dengan simpang 4 and roundabout.. Memanglah dia bagi direction tapi dekat highway awak,awak tak boleh bawa slow... Kena 'hon' dengan lori belakang ya awak.. Redah jugalah kan. Seram jugak lalu sebelah lori besar gedabak ni.. huhuhu

4) Berhati-hati dengan siapa kita bertanya
-Pada hari AA kena melapor ke tempat praktikal, AA salah tanya orang. Bantai dia bagi direction salah.. Terus sesat barat. Lawak pon ada... Sepatutnye kena ikut laluan "lurus" ,dia kata"belok kanan" .Its okay. Tak marah akak tu pon. Cuma kalau jumpa lagi sekali akak tu, rasa nak baling kuah kari je kat dia... *sambil patahkan lidi

5) Makanan
-Kenapa kalau kita sebut KL, mesti dikaitkan dengan "makanan mahal"?. For me,standard lah kan. Nak murah, masak sendiri lah munahhh.. Tapiiiiii wah ada tapi jugak. Kalau makan nasi ayam di gerai tepi jalan pon dah cecah RM10? What the duckkkk...So korang kena kaji tempat tersebut. Mana lagi kedai makan yg murah. Orang kata" murah dulu, sedap datang kemudian". Ececece
-Lagi satu, Kena berjimat cermat oii. Tak boleh makan mewah-mewah.

6) Cuaca
- Kadang-kadang kita akan rasa pelik. Ada tempat yang kena hujan,ada yang tidak. Pernah berlaku minggu sudah.. Mohon NASA buat kajian. Tapi serius tak beranilah merempit time hujan hujan,jalan licin kowt.. Den dah lah silau dengan lampu ni. Berteduhlah kat Shell or mana-mana dulu k

7) Roomate
-Actually, nak lebih selamat carilah roomate yang benar-benar memahami kita. Cara komunikasi yang baik dan bertolak ansur. Buat masa ini, roomate pon okaylh sebab dah lama kenal time study di UUM dulu..Setakat nak pinjam barang tu, no hal lahh...

8) Sesuaikan diri dengan keadaan sekeliling
-Macam kita baru pindah ke rumah baru. Mestilah kita kena paham lifestyle di kawasan itu,jiran,kemudahan,kebersihan... Paling tidak, jangan susahkan orang lain dengan tabiat lama kita. Contohnya, suka buka sound kuat-kuat, tak suka tutup pintu. Kena pahamlah situasi yang lebih selesa. Kita nak selesa, orang lain pon nak jugak


CHOPPP!! Ingat nak buat mini-gathering kat Ikea.. awal bulan 3.Okay dok? Siapa nak joingggg. Komen pliss. Hoho..
K la. Setelah beberapa bulan tak update, tak tahu nak tulis apa. Mood ada,nak menulis je berat kemain tangan.. Bhahaha


NOTA KAKI : Rindu giler dengan zaman blogging macam dulu. Adakah awak merasai apa yang saya rasa?? :(

30 comments:

eszyamin said...

mini gedering tu mmg sape2 leh join ke? kalau free aku nk join boleh?

*haruslah aku pon merasa apa yg kau rasa..

amirnawawi said...

Aku bab paham jalan tu yg problem.. Sebab tu aku suka naik public transport..wakaka

anif abdullah| AA said...

@eszyamin boleh je join. just lepak gitu gitu je. haha

anif abdullah| AA said...

@amirnawawi tula pasal.. tapi sebabkan faktor tertentu, kena naik motor weh.. company ak tu kedalam sikit

amirnawawi said...

@anif abdullah| AA Kat dalam batu caves tu ker? haha

sha my heart said...

Kak sha turut merasa

hassy chan said...

memandangkan sejak lahir aku duduk kl, mknn yg mahal tu pun aku rs standard.. :)

Aimy podzi said...

Ohmai , betul sangat sangat apa awak kata tuuuu .. comfius dok kl nieee huwaaaaaaa @_@ .. Paling tak tahan , ramai warga asingggg !!!! bukan setakat menakutkan lagi menyeramkan ada lr !!!!

Arry_RennwoodBlogerBoy said...

Haha..jgnlh lempang muka sndri..nnti makin blur..aku pun lama gk tk udpte bro..hehe..well..new life new management dri sgla aspek cm tu..haha..btw..psl makanan..ko tnggal area gombak dtglh dkt taman greenwood..stu makanan murah..hehe..bab makanan aku thu mna nk cri murah..hha..sbab aku tnggal area gmbak dkt dgn taman koperasi polis..hehe..btw..gudluck lh k..:d

pulut kukus said...

btol, susah hidup kt kl ni, duit laju mcm air, msa pon nk kena kejar, org plak suka tipu, xleh nk caya sgt,..huhuhu,...sadis.

Farahin Ahmad said...

Tak suke sgt dok kolumpo. Selalu jem..

sabry oppa said...

alami benda yg same .. seriusly !

syafiqakarim said...

woi. kalau eszyamin join aku punnn join hahahahha

Yousof said...

Siapa Kata Duduk KL Senang?
Orang yang beruwang ;D


Aku dah merasa apa yang kau rasa, kehidupan di KL memang indah, sangat indah heheh

Paling aku bosan, kereta selalu berlambak atas jalan raya. Nak cilok bawak moto pun dah naik bosan haha


Walau aku tak dikenali ramai, sudah tentulah aku pun rindu zaman aktif blogging dulu, serius!

anif abdullah| AA said...

@sha my heart kita serupaa. haha

anif abdullah| AA said...

@hassy chan area mana kl? tula.. kena bijak la pilih tempat makan kan

anif abdullah| AA said...

@Aimy podzi betul2.. nasib baik tempat sy keje xramai warga asing..

anif abdullah| AA said...

@Arry_RennwoodBlogerBoy actually, aku memang stay kat taman greenwood. ofis saya dekat je dengan tempat awak tu. lol

anif abdullah| AA said...

@pulut kukus btul tu awak.. kena berhati2. duit tu sah2 la kena pergi ATM je. haha cuma klo masak sendiri, saving la

anif abdullah| AA said...

@Farahin Ahmad normal dah tu. tapi klo naik motor xterasa sgt awak. hi4

anif abdullah| AA said...

@sabry oppa cayalahh!! huhu

anif abdullah| AA said...

@syafiqakarim jejomssssss

anif abdullah| AA said...

@Yousof indah sebab byk pot nak lepak usop.. tapi byk faktor kita perlu amik kira,,,

ko pon dah lama gak kan dlm dunia penulisan. ramai je kenal :)

Anonymous said...

Ridiculous story there. What happened after?

Take care!

Feel free to visit my homepage seaic.org

Anonymous said...

Essentially, it is usually drastically more affordable in the event you exchange the actual battery oneself, as opposed to finding a storage area to get it done.
So, follow the battery power saving tips above to get the most bang for your buck.
Double Tap (Tap the home button twice > Press down on an app
for one second > Hit the "minus" button on all apps that are running) When you open an app,
it stays running until you actually turn it off.


Here is my blog post :: gratis spiele

Anonymous said...

I understand this is completely unrelated but I was curious if you knew
somewhere I could possibly download a captcha plugin for my feedback form?
I'm employing the same blog system as yours and I'm having trouble finding one?


my homepage - traffic accident attorneys

wisata outbound said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Mr.Superman said...

sbb tu tak suka duk kl.duk luar bandar je.


p/s: abg da tkr url n nama blog :)

cik kumbang said...

Pernah Praktikal Di KL dulu
tough kehidupan disana huhu

Tips Agar Kebaikan Berterusan

Azham Vsvc said...

I love KL....somehow I sangat rindukan kesibukan Kuala Lumpur sekarang....sebab jiwa I kesunyian, jadi bila berada dalam kesibukan kota rasa macam ada peneman :)