Thursday, April 14, 2011

Curang Seketika Dengan Nuffnang

::arini nak bagi pndedahan sikit ,alternatif untuk curang dgn  Nuff..huhu..

punca keretakan?*payment lmbt kut

::Klik situ,klik sini..dah kaya??oh tidak!!sapa kata senang nak kaya..susah woo..*kesat peluh


>Lagi-lagi kalau kita buat income sacara pasif kan..citer pasal income guna blog ni,majority pasti tahu pasal NUFFNANG rite?for sure,blogwalking here and there pasti ada iklan company ni..Ramai yang dah terbukti leh kaya (mcam Red Mummy)dan ada yang nangis tak henti2,belum cash out lagi..huuu..*terutama aku


>Baiklah,adatlah tu kan..dah nama korang jadi orang tengah kan.ingat senang nak dapat komisen?secara manual pun dah letiss,apatah lagi cam kita2 ni kan..Dah cukup!!no worry be happy k..kat sini aku nak share barisan pengiklan yang bayar lebih kurang macam NUNFFNANG ni...huuuu(smbil play lagu Unfaithful)




1)Youthsays


-satu laman web komuniti di mana anda akan dibayar untuk setiap kempen yang dipromosikan.. Youthsays memberi peluang kpd korang mempromosi unique link kat mana-mana tempat yang dibenarkan seperti Facebook, Twitter dan juga blog la kan. Bagi setiap unique click, bayarannya ialah sebanyak RM0.20. Lebih menarik lagi, purata sponsored campaigns/ads dalam sehari adalah antara 1-3 links. Ini bermakna anda boleh mendapat semaksimum RM0.60 untuk setiap unique clicks bagi ketiga-tiga links tersebut.


2)Adnetwork


-Daftar dengan 701Panduan Rangkaian Iklan dan korang akan diberikan skript IFRAME untuk masukkan ke dalam laman blog korang la..
-pengiklan ni boleh dikatakan alternative bagi Google Adsense la.. hm,dari segi bayaran??dia kata “a) Anytime a visitor from your site click on our Banners, we will pay you RM 0.30..Anytime a visitor from your site click on the Search button to do a Search via 701Panduan.com search box we will be paying you RM0.30..All payments are based on unique clicks by your sites visitors”  See!! Banyak gak 30sen tu kan.Sap je nak bagi..huhu

>kalau dulu,sape sign up je terus dapat rm10..hamik kau!! Lepas duit top up ye tak..huhu..tapi skunk,unavailable la..maybe ramai sangat join and jump to pengiklan lain..isy3!!


3)Nom Nom


>cakap pasal  Nom Nom,sure ramai yang dah tau an..eh tak tau ke?hmm,nom nom ni salah satu daripada social network yang menjalankan survey @kajiselidik mengenai sesuatu isu atau perkara dan juga mengetahui lebih lanjut mengenai bloggers dan pengaruh social media ler.Kalau bosan-bosan bolehlah isi survey ni..Tak silap dalam 20 minit camtula(sambil2 minum coolblog tu)huhu..

>tak silap,Nom Nom ni dia coloborate ngan NUFFNANG gak..so,dari segi bayaran tu tak sure.Maybe dia akan bayar mengikut kuantiti survey or dia bagi link tertentu..korang leh google untuk cari info pasal Nom Nom ni ya..   

4) Ipanelonline

>alternative seterusnya,guna system Ipanelonline lak..hm,cara ni cam Nom Nom gak..kena wat survey and all that..tapi cam pelik,ala2 uptrend kut..kena promot link and suruh kawan sign up survey..aku pun dah pening,so jom sama2 pening ngan aku.hahaha

>Kalau bab bayaran,dia pakai mata la..so,korang boleh change the point to money..is that clear?kalau nak lebih lanjut,korang boleh klik sini..


5)Heartbeat

>Heartbeat ni adalah program affiliate dimana kita perlu untuk mempromosikan link affiliate kita kepada orang lain dan kita akan mendapat duit apabila ade orang register atau membeli barang menggunakan link affiliate(ayat orang aku rompak)


>dalam heartbeat ni  pelbagai cenderahati yang boleh di'design sendiri. Korang boleh print gambar sendiri kat tshirt, mug, photo card dan sebagainya untuk dihadiahkan kepada ehem2 korang..huhu..selain tu, untuk bg cendrhati kat member2 masa majlis ptunangan,kahwin , potong jambul and potong segala2  pun leh..xdo hal la(bak kata nabil)..hee
>dah jd member,korang leh dpt murah la beli..then,duit pun masyukk..huhu...
>For sure,bagi yang dah ade akaun Glitterati NUFFNANG jang nak berguling2 nangis k..pihak mereka takkan lucutkan pangkat korang as gelitaw gelitterati  sebab,xde kene mengena Heartbeat ni ngan Nuffnang nun..huhu!!

::Orait,tu saje nak share,..segala pilihan ditangan kita kan..pilih je mana yang terbaik ..gud luck!!
 ___________________________________________

selingan jap!!,

aku suka pic ni..

(jalan-jalan cari makan 10hb April lalu,Qi & Yuna)

 ::cute je tengok mereka!haha..*kemanjaan yuna t'serlah :p

 ::THEN,A MILLION THANKS TO afiq ..coz,jadi follower yang ke-100!! nice numeric i guess..mari kawan2 lawat blog beliau..saya promot disini 
**sekian**


6 comments:

melle amir said...

dulu2 melle selalu rajin buat youthsays tu

Anif Abdullah ® said...

yeke?sama la.. now,anif prefer guna service nuffnang je :)

HonEyBuNNy said...

ohhh....cian nuff...komfom jeles....ehheh

Anif Abdullah ® said...

haha.. :P

xazryx said...

pki advertlets je skrg ni ,HEHE .

Anif Abdullah ® said...

adverlets tu ok eh.. hmm,lum sempat kaji lagi :)