Friday, November 25, 2011

Lapar Kenyang Itu Perkara Biasa


 nasib baik den student biznes.. hehe

Selepas jadi tua beberapa hari lalu,mood nak makan asyik menjadi-jadi lahh..
Nampak orang makan burger ayam ,nak beli
Nampak orang beli aiskimmm ,nak beli
Nampak orang makan nasi warna warni,nak juge.
Nampak orang kunyah keropok,nak tumpang kunyah juge.


Apakah ini semua di sebabkan oleh musim hujan di Sintoq ataupun faktor usiaku yang kian bertambah?? Hehehe


Jadi.....Kasihan juga nak layan hati yang sentiasa muda ni,jadi turutkan lahh.. beli itu.. beli ini..
Sekali dah makan,baru teringat.. "Ya Allah, banyak sungguh aku belanja hari ini. Di manakah sifat kewarasanku?" (hati berkata-kata tanpa grammar yg betul)
Makan kuat tapi keding juge!!  

Setelah di fikir-fikir..
"oh lupa..dapat panggilan percuma,jadi duit peruntukan top up itu bolehlah beli makanan mewah-mewah sikit.. sesekali orang kata kann? sesekali lah sangat .heh! "
Tapi,dua hari lepas lagi kenyang ya amat.. rumet dan kawan-kawan telah belanja AA kepsi.. sori itu bahasa apakah?. KFC ye.. Thanks korang! Tak sia-sia,walaupun malam itu aku dibaling telur.. kene wakenabeb dengan korang.. By the way, terharu jugak laa..  Ada orang ingat dan buat suprised untuk besday kita..

So,motifnya.. Semakin orang belanja,semakin kenyanglah anda..
Idea menulis takde ni. Itu sebab lama kemain tak update. Maaf pak ,buk.. :D

NOTA KAKI: Nasib baik tak kene rakam or diambik picture masa kena wakenabeb.. dem!

32 comments:

Lea Isnawi said...

diorg blanja kepsi je ker?kek secret resepi xde?

ok. demand!
hihi

onie said...

meh sini nak belanja ayaq tangan mamak...roti canai mau?kekekkeke :P

nikmat dak kena baling dengan telur?haha

Abg Stalker said...

hahaha...nk gemuk tu AA.bgs2..seskli mkn mewah kn.lg2 klu org blnje mmg sdp. :D

hati♡ said...

sekali sekala tak pe, jgn bkala2.. hihi

syrupmasin said...

untunglah org belanjeee..

Yatie Awang said...

itu dah pastilah Anif, makan free apa..hahaha

sleeping_maniac90 said...

prut ko bnyk cacing kot.. tu y keding cm org xckup mkn hahahahah

Fathiah Hamim said...

saya pun naek umur, naseb baek tak naek selera hehe

ABU said...

ini la dia pengaruh rakan sebaya..hahaha

Hans said...

munah
jaga pemakanan tu
kang gemuk dah xleh berlakon iklan PTPTN dah
ekekekekke

princess said...

ahahaha . faktor usia berkait rapat dengan perut and selera makan . hehe

Umie Artoqiemie said...

weeee.. best gila abah dapat telur free haha..

NUR AIN AZMAN said...

done reading

follow u

NUR AYNIE said...

kepsi utk aynie xde? =p

maisarah sarah said...

tabiat biasa makan byk2.hehehe

semutsengal said...

aku tak mcm tu..aku tak mcm tu..serius.

hahajahaha

myra abdullah said...

hehe.selamat hari tue.jgn lupe beli anlene yee..untuk kuatkan tulang ^-^

sha my heart said...

makanlah selagi boleh makan =)

jom main twitter pula

YOUsoF said...

Lapar dan kenyang, hanya perut anda yang memahaminya haha.

Samalah kita, makam kuat berat badan berat betul nak naik.. ;D

Bertuahlah kau ada orang layan macam tu.. Aku biasa² je kot kalau BD.

Wanie said...

makan je la AA selagi boleh :) bagusla selera besar..

alif haris said...

hehe .. tu tandanya nk besar tu nip ^^
selera bertambah haa

syahirooAhmad said...

sama la! tengok orang makan aky pun nak .. teringin.. kau kene baling telur? gila beb... tepung?

MaYa MustWany said...

best kan,sambut ngan kwan2 macam tuh..dah tua nanti,sure tersenyum2 kenangan ngan kawan2 zaman muda.hahah

Nizam Ijam said...

happy bday..haha

era kecik said...

hehe, berbelanja leklok ye..

# jangan belanja time tension.. erk, ada kaitan ngan entri nie?

SoLy SoLicious said...

haishh..mlm td baru je terbeli byk mknn,...nafsu mkn pnye pasai..last2, bg kwn mkn sbb xlrat dh

Aimi Rosli said...

seronoknya birthday ada orang belanja (:

izfanora said...

tua sudah.. huhu..

semoga panjang usia dan sentiasa gembira.. :)

onie said...

salam maal hijrah nip

si ngokngek said...

update muka hang skrg..mesti gemuk kan..wink**

salam maal hijrah
buang yg keruh,ambil yg jernih

hawiz said...

makan3..nak gak!

tehais said...

hepi belated bfday.hehe