Monday, September 19, 2011

Bergaduh Pasal Tutup Aurat Pulak Dah!

Salam Aidilfitri...
eh raya lagi kan? so kalau betullah,sila menari.. :P

Hari ini nak citer pasal... err.. 

"Hana.. U cantik la.. May i blushing kejap?Hehe"

AA rasa zaman sekarang ni, ramai wanita bertudung kerana fashion..yeke? Am i rite!??Sebabnya,sabtu lalu.. AA keluar dengan member lelaki n pompuan (rombongan cik kiah) p Jitra Mall..Naik tingkat atas sekali,makan-makan..Sekali, terpandang pulak gurl ni pakai tudung litup ..Nice!!.. 2x tengok,dah tak Nice!! Sebab,takde lengan baju..

Ngaaaaaaaaaaaaaaaaaaa (wat muka ikan masin) - bak kata sis Liyana Zahim Hehe. Kak,pinjam ayat sat eh :P

kejap pakai tudung dengan fashion itu dan ini kejap lagi dah tak bertudung balik!
bila tanya! kenapa? 


"ala...dalam percubaan je lagi! "


adehh.. tak reti cakap camner!!
AA memandang tinggi martabat wanita bertudung! tapi  tetibe hilang respect lak bila wanita itu tidak menghormati tudungnya!! (sila terasa)
Kadang2 ade lak yang pakai tudung saje nk tutup LOVE BITE!!! (ter-CAPS LOCK plak) Ape cite ni .....fuhhh... #bukak kipas selaju mungkin
Secara random ? Oh tidak.. Kawan AA yang gurl pon ade yang kata sedemikian.. Bukan serkap jarang beb..  Bak kata pepatah AA (rosak pepatah asal) Hahaha

"kerana lalat seekor,rosak sebaldi air blackcurrant"

Tengok bawah ni.. AA nak tanya pandangan korang tak kisah la gurl yang pakai tudung bawal.. pashmina.. shawl..saji or apa jenis pon, What do u think??
Siyes, macam perbualan budak-budak plak.. yang hadoo??
Eh admin ke2 den ni,nape dia tak blur-kan plak pic .. Maaf!
**gila manyak org like,adakah AA ditipu?

IDEA POST: ANISA

Next time, den letak pulak picture admin ke-2 blog AA ni ya.. Umur lebih kurang jew tapi pangkat untie..Apakah?? Hehe..



NOTA KAKI: Berubahlah sebelum terlambat :)

39 comments:

cik sakdi said...

fesyen mcm ne AA? den nak pakai shawl pon x gheti nak.. den takdo love bite. lalat pon x sudi hinggap. kehkehekhek

Mish Apple said...

wohoo . . har3 . . pelik girl pkai tudung , bju takde lengan . lagi-2 yg seksi la . #adamembermacamtu

Princess Solehah said...

"perbualan" kat atas tu serupa dengan apa yang kebanyakan orang kata bila bercakap pasal tutup aurat ni....

::budak:: said...

yup, selalu gak nampak kakak tu pakai tudung tapi baju takde lengan..ke die takde akai sekali?

org skrg ni kalo tegur dpn2 mau buat mcm2, susah2..

A Little Girl said...

yepp . agaknya la .
sbb member sy pkai tdung tak berlengan . mcm2

aimi said...

ade x org pki tudung sb nk tutup kurap kt leher dy :)

manusia zaman skrg mmg pelik2

Bro ahmad said...

banyak alasan untuk kebaikan hmmm

Yatie Awang said...

pada pandangan akak, kalau dilihat sekarang ni, ada sesetengah perempuan bertudung memang sebab fesyen...akak tak nak sentuh lebih2 tentang ni, sensitif pada yg sensitif

Umie Artoqiemie said...

apedaaaa dorang.. bagus tayah pakai tudung =__=“ kau tengok video ftnfdzl kat u-tube tu jugak eh??..

Panggil Aku Han said...

terlalu byk alasan...hmm..

Anyyss Shuhaimi said...

suka entri ni..
nak seribu daya,taknak seribu dalih.

Anisa Hang Tuah said...

penah bace kekomen ni dulu.

cik jue tomey said...

kelakar plk bila baca perbualan tu..mcm2..tiny pinky tu...ckp ikut sdp mulut..sdp hati..dan sdp akal fikiran dia aje...memglah..rmai yg akan ckp.."tak pakai tudung pun,tapi hati baik.."ohhh...tpi..orang yang terang-terang melanggar perintah Allah,baik ke?tak kira apa alasannya sekali pun...

Mawar berduri said...

andai fesyen mnjadi batu lonjatan utk mereka yg x pakai tudng n tergerak hati ingin b'tudg, itu satu kebaikan dn harus di pimpin bkn di hina sb lama kelamaan niat sebenar akan berubah kerana allah .. insyaallah ..

^_^ x semua org yg pakai tudg ni baik dan x buat dosa, tp org yg baik akn mmkai tdg ats sb ingin menutup auratnya.. dan menghalang dari cempias dosanya kpada mata lelaki yg memandang .. :)

... hnya renungn dari insan yg lemah ...

anamizu said...

majoriti yang komen sini BERTUDUNG kot kan AA?? hehe
cik ana pon mcm euuww pls la pd yg jns gitu..xyahla fesyenista sgt kot

muhamad hanif said...

aku suka pompuan bertudung.



HAHAHHA

chemay said...

hurmm.
hidayah tuh perlu dicari.
bukan ditunggu2.
:)

fiqah said...

ska baca comment kat fb...:)

Azham Vosovic said...

berani eyh CIk Adik tu buat statement kt FB? heheheh

Addin said...

err
kadang kadang mereka lebih kepada fashion je kot. huhu

Amirul Aqiim said...

amboi, dia pun nak menari jugak~ :P


fb tu tipu je kot, giler kentang ramai org like!
kelass kau mariaaaa~ hahaha

Wanie said...

owh ade ye pakai tudung nak tutup LOVE BITE? adoiyaii..niat tu dah x betol..

eh uum sintok ek?

cane lak auntie jd admin kedua?hehe

MAYA_mustwany said...

tak kisah la tipu or x fb tuh,tapi bagus..de pro n kontra.n lihat saper yang terkedu tak jawab akhirnya.

Anonymous said...

Aku benar-benar dapat mengatakan bahwa saya belum pernah membaca informasi yang berguna begitu banyak tentang Blogger: ! Anif Abdullah - Post a Comment. Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada webmaster dari blog ini .

fierul said...

dh byk sgt dh yang mpertikaikan cara btudung . bukan tu je . agama skrg pun org dh pdg remeh .

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

bab aurat ni tkt nk ckp.sbb kita duk dlm negara islam,berbilang kaum,dan majoriti blogger kita adalah kaum hawa.mcm2 perangai dan persepsi ofcz la kn.nk sentuh hukum agama lg la tkt..tkt nti kne panah petir plk.komen abg..tepuk dada tny selera.klu rs diri tu ada Tuhan,ada la pegangan yg sbnrnya.x bole nk bt spekulasi sdri. :)

chae ra said...

macam tipu je byk sgt like...
yela,pompuan skang yg pkai tudung ngan skirt paras lutut pun ade..
musykil jap..dowg ni betul ke x agaknye...

ciknana said...

suke sgt entry nie ! :)

EzayHadry said...

terCAPS lock love bite ye? muahahaha
aha islam kan sangat mementingkan kaum hawa...so fikirkanlah :)

Ezy Loy said...

suke hujah muslimah uh tadi.. serius

Saiazuan said...

great counter :D

Saiazuan said...

in my opinion la kan... mcm mana girl pakai tudung is not a problem as long as they tutup aurat.. x terdedah even sehelai rambut pun.. that is good..

era97 said...

nice entry.. kita pakai tudung bukan untuk berfesyen, tapi untuk menutup aurat rambut kita.. betul tak? tapi tak cantik pulak, kalau kita pakai tudung, lilit punya lilit( kononnya nak tutup aurat ) tapi bab pakaian kita tak menampakkan yang kita nak tutup aurat, buat apa? buat rugi je..

ini pendapat era sahaja.. jangan marah.. :)

Liyana Zahim said...

Pahni ada pesyen tudung baru lak anip tau? Pesyen tudung saji.. Hahahahahha..

alif haris said...

tak silap aku ni gambar daripada post blog facebook..
tp memang betul pn .. skrg dah mcm2 yg terjadi.. manusia makin teruk..

hyz said...

ngape bangang sgt tini tu? nak tampo laju2 jek..

Khuzrin Kamarudin said...

Fuh!! Style entri ni..

said...

aaa, facebook tu nampak satu, kat minit dia patotnye minutes...hehe..tapi xpe, sebab kalau dalam bentuk yang macam tu, akan menarik lagi ramai orang baca..saya harap, saya dapat berubah ke arah yang lebih baikk lagi...amin..

sha my heart said...

Pasal perempuan yg pakai baju seksi tapi tudung kepala, mungkin dia masih baru nak berubah. Itu dah cukup baik kerana dia masih bertudung.

Kadang-kadang dengan kawan sendiri pun susah nak tegur sebab ego diorang tu tinggi. Diorang rasa macam kita pula nak tunjuk bagus padahal kita sayang dia dan tak nak dia buat perkara yang tak baik.