Wednesday, April 27, 2011

Single pun SYOK lah!

 Salam Readers!!


 Sebentar tadi,aku terperasan ada sesuatu menarik didalam FACEBOOK yang harus aku kongsi..bukan untuk aku saje(yg single ni) tapi buat yang bakal/nak single tu ..gituuu..
ok,jom kita baca sama-sama!!





Korang berstatus SINGLE?? Tiada relationship lagi? Baru menjadi single setelah clash dengan pasangan??Masih mencari mr/mrs right?? Haaa.... sini nak bagi kelebihan menjadi S.I.N.G.L.E......



1.  Jimat duit..Jimat masa...Jimat segala-galanya...


2. Elakkan pergaduhan... Korang sayang kat pasangan korang tapi dengan dialah korang selalu bergaduh (kalau yang xgaduh ngan kapel korang tu masih bahagia lah).. Dengan kawan2,mana korang gaduh pun kan? (kalau selalu gaduh baiklah takpayah kawan) Korang akan gaduh teruk2... Pastu baik balik... Pastu gaduh sampai nak putus la apalah...tak boleh study lah... Kalau anda singleee, masalah ni pasti tidak akan berlaku..


3. Free as you can be. Nak keluar ngan sapa.. Balik lewat pun tak ada yang akan marah (mak dan ayah confirm marah lah)... Makan ngan sapa.. Berdua ngan sapa pun tak kesah.. Dan takda yang akan sms atau call tanya kat mana lah, tengah buat apa lah.... Dah tak ada pasangan kan? So memang free sefree-free nya lah!


4. Kalau nak letak add friend ngan perempuan/lelaki lain pun tak ada sapa akan marah! Yelah, dah takde pasangan kan.. Jadi tengok lelaki/perempuan ni macam menarik ja jadi add lah dia.. Tidak ada yang akan marah pun.. Lagi satu, facebook korang pun xada yang akan ceroboh.. Haa..trend sekarang masing2 pegang password pasangan.. Jadi kalau single anda sorang je tahu password anda... Takde orang akan tengok kecuali anda sendiri dok pi bagi password kat orang lain..
 
5. Tiada yang akan berasa jeles atau iri hati... Kadang2 bila ada couple nih, kawan ditinggalkan.. Dah nampak muka bf/gf je..(ada yang camni) Jadi kalau kita single,memang tak adalah yang ada PHD atau perasaan yang seumpamanya..


6. Tak ada masalah kerinduaaann/keangaauuaann dan sebagainya.. Haha.. Biasalah kalau dah nama couple,mesti ada perasaan rindu tuh pada si dia... Tapi kalau anda single, RINDU Kampung Halaman jer sudah...hehehe


7. Tidak akan menipu mak dan ayah ( ni kalau mak dan ayah yang tak approve anak dia bercouple)...Yang jenis camnih juga akan melakukan apa sahaja untuk berjumpa pasangan dia sampai tipu mak dan ayah...Jadi kalau single, tak adalah buat dosa kat mak dan ayah...


8.  Fokus pada pelajaran... Memang ada kata "Aku ada pakwe/makwe pun boleh skor" atau "Percintaan tak mengganggu pelajaran" okay itu memang baguslah.. Tapi katakan lah korang bergaduh besar dan BESOKnya ni nak jawab final exam... kalau boley tumpu baguslah,tapi rasaaaanyaaa ramai yang tak boleh... am i right??


9. Memberi peluang kepada yang ingin memikat anda... Orang kata Test Market...Korang tahu ke kalau ada yang suka korang dan nak jadikan korang gf/bf? Kalau korang ada bf/gf mana korang nak tahu.. Berani plak dia nak bagitahu kalau korang dah ada relationship ngan orang lain? Kalau anda single, banyak yang nak isi borang....hehehe


10. Korang akan berasa happy sentiasa kerana tiada masalah daripada pasangan anda...


Kalau korang single,janganlah terburu-buru nak cari pasangan.. Enjoy dulu life as a single girl/boy...Pilih yang betul2 boleh dibuat pasangan.. Saya tak kata Couple Tu Tak Bagus cuma saya nak bagitahu kebaikan single sahaja... Dan kepada single ladies/man out there, BE PROUD Of BEING SINGLE.... <3




pinjam ayat dari Im Not Single jap...


"walaupun syurga itu indah....
saya tetap pilih awak....

walaupun hembusan angin malam itu menyenangkan...
saya tetap pilih awak...

dan... walaupun waktu itu nyawa...
 saya tetap pilih awak....

dan sekarang awak tahu kan betapa pentingnya awak dalam hidup saya....??

saya tak takut kehilangan awak... tapi... apa yang saya takut.. saya kehilangan cinta awak......"
**blurrb..tertelan air liukk aku.haha..


KOMEN ANIF:
>Nak pilih nombor mana ya,semua tu cam best je kalau pilih.haha..ok,aku pick no 1,3 dan 8!! korang pulak??
>Memang tak nafi ah..mostly yang diperkatakan..sekali 'boom'kat muka korang kan..begitu la....


>cuma satu aje lah,orang yang single ni sure bosan dan sunyi..kan-kan?memang tak nafi benda ni pasti wujud..tapi who caressssss??kita ade Fb,family dan frens kan.. so,masa single ni la kita kena amik peluang nak solo molo(wah ayat aku!)...


>dan..dan,bila couple ni kena kawal emosi,feeling dan nafsu lah..kalau terkeluar dari batas,memang payahla engkau nak pusing balik melainkan kau benar2 sedar akan kesilapan tu..(wah!dari pengalaman kawan ya)
>dan lagi...pada yang dah ada couple ni,especially lelaki..korang sure dah tak macam dulu..lepak-ing cam dulu.. datang bilik borak-borak cam dulu..sebab??fokus pada awek dia je kan...(sentap!!)


so,apapun..bergantung pada diri sendiri lah..nak @tak sahaja untuk-hidup-selesa-sebagai-single ..jika korang seorang yang tak boleh(histeria bagai) hidup tanpa 'seseorang',so takde sesiapa akan paksa diri korang tu untuk tidak COUPLE kan...hmmm..."tepuk dada tanya iman"

jap! kalau korang single,klik lah sini

9 comments:

Effa CuRio said...

yeay!!.. single is the best..
so nak pilih no 1, 3, 5, 8, 10..

=)

Nadzirah said...

aku rasa semua best ! haha :) tapi yang paling best no 9. HAHA. kidding.

weyh anip, besarkan siket font ko. aku pening tengok urup banyak. wuu :( lagi 1 aku suka ayat syurga cinta tuh weyh ! hehe

Anif Abdullah ® said...

Effa:kan...single lagi best..huhu


Fatin:ahaks..biar juling mata korang..hua3..xde2,nanti aku bagi besar sikit lor..huhu..

Effa CuRio said...

Anif Abdullah ® : betul tu.. mmg best la single nie.. rasa happy je.. xde mslh.. =)

syarifahsidrus said...

single memang best..lallaa

fiqah said...

stuju....hidup single neh best..bebas utk brbuat apa2..x pyh nak report stp masa..xperlu nk mkn hati berulam jntung..kredit hndphone pn x kering..tp stu je lah kelemhannya..kadg2 sunyi sbb x de tman nk ajak borak..=)

Nur Hannah said...

sy pilih semua~ terutamanya no 1 dan 5 ! =D

Nana said...

yess...being single aku bolee msg spe2 je..nak bmanja dgn sape2 pun bolee...nak kua dgn sape2 pun bolee..nak terima hadiah dari sape2 pun bolee..

SaddLone said...

yeahhh i think foreverr alone......opps!