Sunday, October 16, 2011

36
KOMEN
5 Sebab Aku Suka Wan Maimunah

Sunday, October 16, 2011

 lagi.. :P



1)Bakat Seorang Pelakon
- Nak tahu tak, kelebihan yang ada dalam diri WM ni, bagi lah apa jua watak pada beliau,sure dia boleh bawa dengan berkesan dan sesungguh terutama dalam cerita yang memerlukan air mata sebaldi..Contohnya…Lupa lahh.Hehehe.. Ada sekali semasa dia jadi artis undangan didalam rancangan Jangan Tidur Lagi,ada game yang berkonsepkan siapa paling cepat keluarkan mata.. peghhh…dengan mudahnya dia boleh menangis.. Tak sampai 30 saat…Huh!

2)Ramai Dah Pilih Lica dan Pajura
-Oleh sebab taknak bergaduh dengan peminat lain,AA pon terus memilih pelakon yang matang dan veteran. Kaya dengan pengalaman..? eh apa ni.. ta paham.. Wahaha.Wait.. lagipun sape je nak marah ..Pangkat mak-mak kita jugak.Lainlahh lica curihati eh hani.. Berebut nak..huh! (koyak –koyakkan tisu dengan manja)

3) Tak Jemu
- Cerita melayu hari ini banyak mengambil pelakon baru untuk jadi mak-mak.. Hello, pakai dai &terlampau ikut skrip tak syok lahh.. Macam tak ada kimia wa cakap luu.. Kebiasaannya macam pelakon kesukaan ramai spt Fauziah Nawi(leleh),Maimun Talib(garang2),Norlia Ghani(laser era) orang dah agak watak apa diorang nak bawak.. Kalau WM,cerita gila-gila macam ‘mak hayam’,ibu tiri dan orang giler pon jadi.. 

4)Watak Mak
-Kalau watak yang memerlukan scene lipat kain,sapu sampah,anyam ketupat, sudah semesti lah watak mak-mak kan? Tak kan nak bagi pada Lindsay Lohan pulak.. WM main peranan sebagai mak memang menjadi. Tetiba rasa redup mata dan sejuk hati.Ececehh.. Muka paling rajin jadi anak-anak ialah macam Rosyam Nor ,Jasmin Hamid,Elly Suriati (bapak ganas tgok dia lakon)dan lainlain

5) Tiada Kontroversi
-Pernahkah WM di kontroversi dengan sesiapa?Setakat hari ini takde pulak dengar..Kalau pelakon yang pernah kena banned tu,lain lah..Oh siapakah,siapakah itu?Hehe.. Pelakon baru wajar mencontohi beliau heh! Bukan terus hanyut dengan cerita cinta moyet sana sini kan? Lepas tu.... tenggelam..


Bukan setakat itu,blogger/member pon suka sangat sakat dan scandalkan guwa dengan Wan Maimunah dalam percintaan facebook woo!! Den sajo gatai-gatai lotak DP Wan Maimunah kann.. Padan mukoo! heh.heh. Takpe,guwa sporting  ^^







" jom balika jom balikaa... saya ni bodyguard AA taw!..k bai"









NOTA KAKI:  Sori sangat KAWAN.. kebelakangan ini AA sibuklah.. Takde masa nak bw. Jumlah komen pon merudum. huhu..

36 Orang Skandal Komen:

adwafarahin said...

wuwuwu nama gua ada la hahaha :P

ok da tau da sbb pe ko minat die :D

Amirul Aqiim said...

aku paling suka fauziah nawi..
nangis wo aku tgk klau dia blakon citer sedih2,..
sobs~ T_T

Anif Abdullah| AA said...

@adwafarahin haha.. :P

Anif Abdullah| AA said...

@Amirul Aqiim haah.. best jugak!!

eddy syrol said...

mmg dia ni terror r berlakon... menjadik..baik jahat watak dia semua jadik..

jom singgah sat sini

Eddy Interview Retis: Roxanne


UJANG DAN LISA SURIHANI

MISTERI HANS


EQBALZACK KEJAR ILMU

Yatie Awang said...

hahaha...tak habis2 dengan wm dia...suka sangatlah tu....akak tak tahu nanti wm, datang melamarrrrr...

dill said...

oh. kalau wan maimunah berlakon mmg terkesan di hati.

dill.

Nurnajwa KZ said...

Ahahaha, unik btol Anif pnye mnat ni :D

JG said...

hahahaha akk tatau nk komen apa dah kihkihkih...terkesimawati dah ni kikihkihkih

NajaHmaDi said...

saya pun suka dia berlakon.....best sgt2...pandai menjiwai watak...

farz zull said...

ahaha! ellie suriati pon terbaikk...berlakon gilerr arh, cam x sedar diri ganasnyaa...;o

muhamad hanif said...

Err,

aku bagitau wan maimunah jap.

Lea Isnawi said...

mesti nanges wan maimunah bace neh
tapi taktau la nanges betul2 ke berlakon

hihihi

sizuka said...

haa..aku da agax daa ko skee wan maimunah. haha.

Azham Vosovic said...

hahaha, ADWA mmg terbaik!

AA pon terbaik, peminat fanatik ni hehehe

Anif Abdullah| AA said...

@eddy syrol: taw xpe.. lalala

@yatie awang: ngaaaaa... akak niii

@dill: kann.. hehe

@nurnajwa KZ: unik la sgt kann.. :P

@JG: jangan la terkesima sangat.sikit2 xpe.. :P

@NajaHmaDi: hehe... kita sama geng!

@farz zull:aku takut dow tgok dia berlakon.. hahak

@muhammad hanif: suruh dia miskol aku yek yek.. haha

@lea isnawi: haha..tatau nanges buat-buat or real ye x.. :P

@sizuka: peace!! ^^

@Azham Vosovic: suka dengan lakonan dia.. ^^

Bro ahmad said...

tu la pasal, kadang2 minat kt pelakon cantik mcm lisa surihani tu..tapi tak tengok bakat pelakon tu..huhh,

psst : bro pun jarang BW cuma balas2 komen tu biasa la,

Gen2Merah said...

saya setuju dengan bro Ahmad.. sekarang ni pelakon2 cantik bertimbun, tapi lakonan macam hampeh..
saya suka dengan pelakon2 lama macam wan Maimunah ni

alif ismail said...

betul3.... WM memang best tapi malangnya masih tak dapat title dato' lagi... walhal, WM lebih dari layak kot... huhuhu...

anamizu said...

aan betol ckp alif ismail..
bile tah WM nak dpt award :(






luv,
cik ana

Umie Artoqiemie said...

aku tunggu kad kawen Ayah Awesome ngan wan maimunah ok?

maisarah sarah said...

suka wan maimunah gak..menjadi kot.huhuhu

Peah Glemer said...

sayang wan maimunah, ehhh

said...

suke gak wan maimunahh...kalo dia nanges, memang menjadi betoll!! dem,, aku pun ase nak nanges.. haha XD

Liyana Zahim said...

Hahahaha.. Anip.. Igtkan anip ske saje2.. Ropenye pmnt fanatik tuh.. Ahahahaha.. Lawop budak nih.. Eh itu ade wallpost akk la.. Maka akk pemes di sini.. Ahaks..

ABU said...

wan maimunah mmg best.. aku pun suka lakonan2 dia ni.. lakonan jahat kadang2 buat aku benci dia.. lakonan sedih2 buat aku kasihan tengok dia...

sha my heart said...

sekarang ni bila kak sha tengok tv, nampak diorang berlakon.. pandai ye, cakap sorang2

Lia Lomi said...

hahaha, kerlas sebab di atas..

Blueice Butterfly said...

~terbaik larh dia berlakon..^_^

rara pinkmafia said...

rara pun suke dye gak =)

YOUsoF said...

Macam yang aku cakap dulu, aku tumpang bahagia kalau kau bahagia dengan dia... ;D



Bab buat air mata WM memang champion!


Aku tak gemar lakonan Elly Suriati. Macam menyampah pun ada jugak. menyampah kat lakonan die jela..

YOUsoF said...

*Pandai kau pilih bodyguard!

Wanie said...

aik dah tak suka yg muda2 skang ni?suka yg feteran lak?hihihi

khairul akmal bin azman said...

pelakon paling seng kua air mata!

khairul akmal bin azman said...

pelakon paling seng kua air mata!

alif haris said...

terbaik la wan maimunah.. aku klu tgk die berlakon pn boleh gugur air mata bhai.. hoho..

 
◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger TemplatesBlogger Blog Templates;