Thursday, November 17, 2011

Aktiviti Yang Korang Selalu Buat Ketika Blackout

Assalamualaikum. 
Wiwit .Sekarang orang sibuk yer b'cerita pasal isu si pelakon bernama Zarina Anjoulie
Ahh lantak,malas amik pot



ehem2,kalau berlaku blackout atau ketiadaan elektrik, apakah benda kreatip yang korang selalu pikir nak buat ??   tentu macam-macam kann.. ???
 
1)Main Nyuruk -Nyuruk
-Seingat AA.. Pada zaman muda-muda dulu, asyik nak buat benda seronok jew.. Langsung tak rasa bersalah..Sampai hantu jelling-jeling tepi tingkap pun tak perasan..Lastly, kena ceramah dengan mak abah sebab main tak hengat :)

ini bukan AA lor


2) Korek Idung

Mai dekat sikit telinga korang. yerr korang lahh.. nak habaq sat,
"err..sangat syok taw korek idung time gelap-gelap..Orang bukan nampak pun.. Lalala"

Sungguh!

KEBETULAN, Pada esok hari pula...


“Munah, mak skodeng kau semalam..  Bertuah punya badakbudak! Dah takde tempat lain ke kau nak calit taik hidung?  Tepi pintu bilik aku jugak menjadi pilihan.. phuii !! 
Itulah orang kata, cakap siang dengar-dengar.. cakap malam pandang-pandang..errr


3)Titik-titik lilin
-“anipppp (bukan nma sebenar), kau jangan main lilin tuuu.. terpadam lagi sekali, kau siap!!”
“Ba..baik mak”
Sedar-sedar,12 ekor semut aku titik –titik dengan lilin.. Nakal seyhh.. Kemudian,titik-titik pulak dekat tapak tangan ~ecehhh..nak tunjuk hero lah konon.. Hahaha


 haaaaaaaaa.. lebih kurang begini lah
4)Main Wayang kulit?
 -Bila masing-masing tiada haluan hidup ketika gelap gelita,mula lah create benda yang seronok dan penuh berimaginasi. Buat bayang-bayang arnab laa ..rusa  laa..dengan jari jemari. Kreatif kan?

5)Borak-borak Pasal Kak Limah
-Duduk sambil terkebil-kebil memang bosan ya amat lahhh sebab tiada benda nak buat.Jadi,masing-masing mulalah berborak-borak tanpa henti.. Cehhh, kalau time tiada elektrik saje .. time itulahh diorang nak cerita pasal hantu kopek laa.. saka rimau laa.. Hoi hoi, cerita lain kali boleh? ~Feel jadi seram sejuk woo. #pitam 20saat

6) Cuit-cuitan Menjadi Rinduan #macam tajuk lagu pulekk
-Kadang-kadang, macam best pulak main cuit-cuit orang nih. Pernah satu malam, semasa duduk asrama dulu.. Kawan AA ini memang kaki menyakat. Selesai saje prep,AA dan rakan yang rajin pon pulanglah ke bilik tidur.. Malangnya pada hari kejadian, tiada elektrik pulak. Si kaki menyakat ini kemain dia menyuruk dekat belakang locker sambil berselubung dengan selimut putih..Perghhhhhhh, sekali dia sergah.. tercabut rambut palsu den.. Hahaha ,bongok betui!

7) Kipas..Kipas!
-Masing-masing start berkelakuan seperti kura-kura tersampuk lerrr mencari something untuk mengipas diri sendiri .Gasaklahh !  Dengan buku…dengan kertas..dengan penutup tapawe pun jadi?? Hehe

8)Main Permainan Yang Guna Bateri
-Misalnya, kalau dulu-dulu main Brick Game je pon dah melompat tinggi-tinggi sebab tiada orang kacau... Hahaha.. Tapi sekarang zaman dah berubah, segala jenis game ada dalam Laptop ,application yang perbagai dalam Smartphone lagi.. Macam-macam kan? Untunglah budak sekarang!



NOTA KAKI1 : Erti kata lain, sentiasalah pasang bateri laptop anda semasa membuat esaimen :)
NOTA KAKI: tahniah pasukan Malaysia!  united we stand :D

28 comments:

Azham Vosovic said...

AA: hahah....lawaklah entry ni...

teringat zaman kecik2 dulu masa takda letrik hehehehehhehe

peyansanstaro said...

korek idung yg xtahan..
adoi~~

Syuxer said...

aku main wayang kulit hehe..takpun tido terus hehe walaupun kepanasan hehe

princess said...

sengal sengal . lawak kemain . tapi memang rasa hebat pom bila titik titik kan lilin kat tangan . heee .

SoLy SoLicious said...

tidur aje bagus...heeee

onie said...

titik-titik lilin atas jari sangat mujarab :P

alif haris said...

aku kalau blackout, aku korek idong ..best woo .. orag ta nmpak .. xde sape nk bahan haha

Addin said...

haha time blackout tak pernah pulak addin nak main nyorok nyorok. selalu nya lagi addin berkepit dengan tokmak adalah :p

Liyana Zahim said...

Hahaha.. Nip.. Akk time blackout akk repair yg box tu tau? Terer dop akk? Wakakakak..

Lea Isnawi said...

laaaa..anip pakai rambut palsu ke?

baru taw

Fara E's said...

yg ketare kau la , mase blackout , korek idung , haha

najihah sahami said...

yang main titik2 lilin tu selalu sgt buat. haha

Abg Stalker said...

kalau abg ada bini,abg ajak dia main.HAHAHAH

adwafarahin said...

titik2 lilin tu slalu
kipas2 jugak selalu
main biat2 gaya tangan kat cahaya pon ade

aishhh lama dah x rse kene blackout
errr maksud adwa bukan mntk nk blackout kay! haha

alif ismail said...

main masak2 takde ke anip?????

semutsengal said...

aku tak buat pun semua ni, Aku rasa kau yang selalu kan ? Naknak korek idung tuu.

Wanie said...

aktiviti budak nakal..aktiviti paling best time blackout tido la AA..hehehe

Anif Abdullah| AA said...

Azham Vosovic: haha.. jadi mereng sekejap

peyansanstaro: hehe.. tak senonoh tp fun

Suxer: kalau cuaca ta panas bole la tido.. hehe

princess: lalala

soly solicious: haah kan.. zzzzzzz

onie:haaaa... ni mesti selalu buat kan?

alif haris: ko memang lep.. ahaha

addin: takut eh..tu berkepit kan kan.. ^^

Anif Abdullah| AA said...

liyana zahim: aaaaaaaaaaa... ingatkan akak reti ckp sorang2 kat dapur je.hehe

lea isnawi: err.. hahaha

fara E's: itu sudah pasti :P

najihah sahami: yeke.. abisla lilin dia main eh.hehe

abang stalker: tambah koleksi anak eh?haha.. tettt

adwa: it was fun rite?hehe ^^

alif ismail: lom lagi.. hehe

semutsengal: hahaha.. tak nak kawannn!

wanie: zzzzz *smbil peluk teddy bear

Nizam Ijam said...

xde keje..hu2

Aqiim said...

aku kan,,.
kalau blackout je, msti rsa nak terkencing or teberak..
taktau knpa..
syok wo kncing dlam gelap..
ada unsur2 saspen.. HAHA =.='

era kecik said...

hahaha,, lawaklah.. :D

cimOt said...

aku teros je tido! abes cerita..

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

anda di tag!!!!!

http://farafabulous93.blogspot.com/2011/11/jom-main-game-tagged.html

mira maisara said...

semua yg de lam citer nie aku wat bilaa xde karen..huhuii teringat masa mudaa(skrg muda ag wehh)

YOUsoF said...

Kehkehkeh.. Entri yang dekat di hati kita.. ;D


Yeah, bersedia sebelum terkena.

*Sambil bersandar pada pintu bilik emak Munah.

cik sakdi said...

hahaha aku suke amik rambut yang gugur,,, pastu bakar2 kat lilin. hahahha

MaYa MustWany said...

aahh main bayang n selalu kene dapat warning jangan kasi terpadam lilin.yang abang lak dok nyakat.