Tuesday, May 28, 2013

Steps To The Top (Blessing)

Im back and move from the past. Ecehhh
*lelambai

Figure 1

Figure 2

Some people today emphasize the negative and forget the positive. Its not cool.
Let say..
 1) We always nak dengar rumors/gossip bila berjumpa dengan closest. Why? 
2) We always said "wadefak" or "shit" bila masalah datang. Why not we just say any Islamic terms. 


"standard lah. macamlah kau tak suka mencarut"
OH I SEE.


Being a good talker is not a probs if you develop a positive way of dealing with it. 
We should reply any good responds too.

As a matter of fact, im absolutely convinced that one day kita akan look back and say that the 90s (zaman kita kecik dulu) mak abah kita akan tepuk mulut kita sebab mencarut "not suka suka"


Yes, we are living in a great era. Trending is becoming so important. BUT.
 I offered you, Allah keeps account of all things. Be careful for what we wish.
OH I SEE.

At last, Steps to the top as a Muslim is mercy or blessing of Allah be upon you.




NOTA KAKI: A blog is house of my opinions and feelings. Im so wrong if i not miss y'all.
 So after this, AA nak mix entri jadi malaylish boleh? hihi :)

8 comments:

Mek Onie said...

Kan...cepat sangat talk something benda mencarut yg langsung tak dtgkan benefit pada diri kita ...remember Allah,InshaAllah benda mengarut tu tak keluar dari mulut kita.


AA,bolehhhhhhh malaylishhhh .bolehhhh :)

Nor Aznida Abu said...

pengisian menarik ar,,teruskan ar ye.

alif ismail said...

salam tumpang lalu lalang kat sini jenguk kawan lama...

sihat ka...??

Hannah Taylor said...

nice post

money

Yusof Ngadi said...

Sebab tu aku lebih selesa gantikan perkataan² carut tu dengan perkataan yang jauh lebih molek dan cool bunyinya ;)


Kadang² ada yang bebas mencarut dalam twitter tak kira laki ke perempuan, memang tu akaun kauorang tapi apa salahnya guna perkataan yang molek sikit kan? Melayu penuh dengan budi bahasa ;)

Anda mampu mengubahnya kawan²! ehehe

hunnybunny said...

nice entry..:p

alif ismail said...

Salam ziarah...

anda telah ditagged disini

http://bloggeralif.blogspot.com/2013/07/selamat-menyambut-ramadhan-1434h.html

Azham Vsvc said...

Perkongsian yang menarik AA! Terutamanya saya yang selalu guna term bahasa inggeris apabila melatah dan sebagainya heheh :)