Wednesday, January 4, 2012

Makanan Popular Selepas Balik Sekolah?


Eh Hari ini dah mula sekolah kan?
Wake up..Wake up!"
Mana lencana ?
 kuku dah potong?
Pensil cukup?
Pengasah 3 tahun lepas ada?
Kasut dah ikat ? Oh zigzag je ke.Ok.ok..
"Dah ready.. Jom naik kereta papa.. "wah, dah macam drama petang-petang pehal nip.Hahaha

Okeh, sebut pasal makanan popular selepas balik sekolah. Haa.. sure akan beli benda alah ni. Termasuklah den dulu.. Bukan time sekolah pon rajin. Hua Hua. Layannnzz :)

























"Dont say any wordsss!! "bak kata Ropi Cecupak. Haha..
Kenangan yang sangat epik dan menyodapkan (menyedapkan)


SEBELUM BELI JAJAN/CEKEDIS? 
1) Kumpul duit banyak-banyak. Lepas balik sekolah jew,serbu kedai Pak cik Seman or..... what? Dah tukar nama eh sekarang. Oh yer.. The Seman Enterprise. Hee..

2) Tak tahu pun makanan ini makanan ringan. Serius???Ya.. apabila tengok kanak-kanak lain beli tetibe rasa curious (betui ke ejaan ni?) Gasaklahh cuba kan.. Bila dah tahu ada bahan pewarna/perisa tambahan.. Tak nak beli.Be............tul  Dah tak nak beli dekat kedai tuh.Nak beli kat kedai lain..
Sebab makcik tu,kawan baik mak.. Huh,nakai :P

SELEPAS BELI JAJAN/CEKEDIS?
1) Buat sepah depan Tv. Banyak habuk depan Tv.Banyak tentera semut kerumun.
"Anif.. Kau lepas makan,tak reti-reti-reti-reti nak buang ? Eiii budak ni!"
"kejap lagi lah"

Ouh.itu suara kakak sebelum kahwin. Halus je. Sekarang dah kahwin,Masya Allah.. Tengok ,den dah terumpat akak sendiri. Hahah...

Walaupun sekarang di hadap dengan Cool Blog,Tutti Kejadahti, but... I still searching this kind of junk foods. Cool rite?

A.L.O.N.G Along!! Err.. Motiplahhhh





NOTA KAKI PERTAMA 2012: Baca doa sebelum makan :)

31 comments:

munirah said...

owwww man suma makanan tuhhhhh :D teringat zaman sekolah rendah :')

pena rozie said...

coklat susu 10 sen. hi...hi...hi...

maisarah sarah said...

suka2...suma tu mmg selalu beli masa otw jalan kaki balik umah.hehee.ada juga yang dah xjual pun skang

Cikpuan rara said...

heheheheh betul lah.sume peberet ni.hmm nk tny.cane buat scroll box kat kotak komen ni =) mintak tutorial plsss.

haslinda said...

haha... nyam nyam tu skrg da masuk U pun, sy masih mkn lg.. :)

Peah Glemer said...

weehhh semua tuh aku pernah makan! arghhh rindu!

Aqiim said...

kenapa anif kenapa??
kenapa di waktu petang dan dalam mood kelaparan sekarang nie, aku perlu tengok gmbar2 mknan nie smua??
kenapa anif kenapa?? T____T

Liyana Aziz said...

jajan yg perisa durian tu!!! dulu2 banyak! sekarang nak carik pun susah...

suka beli jajan perisa durian dengan eskem malaysia perisa milo! layannnn!

Rtp Farra Arisha said...

whoaaahh, it would be fun eating all these junk food ;)

era kecik said...

eh, coklat udang lah .. ad plastik yang kita boleh maakan kan kat dalam coklat tu ?

> sume makanan tu makanan zaman2 era kecik2 dulu . skang ni masih ad jugak . tapi tak banyak le.. hehe :D

hassy chan said...

ais kim 20 sen!!!!
ok rindu.. hahahaha

aRry ReNnwooD said...

lma dh tk mkn bnda2 nie smua.trngt zmn skolh duu huhu

NUR AYNIE said...

errr...tiba2 rse nk mkn jer sumer hihihi

erleena said...

wahhh rndu itu mknn , mse kecik minat , sodappp , skrg kite da bsaq , pndg sblah mate jekk X)

tgok adek2 ulg zaman kite , sayu je ase(poyo) haha

Cik Rose Cute said...

teringat kecik2 dulu....hihihi

Cik Rose Cute said...

follow sini...

#Atheera said...

teringin nk kembali ke zaman sekolah

Fara E's said...

awesome ! kau memang memahami aku , haha

syazwani 'atiqah said...

ZAMAN SEKOLAH REN!!!!
rindu...

Anif Abdullah| AA said...

korang.. saje nak mengingatkan kembali zaman sekolah .hehe..

Fara E's: well... hehe :P

Cik Lia Lomi said...

tahu tempe, bila balik sekolah mesti beli kopok2 ataupum eskem..sanggup tak rehat gara-gara nak beli masa balik..heeeee

alif ismail said...

salam...

lama tak singgah sini ...

wow...semua makanan tak sihat nih...

bahaya2..

YOUsoF said...

I still wanna say 3 wordsss.. Ini memang nostalgik! ;D


Semuanya aku pernah rasa kot.. Biasanya aku beli masa main² setiap hari rabu, ahad. Penat lari, haus beli askrim. Agak² lapar sikit beli jajan..

Nama pun budak², makan kalau tak bersepah memang tak sah.. hahah

blog-tips-kurus said...

kuat makan jajan budak Anif ni. ish! ish!

MaYa MustWany said...

yang first -ais krim malaysia xsilap..milo..fuhhhh..i like33x@hahahah

anamizu kaito said...

mak cik ana dulu jual eskrem malaysia tu 1=10sen je..siap buat flavor kacang ijau,milo,nescafe, kacang merah.. bangge je sbb tiap ari mmber2 balik skolah msti sggah umah nk beli eskrem tu..hik3






luv,
cik ana

ABU said...

jajan2 yg klasik.. i like :D

Daisy Dee said...

nk melatah jugak!! opocot!

"Sayg ketat2? ok,bodek eah..hehe"

btw, dulu gua lek skola,pose.. sekian~ keh2

Ahmad Syuxer said...

damn...semua benda diatas pernah masuk dalam perut aku hehe..kenangan indah bila beli dorang hehe..coz ia murah dan senang didapati..

marcella said...

oh indahnya zaman sekolah...




1 lg gula2 gmbar arnab yg boleh mkn plastik dlmnya...hebak tu..hahahaha

Azham Vsvc said...

wah...memang betullah.... ni semua gambar makanan masa kecik haha...menggamit memori betul heheheheh