Thursday, November 10, 2011

Tips Psiko Budak-Budak Main Kat Luar Rumah

Assalamualaikum,
entri menghalau anak jiran:D


bapak budak yg den suko :D
"ala tomey tomey"


1>Bagi Coki-Coki
-Berdasarkan pengalaman,kaedah ini sangat popular digunakan oleh makcik-makcik yang sedang hadap nak tidur petang-petang.
“dik.. main kat luar ya. Makcik nak tidur lah. .bising!”
“nak main dengan kucing ..nak main dengan kucing!!”
“nah coki-coki!  balik eh”
 “………..”
Baik budak itu .Diam seribu kata. Hohoi ..kalau dapat AA ,“aii tak mainlah coki-coki,nak  ferrrrerrro roceh. Boleh? "



 "muka i seksi wokay not scary,huh! "


2>Buat Muka Undertaker
-Budak sekarang tengok citer hantu pon selamba rock je ketawa tanpa henti. Apa kata korang buat muka macam undertaker.Kasi mereka teruja dengan bakat kita ada untuk menakut-nakutkan mereka..Hehehe. Sekali percubaan memang tak jadi. Cuba buat rehearsal duabelas kali sure nampak mantap kesannya.Lari lintang pukang kaw..Hahaha


3>Madah Berhelah
-Katalah jikalau dua-dua tips tadi tak jalann.. Korang boleh ambil idea ,konon konon mak bapak diorang(jiran)panggil walhal tak pun
dik,tadi abang ada dengar mak panggil. Baik balik cepat”



4-Pukau
-Eh ingat dalam drama petang-petang je ada sesi pukau memukau? Realiti pon ada. Memandangkan didalam rumah korang banyak sangat barangan berharga mencecah jutaan hengget, kasi pukau jela aiihh senang! Yang ni bukan pukau ngarut2 tu la kak dan abang.. Tapi bukakla channel bual bicara ke.. keroncong bersama ke..  sampai diorang mengantuk dan berkeruh perlahan-lahan . Haa,gasaklahh usung dalam bonet ..eh macam kejam pulak,buat panggilan dekat mak mak diorang(jiran) suruh ambiklaa.. Hehehe. Kalau nak suruh abang/akak yg sporting hantar pon boleh.

 
“hey Kiah,tak koser I nak hantar anak u. ambik cepat!!”

"yelaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhh ” *tumbuk teddy bear

5>Kunci Pintu
 - kalau time tuh mood korang asyik nak baling pinggan je better guna kaedah ini..Buat-buatlah konon nak pergi pasar,pergi keje,siram pokok bunga jiran sebelah punye sebelah*pitam  Kan? Siap sedialah nak kunci rumah walhal acah-acah je pun .. Hehehe


BUKAN APA,hal ini bagi mengelakkan:
-Ibu bapa mereka risau kalau asyik main di rumah kita.. Sesekali nak tengok ikan laga-laga,main kucing,main dengan adik takpelah .Kalau selalu, tak sempat nak melayannye..Hehe
- Orang tua-tua memanglah suka dengan budak-budak kan, remaja nih rimas jugak nak layan dengan merengek bagai..



Korang pernah guna kaedah mana?
Ececehh.. bajet muka penyayang pulek. Hehe




NOTA KAKI 1: Awak.. awak.. cantik tak header baru saya? :P
NOTA KAKI 2: Entri ini tiada kene mngena dengan musim raya skunk ya .tq

15 comments:

Fathiah Hamim said...

umah takda budak2. so, tak pernah amalkan. hehe

Abg Stalker said...

psiko..

"sape main luar mandul la abg dgr".


HAHAHHAHA..bdk2 skrg kn da miang2.

YOUsoF said...

Aku biasa guna cara madah berhelah tu. Mudah dan tak memerlukan sebarang kos.. ;D



Nak cakap sekali lagi, header baharu anda sangat CUN!

Anif Abdullah| AA said...

fathiah: hehe.. ^^

abg stalker: abg abg skunk miang tak?hahak

YOUsof: thanks .. kembang sudaa :p

Panggil Aku Han said...

slalu guna yg no 2 tu..

Honestly header kamu cun gila..^____^

adwafarahin said...

hahaha bagi choki choki x layan la budak2 skrng -____-

alia zainol said...

budak2 ni kadang2 best la lgk main2 ngn diorang tp kalau selalu sgt.....malaih saya huhu

era kecik said...

madah berhelah ngan kunci pintu memang selalu buatlah.. hehehe.

nota kaki 1 : cantik header tu.. eh, AA ambik spek kak yuyu ek?! hhehe

TiMbAHiJaU said...

psiko: nanti abah rotan kang, terus tak bole keluar :P

stylo lah header tuu :)

Fara E's said...

bg choki2 mmg aku cair , haha

pengemis Cinta~ said...

pc pernah guna beberapa taktik tu..ekeke;)

anamizu said...

-abg stalker punye ayat x tahaaan! hahahahaha =P

-header anip comey!!!! tolong buatkan utk i satu buleh??? plissssssssss~




luv,
cik ana

MaYa MustWany said...

cantik pe header..lebih cool..

Addin said...

choki choki je ? haha

Syuxer said...

rumah aku takde budak2 kecil hehe..so xde pe2 kaedah..kalaupun ada budak2 kecil dorang ikut je kata2 ku hehe..maybe aku agak garang kot