Tuesday, August 14, 2012

Kucingku.. Dalam Kenangan




i miss u like crazy ,lepas ni.


video
For the last moment :'(


Trivia 
-The name is Meow. Male enough.
- Seekor kucing yang naughty tapi taat setia. Tak pernah kacau orang tengah makan. "kami ajar dia supaya berdisiplin"
-One of the most kucing yang paling lama stay di rumah ini. Since 2004 - 2012. 
-Pernah hilang 2 bulan. Tak balik rumah. Semua orang risau,then he came back.
-Menemani daku tatkala keseorangan dirumah.

-Suka tidur di bawah kaki my family members n me too. Sweet !
-Terlebih jinak 
-Suka wiskis dan durian. DURIAN?


Sejak 2011
-Health issue. Kena bisul di bahagian telinga - "dah okay sejak awal tahun 2012 " , Sejak awal bulan Julai 2012 ,sakit di bahagian kemaluan pulak " busuk dan menanah"
Bad condition.





Abu Qatadah berkata bahawa Nabi Muhammad SAW pernah bersabda, "Kucing itu tidak najis. Ia binatang yang suka berkeliling di rumah (binatang perumahan)," [Hadis Riwayat At-Tirmidzi, An-Nasa'i, Abu Dawud, dan Ibnu Majah]



Viva Forever
R.I.P





NOTA KAKI: "Allah lebih sayangkan dia" 
*aduh, den xleh la post benda sedih2 ni. tp nak share gak kesedihan di dalam hati nie 

18 comments:

onie said...

sabar ye anip .... kucing parsi onie orang curi, lagi sedih.... :'(

Semundra said...

RIP meow....

eszyamin said...

alololo..demoknyer die ni..comel ngat ni..takpe seperti aku ckp la die meninggal bulan pose,inshaALLAH shurga tempat si meow tu.. :)

KY said...

KY pun suka kucing, tak pelah, nanti kita cari penganti, walaupun tak sama, untuk mengubat rindu

anamizu kaito said...

cian Meow.. takpela anip,
bykkan sabar tau..

Izzati Suhaide said...

siannyerr..sabar yerr..sy pun kehilangan kucing gk..xtau g mna..huhu

azaris anuar said...

RIP meow

shafiqabdshukor said...

bnyk2 bersabar ye....

Edy Fee said...

besar jugak rangka kucing ni...sebesen air minum

Dunia sesawangku said...

Cerita pasal kucing? Kucing aku baru je beranak 4 ekor... Dah 3 hari tak balik rumah... Sedih tgok anak dia nk nyusu pon xboleh....

xtau nak buat cm mn...

Nurulee said...

Meow in memory =)

si robot comel said...

moga meow tenang disana

Rtp Farra Arisha said...

kucing ini teramatlah setia tetapi memerlukan lebih perhatian and interaksi.

Ash Give said...

kasihan dia, tak sempat beraya tuk tahun ni..
apa apa pun selamat hari raya anif. maaf zahir batin..

Azham Vsvc said...

sedihnya...mesti sunyi raya tahun ni kan? sabar yea....jgn sedih2 lg AA huhuhuhuhu

SaddLone said...

tumpang sedih..xsempat nk kenal.. :(

Yousof said...

Sikit sebanyak aku dapat rasa kesedihan kau tu Anif sebab dulu pun aku ada sekor kucing yang tersilap makan racun tikus, mati dengan mulut berbuih. Masa tu aku tak rasa sedih tapi sekarang aku jadi lebih sayang dengan kucing.


RIP Meow

hnahdy said...

mesti sekarang masih lagi terkenangkan kucing