Thursday, July 19, 2012

Tips Couple : Check SMS Pasangan Anda?






Kenapa hendak check?
1)Nak tahu pasangan kita itu tengah SMS dengan siapa
2)Benarkah dia tidak curang dengan diri kita
3)Belajar dari facebook . Suka sangat stalk komen orang. Haha


Adakah tindakan kita itu betul?
-Tidak semestinya betul. Cuba bayangkan,pada sesuatu masa anda telah rampas dan tengok apa yang ada dalam wallet teman lelaki anda. Apa reaksi dia?
For me, kalau suami isteri berhak check SMS pasangannya..
Sebab bagi AA, tiada privasi untuk suami isteri..
tapi untuk pasangan couple ni atau tunang, memang belum berhak untuk check SMS pasangan dia..sebab diorang belum ada ikatan yang sah..
diorang masih berhak memilih orang lain.....Kan?

TAPI KALAU NAK CHECK JUGAK, macam mana?
-Anda akan berhadapan dengan risiko seperti pergaduhan kecil sekiranya ada mesej yang berbaur mesra.
-  Anda sudah menyemai rasa curiga di antara satu sama lain.
- Anda sudah control privasi dia sebelum kahwin. Seronok ?
- Anda fikirlah 3 kali. Kalau memang dia suka sangat menipu dan membuat helah. Why not?

TIPS UNTUK CHECK HENFON PASANGAN

1) Pujuk dengan godaan manja sehingga dapat. *kebil2 mata
2) Guna helah nak pinjam henfon sekejap sebab henfon anda tertinggal di rumah.
3) Tolong pegang henfon dia, jika dia nak ke toilet atau surau.
4) Ketika keluar bersama-sama , cuba sesekali ambil gambar guna henfon dia. Masa anda nak tengok balik  (preview) gambar tersebut dalam henfon dia, stalk ler inbox dia. Haha


      NOTA KAKI: Selamat Berpuasa !! ^___^

37 comments:

eyjalukman said...

ehehehe tkde boiprenggg yg nk di stalk . tp papepun klu blum khwen tu hak privasi msing2 kn. sptutnye depa sndiri knalah sedar diri,dah ad gf/tunang,awt nk menggatal lg> hahaha

Azham Vsvc said...

saya tak suka org check hempon sy...walaupun xda apa2 kt situ tp sy rasa x selesa la hehehehe

! _NuRuLz_ ! said...

HAHA semua tu hak n privacy dorg.. Jika kita xsuka org cek phone kita macam tu jugalah dia org.

yang penting ! Kita kena percaya pasangan kita.. ^_^

Nurlyla said...

dengan godaan manja? haha, dengan jelingan tajam macam harimau pun berkesan kot.. haha

Mawar berduri said...

curiga tu perlu utk tau sama ada si dia btl2 setia or x .. tp jgn smpai kepercayaan kurang dh la, sb semua nk spotcek :p

Rizal Sadiman said...

aku seriously x suka org check2 phone org ni..apatah lg mesej.
awek pun, itu privacy dia.

anif abdullah| AA said...

@eyjalukman btul2. hehe

anif abdullah| AA said...

@Azham Vsvc sama laa. xske!

anif abdullah| AA said...

@! _NuRuLz_ ! kepercayaan itu penting,tapi senang dikhianati. kan?

anif abdullah| AA said...

@Nurlyla hahahaha.. pandang2 jeling :P

anif abdullah| AA said...

@Mawar berduri thats rite dear :)

anif abdullah| AA said...

@Rizal Sadiman betul2.. jangan buat gitu k :)

Cendol said...

eleh baru couple nk check2 fon.puihh menyampah!hahaha
takde couple pun nk komen sini buleh kan?heheheuuu

blog-tips-kurus said...

menceroboh privacy.. ;)

Alif Ismail said...

hum...xde gf nak stalk loh..huhu...

Effa CuRio said...

Tak patut nak check phone pasangan. buat password kat phone. So, dia mintak phone pun tak boleh tengok apa apa kan. hehehe :)

Anyyss Shuhaimi said...

memang la cek henfon pasangan kita, nak tengok sume perkara di atas..tapi tak ke nampak macam kita tak percaya kat dia? hmmmm.....

akem said...

aku single.

kbai.

T.T

Nurlyla said...

comell oh comel.. lyla singgah lagi.. :)

SoLy SoLicious said...

sy pun rimas kalu ad org nk men cek2 tpon nih..huhu

Edy Fee said...

kdg2 tak salah bersangka baik.hehehe

blogger femes...

mintak tolong
promote my 1st give away

http://edyfee.blogspot.com/2012/07/my-first-give-away.html

Khairul Nizam said...

Btul2.. privasi tuh haha

anif abdullah| AA said...

@Cendol boleh :)

anif abdullah| AA said...

@blog-tips-kurus btul tu sis :)

anif abdullah| AA said...

@Alif Ismail errr.. coming soon. hee

anif abdullah| AA said...

@Effa CuRio pastikan password itu bukan abc1234 .hehe

anif abdullah| AA said...

@Anyyss Shuhaimi tu laa pasal kan.hm..

anif abdullah| AA said...

@akem nak promot nmpak.hehe

anif abdullah| AA said...

@Nurlyla thanks dear :)

anif abdullah| AA said...

@SoLy SoLicious sama laa.. :)

anif abdullah| AA said...

@Edy Fee insyaAllah :)

anif abdullah| AA said...

@Khairul Nizam kann.. tak patut :)

iEdA said...

xda bopreng nk di stalk pon jadi x kesah..hehe cuma pada ida, kalo dah sah jd suami isteri, x kesah la nak check.bukan setakat hp, semua pon bole check tp kalo setakat kapel, x payah la. pasangan 2 pon da hak privasi kn..letakkan kepercayaan 2 sbb kalo nk kantoi, kn kantoi jgk kn :)

Ainun Bajuri said...

Hoo. Ainun sangat suka bagi dia pegang henpon sebab malas nak pegang henpon tu. And check henpon? Tak kisah pun actually coz mama selalu je check henpon kami adik beradik tapi rasanya tak perlu sangat kowt nak curiga kat gf/bf tu. Jaga hati diri sendiri je. :)



Ainun Bajuri said...

Hoo. Ainun sangat suka bagi dia pegang henpon sebab malas nak pegang henpon tu. And check henpon? Tak kisah pun actually coz mama selalu je check henpon kami adik beradik tapi rasanya tak perlu sangat kowt nak curiga kat gf/bf tu. Jaga hati diri sendiri je. :)



Ainun Bajuri said...

Hoo. Ainun sangat suka bagi dia pegang henpon sebab malas nak pegang henpon tu. And check henpon? Tak kisah pun actually coz mama selalu je check henpon kami adik beradik tapi rasanya tak perlu sangat kowt nak curiga kat gf/bf tu. Jaga hati diri sendiri je. :)



Ainun Bajuri said...

Hoo. Ainun sangat suka bagi dia pegang henpon sebab malas nak pegang henpon tu. And check henpon? Tak kisah pun actually coz mama selalu je check henpon kami adik beradik tapi rasanya tak perlu sangat kowt nak curiga kat gf/bf tu. Jaga hati diri sendiri je. :)