Monday, January 23, 2012

Kepala Gatal

Salam. Gongxi. Gongxi.
Uol Sihat? Maaplah ye. Nafsu nak blogging semakin parah dan kritikal sekarang ni. Camno tu.. Nak berubek kampung ke doktor ha? Takde makne .. Dah malas tu tetap malas kan. Apo layi..?? Lagi-lagi nak naip panjang-panjang. Perhh.. Kunyahan anak kucing lagi laju lah berbanding dengan cara AA menaip semenjak habis exam ni.. Hahaharemmm


Ok,punch line kau lambatlah anep.Back to stori...


"Mak aii.. hantu pon pandai guna shampu eh. Keh keh"




Lokasi: di kedai runcit sambil berdiri melihat shampu
 

“dik nak beli apa?”


“nak beli pashmina kak. PASHMINA”


“salah kedai lah dik. tengok macam nak beli shampoo je..yeke?


“ ha’ah.”  (Dalam hati: Pandai pun. Rasa nak cium tangan akak ni je sebab friendly SANGAT tapi sayang soalan tak kene)


Belek dan kekal membelek. Tengok warranty takde. OK blaa.

Patah balik, bukan syampu khas untuk kepala je kan. Mana ade warranty.. Apa ngigau kau anepp?

KEPALA GATAILAH..!!

Sekarang ada 3 pilihan
1) Clear
2) Head n Shoulder (bahu? apa kene mengena eh)
H    3) Produk XX  (Wah! Macam dalam iklan Dynamo plak kasi rahsia itu produk.Keh Keh)


Nyata sekali ketiga-tiga produk ini mendorong keputusan AA untuk cuba pakai selama 44 hari dekat rumah jew.. Lepas itu,buat testimoni dalam akhbar KOSMO sambil buat peace.Aci tak?
 Tak tahu nak beli produk mana ha. Sebelum ini DAH pernah guna ketiga-tiga produk ini. Tapi still gatai lahhhhh! Adakah tuan dia yang gatai sebenarnye ni? Choi.. (sambil tepuk bahu cashier laju-laju)


Jadi. Ulang balik pergerakan awal tadi iaitu “Belek dan kekal membelek” beberapa minit.

Ok. Dekat rumah dah ada shampoo free. Buat apa nak beli,ye tak? Cuti sem lah anep oii.. Sebulan pulak. Haa.. Terus tak jadi beli. Apa kenama aku ni? 


“dik camner.. nak beli?”


“ Takpelah. Heee”


Terus berlari anak meninggalkan kedai berkenaan. Nak beli apa selepas itu,den pun terus lupa. Balik rumah terus teringat. Apa ke sengal nye kan? Adehh

Jap. Jap. Sebenarnye nak bagitahu,den dah start cuti sem !!! 
Sampai pertengahan bulan 2 woi. Dengar tak woi.Jom couple woi! #tetibe





NOTA KAKI: Orang kata,Limau nipis boleh hilangkan kelemumur kan?Adui,tak selesa bai

25 comments:

si robot comel said...

untunglah cuti,untung untung :D

Yatie Awang said...

botakkan kepala je lah Anif hahahha

p/s: anif tolong tukar link blog akak ek, uang lama memang dah tak dapat digunakan lagi..klik je nama akak tu

Zakaria's daughter said...

kehkeh. bace laju2 entry nih. hadoy

Lea Isnawi said...

jiran. rasanya limau purut la, bukan limau nipis

hee. umah lea byk, nak?

budak said...

sabo jela cashier tu..haha

eszyamin said...

aku guna clear men wei..aku gatal pale sejak darjah enam tahun 2002, dan baru september 2011 aku try clear men cool yg itchy tu, alhamdulillah slps 4 bulan dh x gatal..yg pasti kena rajin shampoo sekali 2 hari

anamizu kaito said...

woi! woi! ko cuti sem dah ke anip??
jom kapel ngn guwa weyhhh!
cepatttt weyhhh! guwa tggu ni! haha




nak ampau dak?? kalo nak,meh cpt kapel dgn guwa *angkat2 kening* kehkehkeh



luv,
cik ana

cik pha said...

aku suka yang part pic tu amboii kemain lagi hantu nk cantik

Mia said...

pasni buat entry pencuci muka plak..hihi..

Paris Lipton said...

rmbut pndek pon gatai ka....try limau nipis dh, tp mcm loyaa jaa ;p

sha my heart said...

kesiannya..
kak sha suka guna head n shoulders sebab ada kesan berangin sejuk. time shampo tu biarlah lama sikit. cthnya, shampo dulu baru basuh baju. dah siap semua baru bilas shampo kat kepala dgn air. smga mujarab

Azham Vosovic said...

kah kah kah...tak bleyh blah ajak couple semata-mata cuti sem kan? haha, lepas cuti sem tu break ke? hahahahaha

Anak Pak Amran & Makcik Hasmah said...

hahaha..untungla kau munah cuti sampai bln 2..boleh la beli ayam sekor dua time cuti ni ye dak?

selamat bercuti la senah !

Rtp Farra Arisha said...

emm, fikiran pun kusut klo di kepala penuh dengan dandruff! so, choose the best way to solve this problem :)

Liyana Zahim said...

Anip pkai shampu organic je.. Ambik bungaraya gaul gaul gaul pehtu sapu la kat kpala sok bgun pg rozita che wan dik oi.. Ahahaha~

MaYa MustWany said...

haaa msti blog kmbli meriah kan

yups try limau nipis.+ wangi.
check anif,kut2 kalau gatal sgt..de kutu ke..tkut kwn ada,tak psal2 kang.

alif haris said...

untunglah dah start cuti .. haha :D

Zul n Azizi Boarding Pets said...

Salam AA,

Dah start cuti sem la ye...so apa lagi berblog bakul-bakul le lepas ni kan...hu3..

BTW kami singgah & follow blog AA, jangan lupa singgah & follow blog kami lepas ni ye.. :-)

www.mylovely-cats.blogspot.com

Anyyss Shuhaimi said...

best gile cuti lelama, huuu

semutsengal said...

botak je. botak ! botak !

misguided ghost said...

serius ingat crite antu..takot nak bukak malam2...huhu... botak je lah

Saddila said...

kahkahkah.

woi dtg la umah den kok kau dah cuti tu *tetiba

NUR AYNIE said...

jom couple3x...haha *sengal..=P
selamat bercutiiiii....

YOUsoF said...

Akak tu tanya sebab dia ambik berat terhadap customer dia.. ;D

Aku tak berapa pasti pulak petua nak hilangkan kelemumur tu.. Takpe banyak masa cuti ni, cari dan cuba lagi petua lain ok..

baguznet said...

laaa... cuti sampai tgh bln 2 je? sekejapnya... ni dah nak abis dah