Monday, December 26, 2011

Delegasi Budaya Korporat

Salam dan Apa khabar my readers? ^.^'

Fuh! Dah 230889001 hari AA tak update blog..Busy lah kawan
Macam-macam AA nak kena buat minggu ini terutama nak settle-kan my 1st projeklah iaitu Delegasi Budaya Korporat, anjuran Biro Kesenian & Kebudayaan,Kolej TNB UUM. 
Apa itu?



Pada tanggal 23hb, kami telah rancang untuk pergi beberapa tempat.

1) ANGKASAPURI,BANGSAR

Inilah bilik studistudio untuk berita..Segala jenis berita,buat kat sini dik...
Nampak kan,bilik ini dipenuhi dengan latar hijau.Nak taw sebab apa?? sebab sebab..

Tekalah... Lalala
Wahh.. AA mencuba nasib nampaknyerr! .Tapi serius weh,guwa memang fail bab baca berita nih
Sogan den kono golak yo kat ajk n peserto lain.. ayooo!!
Memang jakun seyh bila dapat tengok muka sendiri keluar dalam tv.. Errr...

Selepas itu kami menyelongkar konti radio pulak..  Gasaklahh!
Untungla ,si presiden dan pengetua kolej AA sobab dapat buat ucapan dalam radio Selangor FM.Haha

eh??

 Pengarah bersama kuncu nye :)

2) PUSAT PERLANCONGAN KELIP-KELIP,KUALA SELANGOR

Jam 5 petang, kami mula bergerak ke Kuala Selangor untuk melihat kelip-kelip depan mata.Yah,kelip-kelip.
Korang pernah tengok iklan TNB kat dalam tv tak? kan ada tayang kelip-kelip tu kan,haa... kat sinilah diorang buat pengambaran di Kampung Kuantan. Tempat ini merupakan kawasan tumpuan pelancong dari serata dunia dalam pembiakan kelip-kelip..
Thanks pihak HQ TNB ,terutama Encik Zaki dan Encik Daud kerana sudi belanja kami naik sampan ini..
Bukan senang nak orang sponsor 40 orang peserta rite?

den tak tahulah kenapo kalau tgok real boleh yo nampak..Bila tangkap gambar yo,tak nampak
pulak kelip-kelip nih.. Biaserr la kamera canggih .Haha. Tapi memang syoklah kat sini!!
Just 3 words: Tenang- Lapang- Hijau
Selepas saje tengok Kelip-kelip,kami terus makan besar..
Ada ketam,udang ,ketam,otak-otak,ikan bakar,buah dan lain-lain..
Memang sedap lah makan di sini.. Lupa pula nak tanya,restoran mana. Heh!(makan free kanzz.. apa boleh kata?:p)
Kekenyangan giler ah kami malam tu.. Blurpp,Alhamdulillah
Thanks incik TNB.. Hehe

Dari kiri: Shu (biro protokol), Halimahtun (ydp Kolej Uitm),Mr AA (budak interprem) dan Sham(presiden kolej kami)
Terima kasih kepada pihak UiTM Puncak Perdana kerana bagi kami menumpang selama 2 hari disini.. Hehe..

3)MUZIUM NEGARA,KL

Pada hari keesokannye sebelum balik ke UUM.Kami cadang nak round-round Muzium Negara pulak..
Bukan nak baca sejarah sangat pon,bergambar jew lebih budak-budak ni. Haha


dalam hati: "hensemnye kalau aku pakai tengkolok ni.. hehe"

4)BERJAYA TIMES SQUARE,KL

Lastly,kami singgah ke Berjaya Times Square pulak.. Pffft! Memang crowded wa cakap lu. Tak pernah tengok orang seramai itu.Al maklumlah,time ini memang banyak sales untuk krismas dan cuti pula.

Namun,ianya bukan penghalang semangat kami (geng AA) untuk melompat ke tingkat 5 semata-mata
nak makan?? Haha.. McD baii

Den memang dah lamo mengidam nak makan Burger Mc Chicken nih.. Orang lain mam Prosperitis ke ape jadah tu
tapi guwa nak burger je.. Kentang twis pon layan :)

See!! Beginilah keadaan di perkarangan BTS.. Orang berpusu-pusu.. AA nak korek idung pon tak sempat dow..
Jangan salahkan ibu mengandung eh kalau idung ini tak berkorek seharian.. Eh apa ni!??

Selepas jalan-jalan,kami pulang ke UUM dan selamat sampai dalam jam 2.30am.. Bas macam kura-kura bawa beras lorrr... Sangat slow.. Tapi tak kisah lah ,Janji selamat sampai kan? Amiin..
Everything is fun! Thanks, Lapp uols.. ^^

NOTA KAKI: Penat tapi Berbaloi

27 comments:

Yatie Awang said...

wahhhh...bestnya..kena buat elok2 tu, mana tahu nanti ada rezeki jadi pembaca berita pulak...bolehlah tengok Anif hati2 hhahaha...

Apa kata kita

Abg Stalker said...

PM da blk la..bz manjang.aku nmpk bdk comel dlm entri ni.hahaha

erleena said...

gle rmay kat TS :OOO

waaa rndu TS ! hahahaha

bes gle projek nie , cngrats pngrh !!

peyansanstaro said...

Untung la kan !
nk tumpang skli BOLEH !

Aqiim said...

pehhh anif masuk tv tu!
phewwittt~
hehehe :P

Liyana Aziz said...

kelip2??? wahhh! bestnyaaa! x pernah nak tengok kelip2...

curly fries tu sangat menyentap rasa tahu?

by the way, yg kolej kuning tu bukan puncak alam, itu uitm puncak perdana, kolej jasmine... =)

Nurul Iman Rosman said...

fuhhh, seronok nye!!
Eh eh, ade ciri-ciri pembaca berita yang berjaya lah! :D

blog-tips-kurus said...

atleast ade pengalaman - boleh masuk cv. :-)

cimOt said...

anif, ang umoq bape weyh???

hawiz said...

waahhhh////munahh!!...terbaik lorh...nk g gak la!

era kecik said...

wah! bestnya.. nak pi jugak :P

cik ungu said...

ok.

nak otograf.

si robot comel said...

waaahh,hi pembaca berita,hehe.

Rtp Farra Arisha said...

seem everything went so well! alhamdulillah...you look very talented to be pembaca cerita on your future!

Anyyss Shuhaimi said...

wow! really nice experience. mesti best sgt an? huhu

sha my heart said...

bestnya jalan2.. =)

lepas pula ye ke KL nun, sb ada dgr TNC tak kasi buat projek jauh2, sekadar utara je.

yes, berjayalah jadi pengarah projek.. lain kali buat la lagi, next sem. =)

NUR AYNIE said...

sumpah sy jeles...nk g jugakkkk....=.=

Liyana Zahim said...

Jambu seh budak nih. Huhuhu.. Akk da pg gak angkasapuri tp kt kuantan punye.. Bjakon gak kt bilik berita.. Huahua.. Nip jom lepak ngan akk kite mlantak kepci jom.. Hehe~

aRry ReNnwooD said...

wahhhh..bestnyer...nk jugak mcm nie nnti..wuuuu...seronok tgok suasana mlm dgn kelip2..hehe..pergh..makan2..sdapp tuh..hehe...

Ernee Azmn said...

Besttttttttttnyerrrrrrr...nk g BTS >_<'' hahaha..motif :)

MaYa MustWany said...

fuhh berjalan sungguh..

Azham Vosovic said...

AA: nape x ckp nk dtg KL? Angkasapuri dgn maktab sy dekat je... boleh singgah hehe.... takpe.,..there'll always be next time hehehe

Fara E's said...

kalau kau jd pmbce berita ,a ku snggop tgok berita ari2 weyhh , haha

semutsengal said...

oleh sebab aku malas maka aku komen mcm ni je.


"comel gila kau AA, AHHHHAAHHAHAHA"

princess said...

bestnyeeeee . banyak experience baru . weee

Nurnajwa KZ said...

Alahai awk ni kecik je kan :)

ABU said...

wah aku suka tengok gambar2.. best lawey jadi pembaca berita hehehhe