Saturday, January 28, 2012

37
KOMEN
Tips Nak Tahu Siapa Stalker Facebook Kita

Saturday, January 28, 2012
Sekadar berkongsi,
Tercetus hasil dari pengalaman diri sendiri dan rakan-rakan..

1)Suka Like : Setiapkali korang upload picture,tulis status. Asyik dia sahaja yang like @ orang pertama like. 

2)Chat : Dia suka offline. Kalau dia online,orang tahu dia sedang stalker kita (i think). Jadi,dia bertindak untuk jadi hero kepada wall or segala aktiviti kita. Bahaya kan?

3)Tak suka komen? : Ada juga dapat aduan dari kawan-kawan AA,mereka ini suka like dan kalau komen pon sekejap ada..sekejap takde. Bila di tanya,ada hal itu ini. Rupa-rupanya? Haha

4)Jeles Tak Menentu : Pernah juga terjadi pada diri AA dan kawan-kawan.Mereka ini kalau kita update status (in relationship or lain-lain),dia kan tanya untuk ketahui lebih lanjut. Kalau bukan pada komen,pada chat/inbox pon jadi.. Pernah tak berperasaan aneh sebegitu?

5)Profile Picture : Orang kata stalker sejati ni paranoid,dia suka letak DP yang bukan pic dia.Susah dow nak jumpa pic yang asli. Misalnye,gambar artis .. kereta lahh. Haha

6)Tahu Saje : Kita tak borak dengan dia pon,tapi dia tahu saje kita ni belajar dekat mana… Umur berapa.. Demam ke.. Haha

7) Mutual Friend Dia : Tak ade plak yang kita kenal.. Kalau ada,boleh tahu dia ni camner kan.. Err...

8)Khabar Angin : Kawan-kawan mula perasan,seseorang yang bernama stalker ini suka bercerita dengan kawan korang.. Tak pula berani nak story someting dengan korang. Contohnye, dia suka Si A tapi dia citer dengan Si B saje.. Sebab Si B ini baik dengan A .Jadi dia bolehlah tahu sedikit sebanyak life Si A. Caring takpe. Jangan simpan dalam diam sudah la kann.. Tatuttt...

Stalker ada jenis yang psiko,caring dan friendly. Cara approach sahaja yang berbeza.. Hati-hati ya my readers.. err.. kalau yang jenis psiko lahh. Nak tanya,seseorang yang bernama Hacker ni boleh dikategorikan sebagai Stalker juga ke ek?? Hmm,I think so.. kan?

sedang chatting dengan stalker ,MAYBE? hahahak








NOTA KAKI: Jangan suka melayan SANGAT orang yang tak dikenali. Agak-agaklaa..

37 Orang Skandal Komen:

[k]o{q}i[n] said...

saya suka stalker org lain gak... muahahahaha

♥CIK IERA♥ said...

hahaha benci stalker...da la menyamar pastu duk buat cite...hohohoho

alif haris said...

haha kire aku ni stalker gak la ye ? aku letak gambo orag hitam tu haha

hatiputera said...

pasti yang stalker tu secret admirer,,,

Lea Isnawi said...

nice info.
leh detect dh lepas ni


btw, akhirnya jiran update la!

Umie Artoqiemie said...

jangan stalk saye peliss haha

Nurul Iman Rosman said...

saye lah stalker itu. hehee ;)

Fikri said...

Xda FB. So, xkisah la psal stalker. Haha.

Fatin Najihah said...

Suka stalker orang. Harhar XD

Yatie Awang said...

akak memang tak suka online chat, tapi tak delah macam tu...

budak tu suka sangat interframe lah...hihi..kirim salam kat dia

Saddila said...

err dila jarang nak on chat. mencik ahh!

tapi dila suka abang stalker. kahkahkah

era kecik said...

stalker ek? tak berapa suka.. hehe

>> berhati-hati >.<

hassy chan said...

errrr.....
ad bbrapa kriteria tuh pena jdik kt ak.. xmgkin stalker hahahah

YOUsoF said...

Perhatian kepada stalker : Sila jangan gunapakai lagi cara 1 - 8 tersebut. Sekian. ;D




Lebih baik eratkan persahabatan dengan friends kita yang seratus tu daripada sibuk² konon nak rapat dengan 4 ghatos friends lain yang kita baru kenal tu.. heheh

Jerr said...

wah ,a nif ko selalu like aku nye wall, ko stalk aku lah ye , hehehehe .

selamat bercuti bai.

qAseH rAihAN said...

aik ! macam pernah jadi stalker je ni ? he~

NUR AYNIE said...

sy stalker..jeng3x..
hikhikhik...=.=''

Sarah Mohd Saleh said...

uishh bhye tuh dengan stalker sejati nih.

Abg Stalker said...

abg kategori mn 1? :)nama je abg stalker,tp korg yg ske stalk abg rs nya.haha

Azham Vosovic said...

alamak....

org popular mcm AA mmg la kena stalk!

glamour kot kt UUM tu hehehe

Rtp Farra Arisha said...

yappp. that's true, sometimes it would be true and not always...cool what stalking others and at the same time that means we do care about him/her! plus to keep in touch more and more with somebody...haha.

hara said...

hnya stalker yg mmahami gaya stalker laen, he2

budak said...

xnk stalk org dah..haha

Peah Glemer said...

kau kan sebenarnya penstalker? hahaha

MaYa MustWany said...

hanya org hot je akan ada..mcm anif.

CikAnyss' :O said...

stalker mmg bet ,, tapi saya tak suka stalker yang penuh dgn hater :(
btw i'm new here . alang2 dah masuk saya follow terus !hihi :) jemput ke blog saya ya ..
komen penulisan ke , appreciated :)

semutsengal said...

kau stalk aku rupanya yaa ?



HAHAHAHAHAHHAHA

Fasya said...

untunglaa sapa yg kena stalk tu. hahaa. tp agk bahaya jgk :)

Liyana Zahim said...

Amboi AAA (AdikAnifAbdullah) Kahkahkah.. Ade stalkers lah tu..

cik ungu said...

kalau takde fesbuk............?


-.-

ABU said...

ala ta update.. ciss!!

sabry oppa said...

nice ") nice ") like :) like :)

http://shaberry92.blogspot.com/
http://sabryoppa.blogspot.com/

singgah blog sabry oppa okey..

Popoi said...

waaa,,,,, hihihihi

nini said...

hahahhaa....kekadang saya pun stalker...=p

Abu Huzaifah said...

siapa lah nak stalker org mcm abu ni... kehkeh... :)

Anonymous said...

Bukan stalker, nak kenal hati budi saja...

Nina Hanani said...

aku stalker gak kot, jarang jarang..hahaaha..

 
◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger TemplatesBlogger Blog Templates;