Thursday, August 9, 2012

12 Alasan "hello,aurat konon!"


Assalamualaikum. Entri nasihat.
Semoga ada inputnya.
Disini, AA cuba kaitkan alasan ..alasan? yup,alasan popular kenapa wanita enggan menutup aurat dan sedikit teguran melalui lirik lagu yang hebat dari Malique

Credit:
Alhamdulillah (feat Yasin)
Mantera Beradu (feat M. Nasir)
Cerita Kedai Kopi (feat Salam)
Aku Maafkan Kamu (feat Jamal Abdillah)

1) Semua yang tutup aurat, confirm masuk syurga ke?



2)Tudung labuh pun macam baik sangat. Buat dosa jugak. Mengumpat orang.



3) Macamlah kau bagus sangat nak tegur aku. Kau dulu lagi jahat nak mampos.

 

4) Walau kami pakai seksi tapi hati kami baik.




5)Pakai jarang ke ketat ke, itu hak kami. Kalau tak suka jangan tengok.




6) Kami rasa apa yang kami pakai tak seksi. Terpulang kepada individu yang memandang kami.




7) Suka hati kamilah nak pakai macam ni. Kami tak susahkan hidup orang lain.


8) Apa yang kami pakai, ini antara kami dengan ALLAH.



9) Kami pakai seksi macam ni, sebab ikut arahan photographer/pengarah filem untuk disesuaikan dalam scene. (ayat artis)



10) Bukan kami tak mahu menutup aurat, cuma masih belum sampai seru.



11) Takkan nak buat perubahan secara drastik? Slow-slow la.. 



12) Tutup aurat tu bagus tapi kami tidak mahu hipokrit kerana tidak ikhlas melakukannya..



Semoga di bulan ramadhonn ini, menjadi titik permulaan untuk mereka (boleh) berubah.
AA nak tegur dengan hujah sendiri pon ..al maklumlah, ilmu masih goyah. 
Jadi ambik lerr kata2 indah/nasihat dari beberapa lirik lagu yang hebat nie... Huhu
Walaubagaimanapun.............................................
Kita doakan. Bukan menjatuhkan.
Kan?





NOTA KAKI: Maaflah kalau entri ini buat "korang" terasa. Peace!
NOTA KAKI 2 : Malique seorang yang hebat dalam menyampaikan madah tersirat :)

47 comments:

Edy Fee said...

rap habis lirik.tp mmg btul

akem said...

terbaekkkkkkk!

Peyan Sanstaro said...

Mohon share ....
TTibe je :)

mmg terbaik entri ne...

:: Mrs.Eady :: said...

terbaekkkk :)

Anum Shukri said...

terbaik....

Semundra said...

i sebagai retiss terase tauuu hahahahah #flipshair

Yousof said...

Mana butang LIKE ni??



Serius aku pun kagum dengan bakat si Malique. Lirik baik dengan isi yang molek! ;)

Umie Artoqiemie said...

go abah go!! cayalah abah dah jadi ustak.

SaddLone said...

wow pacik dabel A..entri ko memng menyengat ! harap dpt menyengat sesiapa yg terenggat..

aku minat malique! aku minat malique!

Cendol said...

woww!nice lah!!sume nye kene je!haha
suke lagu aku maafkan kamu

blog-tips-kurus said...

lirik yg berisi..

Encik Atan said...

memang terbaik...

anif abdullah| AA said...

@akem thanks :)

anif abdullah| AA said...

@Peyan Sanstaro haha.thanks

anif abdullah| AA said...

@:: Mrs.Eady :: thanks :)

anif abdullah| AA said...

@Anum Shukri thanks :)

anif abdullah| AA said...

@Semundra maaf awak.. haha

anif abdullah| AA said...

@Yousof huhuhu :)

anif abdullah| AA said...

@Umie Artoqiemie ecehh..hmm tergerak hati plak nak give something new

anif abdullah| AA said...

@SaddLone bhahaha. cool :)

anif abdullah| AA said...

@Cendol best kan? :D

anif abdullah| AA said...

@blog-tips-kurus best :)

anif abdullah| AA said...

@Encik Atan thanks :)

alia zainol said...

wahh hebad! kretip gile ;p

anamizu kaito said...

lagu2 malique ni mmg best dgr..
tiap kali sampai part :

"kalau terpelajar sila guna hak miranda"


yg tu guwa tak faham..

HAK MIRANDA?
hak seseorang yg name MIRANDA ke ape ek?? =P




cik ana.

Khairun Solehah said...

Nice2x ^_^

Alif Haris said...

malique lirik dia terbaik boh :)
ada makna tu. hehe.
takpe anip. kalau ada yg terasa insyaAllah dorang sedar dan kau pon dapat pahalanya :)

Rizal Sadiman said...

This is such a good article

http://igossiprizal.blogspot.com/2012/08/iftar-ramadhan-international-languages.html

iMah said...

terime kasih

Azham Vsvc said...

hehe...suka gila lagu Alhamdulillah tu...jangan tak tau that I can rap bahagian Malique, Dali Ahli Fiqir dgn Joe FLizzow tu hehe!

ct kektus said...

betol. lirik2 lagu malik memang ada makna tersendiri. :)

sha my heart said...

buat sendiri ke dik? Wah, hebat..

anamizu kaito said...

ehem anip.. ni guwa ade tag lu kat sini :

http://diary-kecilku.blogspot.com/2012/08/segmen-di-mana-anda-beraya-pada-tahun.html

Nurulee said...

Creative weh entry ni. hehe. keep it up =D

khairul akmal bin azman said...

terkena dowang!

hehe....
good entry !

chot ok..! said...

terbaik laa ayat.. :) frst time mai sini..:)n nice la..

onie said...

baguih nip :D

Camy Alya said...

aku sukaa ;)

Peah said...

i paham sebab i retiss, hewhew

bai baizura said...

like this entry. moga diriku terpelihara dr segalanya :)

eyjalukman said...

terer ahh . hahah smoga terpelihara dr prkara2 mcm ni :)

hara said...

aku pong nak ckp TERBAEKKlah!

Hami Asraff said...

Tiada alasan untuk menurut perintah Allah.

Nizam Ijam said...

wah... kaji baik lagu nie yer..hehe

Kotak Mancis said...

terbaek bro...

Kotak Mancis said...

terbaek bro...

obat kanker herbal said...

sip....