Thursday, October 27, 2011

First Time Naik Flight dan Menghilang Seketika




tiket pulang ke kampung A,Setar-KL.. Lpeas tu naik tren ke Sremban :)
Asalamualaikum..
Sebelum itu,nak berpantun 4 kerat boleh...?? ehem.. ehem.. 
"Korek Hidung Rasa Bahagia,
Jiran Sebelah Sibuk Nak Cuba,
Pestime Naik Flight Rasa Gelisah Di Dada,
Tapi Sebabkan Report Esaimen Ku Redah Sahaja"

Walaupun pantun itu berbunyi hodoh,tapi saya rasa patut berPERASAN hensem lagi bergaya pada esok hari .. Sudah berangan duapolohsaat,si pramugari dekat airport A,Setar itu akan berkata begini...

"encik anif.. ada apa-apa yang boleh saya tolong?"
"boleh.. berikan saya jus oyen "
"baik,encik anif" --> eh mana dia taw nama guwa
"opss. kasi straw lebih"
"nakal.. babap nak?
"......."

hoi-hoi, dalam drama petang-petang boleh lah kau berdialog sedemikian rupa..
Tapi,kalau di alam realiti maybe kau dah tercekik ulat beluncas baru si dia perasan...jadahnye ulat beluncas ada dalam kapal terbang ..err..Alaa,bukan apa. 1st time naik flight ni. Selalunya, main baling-baling kapal terbang kertas ,tunjuk-tunjuk kapal sedang lintas di langit biru..dan tgok awan dania pon dah teruja.. Hehek


Hope dapat duduk tepi tingkap.. Boleh cuci mata tengok keadaan kat luar flight kan.. ececehh..

Tapi.Tapi.. Perasaan dah bercampur baur nie. Eksaited,buntu,cemas...Al maklumlah keadaan di airport macam-macam bleh berlaku... Dah la timing lewat giler.. Kawan booking tiket pulakk tanpa lihat bulan dan bintang ..Adehh,, Doakan perjalanan AA dan kawan-kawan selamat yeh  ..



NAK MENGHILANG?
Disamping itu, AA juga mungkin(not sure) akan menghilangkan diri dari dunia blog buat seketika.. Wah,kemain syahdu ayatnyer.. Hm,sejak tak bayar berukband ni,AA hanya bergantung hayat pada wifi uni jew... Jadinya cuti ke kampung pun 2 minggu + dan tiada connection lah dik..jika ada masa, kita ketemu lagi.. Anyway, jaga diri korang..baibai  :D






NOTA KAKI : Selamat Hari Raya AidilAdha Semua.. Maaf Zahir dan Batin :(

35 comments:

peyansanstaro said...

Esok ko balik?

Bukan hari sabtu ke?
Selamat pergi dan selamat balik ye..
Jaga diri dan jaga kawan aku si Adly DIVA tu.. Kalau takde kat TM ne xmeriah la.. Huhuhu~~

P/s : aku pon nak naik kpal terbang gak.. Takpenah kot.. Huhu. tak MAMPU !

Umie Artoqiemie said...

waaa.. jus oyen di-order abah ni.. hati2 bah..maaf zahir batin abah dari anakmu tercinta ini.. wahhhh..dialog drama petang2 lagi haha.

Nurnajwa KZ said...

Teruja lettew :D hehe, kim slm pilot kacak yo.

adwafarahin said...

wahahaha x bole blah berdrama ngan pramugari yer..nk kene babap ker???

nnt blk elok2 yer..salam raya aidiladha juga :)

cucu umie said...

untunglh kalo dpt berdaialog dgn pramugari mxcm gitu... hehe btw, semoga perjlanan pergi dan balik selamat yer..

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

have a safe journey..

Anif Abdullah| AA said...

@peyan: sebabkan esaimen,tu pasal aku mampu.haha

@umie:ececehh..jaga diri ya anakku.. hehe

@nurnajwa: Amboi.. hehe,orait ^^

Anif Abdullah| AA said...

@adwafarahin: hehe.. salam aidiladha yer :)

@cucu umie:berangan je tuh..hehe.. thanks

@NiGhTiNaNgLe_FARA: thanks ^^

sleeping_maniac90 said...

ohoiii..
jgn lme sgt mnghilangnyewwwww....

Hans said...

aku dah 20++ hidup tapi xpernah lagi berpeluang naik kapal terbang :(

princess said...

kenapa pantun dia tu sgt tak boleh blah . hahaha

bestnyee . nak naik flight jgk : )

si robot comel said...

aku yang bawak flight tu,hehe

amirnawawi said...

Weh, ko cuti amende nih awal bebenor nih? Dah cuti semester ker? Jeles giler aku.

p/s: Terpaksa menghilang?. Ko dok lam hutan mana lak wei.Setahu aku Sintok tu dah memang lam hutan dah.

Fikri said...

Peh.. nek flight. Best kot. Haha.




*korek idung mmg bhgia. Layann~

sha my heart said...

dalam famili besar kak sha, cuma kak sha dan kakak atas kak sha je yg belum naik flight. Yg lain semua dah.

Isk, bila la nak dapat naik flight ni?

Asgmt apakah yg kena naik flight?

Semoga bertemu kembali ye anip. selamat hari raya =)

SoLy SoLicious said...

semoga selamat smuanye ^^

YOUsoF said...

Saya belum pernah duduk seat kapal terbang, lebih² lagi sambil mengorek hidung..



Apa lagi yang best atas tu selain jus oyen?

Wanie said...

eh harini la kan..dah naik belum ni?take care ye anip..tak penah naik flight gak ni..:D

Azham Vosovic said...

alamak...syoknya bercuti! huhuhuhu

Good luck AA!

Abg Stalker said...

hrp2 jmp si dania la eh AA.ko jgn nk mengenyam lak dlm tu.duk diam2.xdpt awan dania pun xpe,doa byk2 seat seblah awek ke duk.lg best dr cuci mata kt luar :P *ok,ajar bnd x baik ni.

syahirooAhmad said...

balik aloq starq? haha.. dulu aku paling geram ngan negeri kedah. ialah musuh tradisi bola sepak selangor.. skrg ni dah boleh terima.. :) tahun depan playe import dah bleh main. so marlon bleh la bergumbira..

Syuxer said...

perghh..aku tak pernah lagi naik "kuda udara" neh hehe..

hope kat kampung bro, ada cyber cafe..hehe so bolehla bro online sekali sekala heheh..see u again bro..

Rara. said...

semoga selamat sampai.

#untunglah dapat naek flight ;)

Liyana Zahim said...

Cuci mate kat luar flite ke dlm flite? Hahaha.. Eh akk nk jd pramugari la rase.. Hahaha.. Tibaaa..

Lea Isnawi said...

wah eksaited gile anip nak naik kapal tobang


ooo..patutlah dh lama x on9
selamat bercuti dik

Zul Fattah said...

hah.! slamat balik dan slamat datang.. haha.. relex bro.. gua ada .. boleh tengok2 kan blog ko

littledolphin said...

selamat naik flight.

dan sila juahkan diri dari ulat beluncas.hehehe.takut tercekik.HAHA.

sempat lagi berangan nak berdialog macam tu dengan pramugari. :P

littledolphin said...

selamat naik flight.

dan sila juahkan diri dari ulat beluncas.hehehe.takut tercekik.HAHA.

sempat lagi berangan nak berdialog macam tu dengan pramugari. :P

alif haris said...

perghh aku tak penah naik kpl terbang lg doe ..

iMBobo said...

have a safe journey! :)

muhamad hanif said...

wooooooooooooooo,


kemsalam dekat pramugari yang pakai skirt seksi yaa..

Siti Nurhuda Husna Zulkarnain said...

Best ke naik kapal terbang? Rasa macam terapung ke? Hehe.

Pssst : Satu-satunya kapal terbang yang pernah dinaiki adalah dekat fun fair~ =.='

YOUsoF said...

*Menanti entri terbaharu anda.. ;D

Hans said...

amboi munah..bila nak update entry?
hehehehe

ABU said...

selamat bercuti.. aku tak balik kg pun..huhuhu