Wednesday, October 26, 2011

Lagu Yang Layak Ke Separuh Akhir Muzik-Muzik 26



"Kenapa mesti picture i? tell me.."




Berikut merupakan senarai lagu dan penyanyi (komposer/penulis lirik) yang mara ke peringkat Muzik Muzik 26 Separuh Akhir:


1. Sungai Lui oleh Aizat (Aizat/Anas, Aizat/Anas)
2. Janji oleh Akim (Akim/Akim)
3. Awan Nano oleh Hafiz (M.Nasir/Budi Hekayat)
4. Menyesal oleh Sixth Sense (Gjie/Sixthsense)
5. Maaf Dari Hati oleh Sofazr (Mohd Atlas/Mohd Atlas)
6. Kisah Hati oleh Alyah (Manusia Putih/Manusia Putih)
7. Bagaikan Bidadari oleh Tomok (Aubrey Suwito/Tomok)
8. Babak Pertama oleh Drama (Ammar Habir/Aepul)
9. Perpisahan Ini oleh 1st Edition feat. Aizat (Erol 1st Edition/Jijo 1st Edition)
10. Ilusi oleh Adira (Audi Mok/Audi Mok)
11. Pokok oleh Meet Uncle Hussein feat. Nubhan (Taja/Tun Teja)
12. Kalau Berpacaran oleh Shohaimi Mior Hassan/Ana Raffali/Altimet (Shohaimi Mior Hassan / Ana Raffali / Altimet)
13. Beribu Sesalan oleh Ning Baizura/Jaclyn Victor/Shila Amzah (Kevin Chin/Tinta)
14. Muda oleh Hujan (Noh Hujan/Noh Hujan)
15. Wanita Seluruh Dunia oleh Projek Pistol (Boy Clifford/Boy Clifford)
16. Kurnia oleh Mizz Nina & Noh Hujan (Noh Hujan/Noh Hujan)
17. Luar Biasa oleh Shahir (Audi Mok/Zelfirdaus)
18. Karma oleh Faizal Tahir (Audi Mok/Faizal Tahir/Audi Mok/Faizal Tahir)
19. Mata Hati oleh Nubhan (Audi Mok/Audi Mok)
20. Kekanda Adinda oleh Atilia & Monoloque (Monoloque/Monoloque)
21. Gadis Semasa oleh Yuna (Yuna/Yuna)
22. Cinta Matiku oleh Sixth Sense (Sixth Sense/Sixth Sense)
23. Penakut oleh Yuna (Yuna/Yuna)
24. Kisah Dongeng oleh Stacy (Edry Abd Halim/Edry Abd Halim)
25. Aku Permata oleh Salma (Taja/Tun Teja)
26. Sedetik Lebih oleh Anuar Zain (Edry Abd Halim/Edry Abd Halim)
27. Di Penghujungnya oleh Iqa (Edry Abd Halim/Edry Abd Halim)
28. Cinta Teragung oleh Hazama (Kuncidemak/Kuncidemak)
29. Cinta Muka Buku oleh Najwa Latif (Najwa Latif/Ika Latif)
30. Bila Bertemumu oleh Shiha (Ajai/Ajai)


5 LAGU PILIHAN AA DAN LAYAK MENDAPAT TEMPAT :
1)Kisah Hati.. Lagu ini mendapat ramalan paling tinggi untuk menjadi juara.. Lagu yang penuh dengan emosi dan sesuai dengan suara Alyah.. Nicely done!


2)Awan Nano... Lagu ini AA layan beb..Best! Haha..Hasil ciptaan M.Nasir ya,salah seorang komposer yang digeruni ketika di malam AJL.. Sentiasa mendapat tempat di hati juri.


3)Kekanda Adinda... Lagu seperti ini jarang kita dengar rite? "kelahi manja-manja"antara suami isteri.. Very nice.. Hope mendapat tempat di hati juri nanti .Lalala


4)Cinta Muka Buku.. Nampaknya pesona gadis kecil molek ini semakin mendapat perhatian.. Lagu ini pon catchy,santai dan kontemporari.. Yuna ada pesaing?


5)Beribu Sesalan.. Sudah lama kita tak tengok "the wanita-wanita" suara power dekat pentas AJL kan? Maybe ada kejutan.. Hehe


Walau bagaimanapun,semua lagu yang bertanding hebat-hebat belaka.. Kita tengok jela sapa yang mampu korek idung semasa diumumkan ke final nanti ..kan? 




NOTA KAKI: Rindu dengan zaman kegemilangan irama malaysia.. kita dah tiada idea nak buat lagu ke? hmm..

19 comments:

cucu umie said...

ayie suka dua lagu..awan nano and cinta muka buku..hahaah

Edy Fee said...

tatau napa...tp aku suke 1 lg je..beribu sesalan.kahkahkaha

cik sakdi said...

kte tau lgu awan nano je, tu pon pasal ada kat maharaja lawak. last layan AJL masa lagu itu kamu menang, lepas tu,, AJL dah xbest. haha

Amirul Aqiim said...

tapi...
cinta bukan milik kita~
ooohhh~

hahaha :P
aku suka lagu kisah hati!
yeah!

Fara E's said...

shahir

hoyeah hoyeah ;p

khairul akmal bin azman said...

suke lagu alyah..!

Diary oF Mine said...

lama x tgk tv... sy ketinggalan nampaknya... T____T

era kecik said...

tak tengok muzik2 26.. hehehe

Zura said...

mmg sengit..tp kagum dgn lagu yg di cipta sndiri oleh penyanyi tue sendiri..

ABU said...

ooo aku tak tahu pun pasal ni.. good luck la kpd calon2 lagu..

peyansanstaro said...

Cinta dimukabuku ada..

Tp kenapa cinta di bukalima dan cinta di mukabulu xmasok dalm crta ha.. tson aku.. Huhhh~~

Eh, kau MAMPU?

izfanora said...

knp lah lagu pokok bukan feat dgn hazama.. hurm..

dayu_myself said...

suke lagu bribu ssalan...lgu febret tu..
ahahahaha
3 orng tu sore mmng mntp..fuh..

Wanie said...

vote for anuar zain..hehehe

adwafarahin said...

kte suke lagu yg awok suke tu hopefully ade ler rezeki diorang kan ^^

amirnawawi said...

Aku suka beribu sesalan..

YOUsoF said...

Aku pilih Drama Band dan Yuna! Yeah! ;D

Syuxer said...

bila sudah lama tidak dengar radio, lagu2 baru yang terpapar dalam entri ini, syuk tidak mengetahui kecuali awan nano sahaja..hehe..

syuk lebih kepada kumpulan2 rock 90an..:)..jiwa rock jiwang la katakan hehe

Jahidih Saili said...

semua lagu dalam senarai di atas best..