Thursday, May 26, 2011

10 Lubang Golf Tercantik di Dunia




Korang nak tau tak? Masa kecil dulu,aku suka berangan-angan..best ke main golf ni?layak ke orang macam aku ni main?macam-macam la persoalan yang duk berlegar dalam kotak fikiran aku waktu tuu..biasa la ,budak-budak.. Bila dah besar panjang lain pulak di perspektifnya.. 

Orang kata,kecik-kecik kita summary-kan sesuatu tu indah je semua..walhal,dah berakal sikit baru lah tau lebih dalam sesuatu itu..wah,berfalsafah pulak aku..



Sekarang masa belajar degree,ada la kesempatan tengok orang main golf..aku nak gak sekali pukul kan..haha.. Malangnya,hanya staf je boleh baii..hm,tapi kat UUM ni,padang golf dia bahaya la..ular sering berkeliaran..nanti,duk seronok memukul bola golf,benda lain pulak yang ‘memukul’ kitew an..haishh.. 


Bila tengok gambar dibawah ni,rasa nyaman je..maybe cuaca kat luar negara sejuk n 4 season..Malaysia??tak ke luntur warna kulit ko jahh oii..haha.. Panas bukan main..tapi..negara kita pon ade dalam top 10 taw!! Jangan tak taw..

Ok,kita tengok lubang golf mana yang paling cantik tahun ini...



1. (1 lubang)- Doonbeg Golf Club, Ireland


-memang cantik tak nafi la..
-eh sekali pandang ok nice,dua kali pandang..macam kawasan cerita The Hills Have Eyes pulok.ahaha.



2. (2 lubang) - Saujana Golf & Country Club, Malaysia


-ok,jangan tak caya..Malaysia ranking no 2..cantik !!
-tempat ni kat Petaling Jaya..Sape nak bawa aku pergi sini angkat kaki cepat!!?

 
3. (5 lubang) - The Club Abaco, Bahamas




-Dah macam Pulau dalam citer LOST pulak.haha
-biru giler air dia..nak compare dengan air laut PD,aih..macam bumi dan Pluto(lama dah tak mandi laut..sob3)



4. (7 lubang) - Kauri Cliffs Golf Club, New Zealand 
 
-First,aku tengok macam pelik je..macam kesan lubang meteor pun ade gak.Btui tak?
-Aku cukup gila bila tengok kawasan berbukit kemudian hamper dengan laut..Rasa macam duk situ dengan orang tersayang je..haha..(honeymoon nanti kut boleh.lalala)


 

5. (13 lubang)- Trump International Golf Club, the Grenadines




-The Grenadines ni corok negeri mana aku pon blurr..tapi not bad la..
-cakap cantik 10juta kali pon tak guna..bukan ada sesiapa nak bawak.. :(


6. (4 lubang) - anahita Golf Club, Mauritius


-aku rasa yang ini paling stabil,rata dan tenteram kut nak pukul bola..haha..
-lepas pukul semua bola,terus scuba...perr..


 

7. (5 lubang) - Clearwater Sanctuary Resort, (perak xsilap) Malaysia



-Aik , Malaysia lagi....aku ingatkan tapak kaki kucing la tadi..haha..
-baru aku perasan,kat Malaysia kebanyakan lubang golf berada di tasik je..kang kalau buat kat laut,naya la si nelayan kan..semua benjol2 kepala..haha..




8. (13 lubang) - Canyon Kursus, Blue Canyon Country Club, Thailand



-Sawadikap!! Aduh,cantik bangat seyh..  masa aku pergi thai dulu,tak sempat ah pergi sini..rugi giler baii (badjet)..

 

9. (7 lubang)- Pebble Beach Golf Link, California, Amerika Syarikat



-Ok,kat USA pulak..Aku tengok biasa je..apa yang cantik nye..Cuma berdekatan ngan laut je kut...
-tak mo la pergi..hehe..



10. (9 lubang) - Gary Player Country Club, Sun City, Afrika Selatan

-WAHH..cantik!! jap2,yang lubang besar tu lubang apa??*pengsan
-kalau picnic dengan family ni sure sakan bergambar..mana-mana site pun cantik bai..roarr!!





NOTA KAKI: Tengok Tiger Woods main pon cukupla..(ayat sedih)

9 comments:

yad'z said...

wahhh... cantekkkk ..... shuke3.. nice betulll.. =D

zainatul abu bakar said...

nak main golf jugak!hehe..anyway nice blog!

Anif Abdullah ® said...

@yadz: tau xpe.. coz kebanyakan kat resort la..

@zainatul: jom2.. thanks :)

Fathiah Hamim said...

wah malaysia ranked 2nd! meh fa bawakkan pi situ. :)

Anif Abdullah ® said...

@Fathiah: jom kita pergi..alang2 cuti sem ni.lalala

Mira Zali said...

wah. anif minat golf eh ?? hehehe.. ^_^

WuMing said...

Wah... pemandangan yang cantik...Cuba nak follow tapi kolum follower tu tak keluar... nanti bila dah ok...Aku Join...

WuMing said...

Fuh.. akhirnya berjaya jugak... No.333... Cantik tuuu....

Anif Abdullah ® said...

@Wiming: thanks sngt2!!! buat ms ni saya xleh follow orang la..ade mslah..