Tuesday, May 31, 2011

Fake Fakta




1. Kondominium tidak ada kena mengena dengan kondom. Tetapi di kondominium kita boleh dapat banyak kondom terpakai.




2. Aurat dan urat adalah dua benda yang berbeza. Namun begitu, apabila melihat perempuan yang mendedahkan aurat, urat lelaki akan krem di sesetengah kawasan.


3. Kuih tat enak di makan. Tapi apabila kita makan lapan keping kuih tat, kita mungikin dituduh mencarut. Kalau tak percaya,cuba kira satu tat, dua tat, tiga tat, sampai lapan.




4. Laksamana adalah jawatan besar di dalam kesultanan Melayu Melaka. "Laksa kedah" pula adalah contoh jawapan kalau orang tanya kita "laksa mana ni?"




5. Barbeque adalah makanan yang enak. Namun begitu 'babi queue' haram dimakan oleh orang Islam.




6. Sesetangah orang memanggil cili sebagai cabai. Tapi kalau mulut nak kena cabai, cuba la cakap 'cibai' kat depan orang tua-tua.




7. Membuat tahu sumbat sungguh meletihkan. Lebih letih lagi kalau orang lain hanya tahu nak sumbat je tahu sumbat dalam mulut.




8. Si Bosia dan Bojan dipandang hina oleh masyarakat. Namun begitu si Boroi yang makan duit rakyat mendapat sanjungan.


Pengajaran: Kita hendaklah mempelajari apa itu 'double meaning' :)

21 comments:

sergeant keroro said...

nice fact,loike!

jom join segmen at my blog XD

Anif Abdullah ® said...

S,Keroro: ahaha.. orait :)

Una said...

Seronok! Hehe

Nur Syahida said...

haha fkta baru ni...tq share..haha

shalina samsudin said...

great ! HAHA :)

Anif Abdullah ® said...

Una: ape yg seronok?*blur*

Syahida: hehe...bila paham kan balik mmg fun je bunyi dia :)

Shalina: thanks :)

Effa CuRio said...

aduyai.. huhuhu..

Tehuzz said...

haha . best . i looikke .

jom singgah dan bace:
bila lelaki jatuh cinta

jom like page ni:
Secret Propaganda

padle said...

aku suke part aurat ngan urat tu..haha!

sha said...

Sumber? Ni cik pensyarah datang cek asgmnt.. pernah dgr tapi mana sumbernya, wahai student? Wahaha~

anip, lama xnmpak melepak kat sintokkian..

ღ p!nk veLvet ღ said...

hahaha! lawak gile ... n mksd akal jugaq :p

lavenderlover said...

hehe..creative..>_<

::blog anak jawer:: said...

smart la bro...lawak...he3...

-Yok mampir diluk = menangis dalam panggung sebab tengok nurkasih...

Anif Abdullah ® said...

sha: alamak..alamak.. susah nak connestion la cni.Rindu sintokkian!! haha..

Anif Abdullah ® said...

pink velvet: tula..benda ni kita selalu joke-kan.. :)


lavenderlover: pecinta lavender?nice nama tu!.. :)

fairus said...

hehe.. lawak jugak..

Biela said...

bukan setkat double je , tapi triple meaning da nie .. hehe :)

Anif Abdullah ® said...

Fairus :hehe..thanks :)

Biela: wah..hehe.. :p

syrupmasin said...

wuahahaha..ta bole bla!! :D

Anif Abdullah ® said...

syrupmasin: haha..syrup dan sirap bukan sama kan..?:p

cendol said...

haha nice nice entry lah! i loikeee!!
plg suke fact yg last sekali tu.yeah!!