Saturday, October 8, 2011

Siapa Yang Wrong Number Sebenarnya Ni?

Assalamualaikum. Lama sangat tak hapdet blog ini.. 
Busy katenyer.. Hehehe *hentak-hentak kaki
Hari ini nak bebel sikit boleh? Err..Semalam tengah sedap korek idung sambil dengar lagu Zaitun Sameon,then ada dapat mesej berbaur tak puas hati.. Macam nak ajak masuk WWE pulak kann.. Grrr..


Mesej pertama :

Sejurus dapat mesej macam ini, AA terus balas.. "call awak? sory.." 
time tu memang takde selera makan nak taip panjang-panjang.. 
Tak tahu la lelaki/pompuan ni..

Mesej kedua: 
Kemudian, dapat mesej sebegini dalam around tengahari tadi(keesokan hari)
ouh.. yang ini laa nombor 
yang 'mendakwa' AA call dia..
Jadi,AA pon say sori la.. malas nak pikir banyak

Mesej ketiga:


Selepas dapat mesej dari tuan punye henpon (mesej kedua), tetibe dapat mesej dari budak semalam yang tak puas hati kenapa call kawan dia.. eh.. apa ni? 
Kenapa baru sekarang nak balas...?
Perlu ke wakil-wakil?
Ada niat tersembunyi ke...?
Okey, AA nampak sesuatu yang tak kena disini.. Jadi AA pon selidik laa macam ala-ala cerita 
CSI tapi versi Sintok kaedahnyerr...Hehehe
Cuba korang bezakan kedua-dua picture dekat bawah nih..



(1)

(2)

Selain henpon yang tak secanggih Galaxy ,apa yang korang nampak??
Err.. Sure la dari segi [masa] mesej itu sampai kann..
Mesej pertama dan kedua,lebih kurang jew time dia..
Apa ni wehh??
Nak tipu pon agak-agaklaa.. Silap orang lah beb..
Masalahnya bukan apa,si kawan empunya henpon (yg 'mendakwa' AA call dia) kenapa
tak mesej semalam jew? Dan... Kalau AA nak bersangka baik pon,maybe kebetulan kut
time dia nak mesej tuhh.. What??

YANG PELIK :
1) AA dah check history 'DIALLED & ANSWERED",kenapa tiada dalam list no mereka??
2) Group member esaimen? Peserta projek AA? = No!
3)Hantu Kak Limah...?? Eiwwww.... Simpang!! (bak kata ucop wilcha)

KEBENARAN TERUS DI CARI:
 Setelah dapat mesej-mesej annoying macam ini, AA ambik keputusan 
untuk mesej mereka, bunyik macam ini..
" Can u give me what the specific time I have called you if I had known you were available?  "
Dua-dua makhluk ini senyap!?
Tak paham laa... 


" Mr AA ,kalau u kena kacau i boleh help u "
"Ngaaaaaaaaaa... Larikk!!"

guys,im not the person who take so easy ah benda-benda gini..  tak ke benda ini menyusahkan orang lain? Dahlaa belajar jauh-jauh.. Banyak benda nak pikir.. Takde masa nak layan benda anoyying macam ini.. Wah, bunyik macam marah pulak kann.. Huhu... AA bukan jenis pemarah orangnyerr...Hope,sesiapa yang ada terima panggilan sesat.. Mesti tertanya-tanya siapakah gerangan itu.. Macam tu takpela,bukan dia sengaja call.. Camne pulak orang yang tak pernah call (nombor in/out of de list) dan tetibe kena serang?? Hmm.. Its ok.. AA ini baik orangnye, ececehh

"saya maafkan awak.. lain kali kita jangan nak tipu or manipulasi nombor orang laa.tq"
(bajet budak dua orang itu baca blog anif abdullah ni je ..huhu)





NOTA KAKI: Rambut sama hitam,hati lain-lain munah oii

54 comments:

mimiey said...

kes boring ne, then, kenakan orang. heheeh

adwafarahin said...

hihi sama de diorang boring x tau nk watpe x pon saje nk test market hahahahah :P

farz zull said...

aceeyhh...hot stuff ni, taktik jer tuh kot nak knalan, tapi x kena cara plakk...kan dah kantoii...hahaha!

Kim Hyun Arry said...

hahahahhaha..mcm tu pulak dh...sbr lah beb...hahaha...mmg dh jd kbiasaan dh bnde mcm tu or mybe u nie bnyak peminat ker?hahaha..:D

Wadi AR said...

beliau suke kau la tu anep. kehkehkeh

era kecik said...

er,, tak tahu nak cakap apalah,, era senyap jelah.. he he he

Yatie Awang said...

aaa...dia saje nak gurau2 dengan Anif kut...hihihiihi....sabar ek, jangan marah2...

Miss Nadya said...

jangan layan..:)

new entry ::

1. Blog Pilihan Hari Ini ツ
2. BE melekat lagi ツ
3. Tips untuk dapatkan BE ツ

SoLy SoLicious said...

peminat kot..hahaa

[k]o{q}i[n] said...

femes la katakan.. ada je yg nk kaco atau dengki...

FaFa said...

tah2 kan anip. dye admire kat ko. nak cakap takut. buat2 la mara2. mane tau ko layan lak kan? haha

EyqaLuvender said...

secret admirer AA la tuh... ;p

anamizu said...

ehem~
tu tandenye secret admire lettew :P
deme malu nak bg taw..
tu yg buat cmtu..
pastu bile anip dah reply,
konfem deme senyum manjang :P




luv,
cik ana

khairul akmal bin azman said...

ok la 2..
peminat x berape nak admirer..
hehe

Umie Artoqiemie said...

retis biasa ar. pedulikan mereka..

.hanya ika. said...

: hahaa.. awek nak kenal2 letteww.. tapi bese mcg cam ginih nie budak2 baru nak up .. huhuu.. :D

sha my heart said...

anip kan cute and femes. ada la tu nak kacau. sabar je la.

p/s: bila nak kasi no hp pada kak sha?

nurul nadia nasir said...

haha peminat la tuee haha nadia selalu kene org kol bertalu2 bile tnye dye ckp salah no..boleh pulak kan grr

Rien Rose said...

HAHAH klakar r.. mcm2 kan budak2 tu..

JG said...

akak biasa dpt no sesat akak boh layan. syg ooo credit hik hik hik..

lagi satu kan..ni mcm cara seseorg yg cuba nak tarik perhatian anip jer..huhuhu...

pudenz said...

huhu..serabut tol diorg.. huhuu

peyansanstaro said...

tu la lain kali jgn bagi no fon kt orng yg xdknali.. tmbah2 budak2 mcam kau..
hahhaha =P

khairul akmal bin azman said...

byk nye aweks kay sini..hehe..

teruskan update bro!
like to read here

Peah Glemer said...

gila kot, sewel cam AA



HAHAHAHA

Si DauN CeRi said...

huhu takde keja lain agaknya. ish3

Anif Abdullah| AA said...

@mimiey: taw xpe...

@adwafarahin:hehe.boleh plak eh..

@farz zull:kantui disitu :)

@kim hyun arry: mana ade ramai peminat aa.. huhu

@wadi:hehehe...

@era kecik: senyum xperlu kata apa2 :P

@yatie awang: dah ok kak..hehe

@miss nadya: yelaa.. tapi awak plak jgn spam sni ya.. nnt sy marah cmne?

@soly solicious: entah laa.. huhu

@[k]o{q}i[n] : mana ade femes laa.. huhu

@FaFa: yeke? hmm..

Fara E's said...

dia admire kat kau tp segan nak cakap , tu yg buat camtuh , haha

Anif Abdullah| AA said...

@EyqaLuvender: hmm.. entahla tuu

@cik ana: hehe..nak cari kepastian..sebelum ni hp anip pernah ilang,tak tau laa camne tuh

@khairul akmal bin azman :ade ke yg minat.hmm.. entahla

@umie: err... mana ade aa :P

@hanya ika: taw xpe.. malas amik pot sgt

@sha my heart: nak ke? hehe..mintak kat untie ;P

@nurul nadia nasir: taw xpe..macam2 hal kann..

@rien rose: hehehe.. ^^

@JG: aritu baik ati plak layan.. hehe

@pudenz: pening pale nak pikir..

@peyansanstaro: rasanye kat memo jela,kene bagi..

@peah glemer: hahak.. peahhh busuk!

@si daun ceri: taw xpe... huhuu

chemay said...

alaaa.
dia nak ngorat anip tuhhh.
hehe
:P

chemay said...

alaaa.
dia nak ngorat anip tuhhh.
hehe
:P

Syara Mohammad said...

lagi sakit hati bila someone call, then sibuk2 tanya kita siapa, dekat mane... current location.

padahala dah kata salah nombor. then again, call after few minutes.

bajet tak tau lah yg that person sengaja nak pancing. perompak ke.. perogol bersiri ker...

simpang!!!

si kiut lavender said...

ehehee....secret admirer AA tuh..:P

sleeping_maniac90 said...

bdk y mnt ko kot hak3....
adoi nk kco pun agk2 la..
xd d bakat nk kco org lerrrr hahah

Syuxer said...

taktikal yang cuba nak menarik perhatian kau..usah dilayan hehe..nanti kena saiko, parah pula

MaYa MustWany said...

mesti mak cik wan maimunah yang cuba tekel AA.ha3..

Lea Isnawi said...

ala baru nak kaco2 anip sikit

hihi

tp kan kalo lea kena cmni
memang xkan layan ah

biar diorg abes kredit msh org..hahaha

Abg Stalker said...

itu peminat AA la..wahahah ;)) femes2..

Shaherah said...

shera kalau dh pening2 sgt kan.. asyik tuduh kte jek yg call die.. shera call die balik.. kalau die tak angkat.. makne nyer.. die penakut.. die ade wat salah tu.. then shera save nombor tu dengan nama "hantu".. hahaha..

Addin said...

ahahaa ada juga orang yang macam tu ,

roq said...

biol dah kot...hahaha

first time singgah sini...

jenguk2 la sini plak ye :)

aQimie Ceplos said...

ahaha! ni mesti kess sicret admire kau baru dtg haid buat pertama kali. hahah! :D

AwieKashi said...

bajet je diorang nie...
HAHAHA!
tipu tak agak2...

fzza podzy said...

Dia nak ngorat lah tu . Cuma maluu nak gitau je . Admire mu lah tuu ..

ABU said...

mmg mungkin hatu kak lima la kot..hahaha

amirnawawi said...

seriusly xpaham amende ko nak sampaikan nih..

Nizam Ijam said...

mcm xde keje jer..hehe

KiMiE said...

ada lagi manusia gini..

sobri yaacob said...

boring ar 2..
dah x de kja bfedah nak wat..ha..ha..
x pun dia alien bru dpt hp..ha.ha,

amna said...

saje la ni.. ntah2 classmate hg duk kacau

YOUsoF said...

*Sambil korek telinga kiri.

Mungkin mereka dah bosan duk SMS orang sama je. Tu yang saja test kacau kau pulak...



Kalau aku take it sooo easy je Nep. Dapat SMS tu > baca sampai habis > fikir macam mengarut > tekan options > tekan delete > selesai. ;D

Mila Ahmad said...

ada lagi ke patern wrong number bagai nie hmm....

Ariz Abdullah said...

abaikan aje...jangan layan....kang lagik layan lagi xbetol jadik nye...hehehe...

hyz said...

glemer tahap retis mmg la slalu kena camni...

Lily_Omar said...

i suppose that if u just ignore, it wont waste ur time (or credit)...