Wednesday, August 29, 2012

Fenomena Gangnam Style..Haha







Kata Wiki : 

Gangnam Style is a 2012 K-Pop single and Internet meme by the South Korean rapper Psy. Gangnam Style is widely praised for its humour, catchy rhythm as well as Psy's unusual dance moves that have introduced many people to K-Pop. First released on July 15, 2012, it entered the Gaon Chart singles chart at number one upon release..
 "Gangnam Style" is a Korean language colloquialism that refers to a luxurious lifestyle associated with the Gangnam district,an affluent and trendy area of Seoul.

Kata Mereka (Artis /Reporter/ Blogger) Di Twitter : 








Apa Pula dari 9GAG :


For sure, mesti korang dah tengok video dancing dia kan? Mula-mula tengok macam tiada perasaan dow, lama-lama macam best pulak. Jangan tak tahu, kemain haa dah 68 juta orang view kat Youtube. 
Menjadi siulan di Twitter,Fb dan lain-lain..
Den pon dah tak larat nak tengok "parody" dari pelbagai style. Ada okay ,ada yang barai. Hua Hua.

Reaksi den bila tengok video klip itu... Demm!! 



NOTA KAKI : Apa reaksi korang tengok video ni? Haha

27 comments:

mumui said...

mmg semua tgh virus gangnam ni..hehe

Anisa Hang Tuah said...

ganyah style

hehes

izfanora said...

pergh.. style ni adik izfa knlkan kt izfa.. lotih melayannyer.. :P

anif abdullah| AA said...

@mumui layan jugak eh? haha

anif abdullah| AA said...

@Anisa Hang Tuah yeahhhhh.. op op gangnam style!

anif abdullah| AA said...

@izfanora tula pasal. haha

Azham Vsvc said...

kah kah kah! I don't like this song but somehow the music and lyric just stuck in my head hahahaha.....

Mohammad Thaqib Mohd Zaki said...

@Azham Vsvc Same here dude. Hahahaha. I don't like the style, but the music and lyrics make me fall in love with Korean. Kekekeke. :p

iMah said...

femes ...

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hahaha makin menjadi jadi fenomena dia ni.. aku try buat, dan sangat memenatkan.. adehh~ mengah aku

Cendol said...

haha baru je tengok semalam.terkejut aq tengok depa habih sume menari dgn lagu yg aq tak phm dia kata ape.tp bile ade 'oppa' tu aq agak korea la tu.haha aq biase2 je tak addict pn.aq tk mnat korea tp aq tak tau ape yg aq mnat.haha
kahkahkah muke hang tu?
walaupun rupamu tidak ku kenal,tetapi lobang hidungmu mnjd pojaaan hatiku!kahkahkah jgn marah der.slmt hari raya!

nurdani said...

masa mula-mula tengok memang menyampah sikit. tapi makin lama, makin layan pulak lagu ni.heheh

Fatin Nadia said...

ada yjs dengan grasshopper dance die..

SaddLone said...

reaksi aku..
tekan start..
muzik rancak brkumandang,( aku gerak2kan kepala ikot rentak)
makin lama mkin laju.yeahh !! then.. disebut ochii gangan style2X nanchi anyam gotcha..!
tetibe je keras part pennyanyi gemok tu terkakang dngn seluar pink..aku.. (eeeuwwww..) sambil sobs... broadbnd aku cm siput lalu aku blah smbil kecewa..




until now,,im still crying...

Si DauN CeRi said...

gangnam? ada dgr hosmet sebut2. tp blom pnah layan lagi..


siryesli bunyik die cam makanan. haha

anamizu kaito said...

GayNyah style kot sbnrnye. hakhakhak
hemm dah jd fenomena pon gangnam nih.
tah pape je video klipnye.. camtu pon
bleh lepas.. hemmm







slm lebaran,
cik ana

El-Janna said...

comey.. hahhaha.. demam oppa gangnam^^

chemay said...

arghhhhhh!
mana2 pun ada gangnam.
T____T

si robot comel said...

opahku ada style,haha. virus gangnam sedang berleluasa, jaga-jaga :d

Mitsu Kizu Zie said...

demam...geleng kepala

Yousof said...

Op op op op op op op op op op op op



Dah kenapa ni? hahah

Reaksi tu ada style lah ;D

Liyana Zahim said...

Bencik giler lagu ni kecuali parody by fly fm crew tu.. Klau yg orie rase nk tumbok radio tau!

Edy Fee said...

macam2 stytle la..hehehe

Sandra Azwan said...

tak minat dan tak akan bukak dekat youtube! haha

Edy Fee said...

dtg komen lg..

Lia Ilnia said...

Tak terkata masa tengok video tu.. Hmmm

MaYa MustWany said...

mas ada vdeo member2 menari ni..tpi masa terhad.huu