Saturday, September 17, 2011

Maaf, Tak Selesa Dengan Perempuan Yang...



wiwit... nak pinjam bulu mata leh? :P

1) Mekap Setebal 8 Inci

“Milah (bukan nama sebenar),awat tebal semacam je mekap kau?

Agak-agak,AA berani tak nak tanya macam itu? Haha.. Serius, mata AA kurang vitamin apabila tengok gurls yang suka mekap tebal-tebal nie.. Kau nak tunjuk dekat siapa? AA rasa, gurls yang duduk sebelah kau tu pon tak selesa kut..Kalau natural tu oklaa.... Tak terlalu tebal,tak terlalu pucat.. Orang kata, nanti kahwin dah takde seri.. eh betul ke?

2)      Rambut Berselerakan

-Macam tak best je ayat berselerakan tuh.. Tak kemas ok kut..Hehehe.. Pergi kelas, tak sikat rambut.. naik bas, sampai  menutupi mata drebar, kau ingat orang suka? Haha…  Apa salahnye,sikat elok-elok dan ikat seperti petai yang dijual tepi jalan nun.. Tak pun,pakai tudung.. Abis citer... hehe

3) Pakai Legging

- Apsal gurls suka pakai legging eh? Kalau dekat UUM ni, mostly dream gurls indon gemar sangat pakai legging.. Haiyoo, ketat-ketat camtu korang selesa ke jalan wehh… Kalau kena dengan saiz badan takpelah gak..haha.. Pasal bab aurat ni, AA malas nak tazkirah.. Korang boleh search sendiri dekat Google ya..

4)Gelak Mengilai –ngilai

“eiiiiiiiiiiiiiiiii………….. eihiihihihihihi”

“oi Pontianak,larikkkkk”

Korang ingat waktu-waktu malam je ada pontianak? Siang-siang buta pon ada wehh.. Lagi-lagi kalau dalam bas,dalam kelas.. mak aihh..kalau gelak kemain syahdu eh.. hahaha.. Jangan buat time orang tengah berak k, kalau tak naye je orang lari bertempiaran… hahaha..

" AA u nak kena saman ke? apsal pic i ada sini!"

5)Super gedik

-Kebanyakan lelaki suka kacau gurls yang ada perwatakan gedik.. Lepas kena kacau,kau ingat lelaki tu suka kau? NEVER! Diorang just nak test korang je.. Nak jadikan skandal maybe, untuk girlfren tak kut…   Elemen utama orang akan klasifikasikan korang gedik melalui, body language,suara manja-manja macam Ella, memek muka dan macam-macam lagi.. err… Tak perlu kut :)



NOTA KAKI: Nak kaki?

45 comments:

Peah Glemer said...

hahaha aku setuju!

EyqaLuvender said...

nsb baek kte tade sume ciri2 kt ats tuh...hihihi =p

sha my heart said...

entri utk cari bakal ke anip? haha~

alia zainol said...

rambut berselerakan hahahha!

peyansanstaro said...

Maaf ye !
jgan pangil diorang "pelajar INDON"
Kalau boleh panggil diorng "pelajar INDONESIA"
okey ! harap faham~~

Jiejah Gorjes said...

coppp rozita che wan pakai baju peten apa tuh???? melekap abiss..auwwwchhhh

Fathiah Hamim said...

pastu mekap cair. ewwwww. nampak muka gerutu

ABU said...

setuju!! yeah!!

Anisa Hang Tuah said...

saya yg pempuan ni pun,tak keneennn dgn perempuan mcm tu

euuww

Nur Salsabilla said...

Nak duit je. boleh? haha.

betul tu.. AA gelak mesti sopan je kn.kn..kahkah. err :P

ciK Eiqa said...

btol2.. eiqa stuju sgt3 tau..

SoLy SoLicious said...

sebaiknye carilah wanita yang menutup aurat dan baik budi pekertinya.. :))

Diyana said...

even saya perempuan pon tak suka perangai yang macamtu

Miss Nadya said...

hehe..nad tergolong dalam gedik...aw...maen2..:)

Asyila Zainuddin said...

nasib aku tak mekap.. pakai bedak baby je kot.. haha..

alif haris said...

abg anip ... nak kaki .. hahahah :D
awat lama menyepi mcm aku ? hahaha

i am S!L4H.. said...

kenape kaki?? haha

khairul akmal bin azman said...

bagus2..wa respek lu..

Fathin Fazila Razali said...

ingatan utk para wanita ni.. thnks..

Izzaty Ishak said...

Oh saya gelak rock. Ok tak?

Kah kah kah!

IkhAnif said...

aku suka bab-bab gedik tuh..memam ramai der prompuan gedik skrang..x tahular diowang nak tunjuk ape..=_="

syrupmasin said...

err..demand :P

Azham Vosovic said...

hahaha....mcm org putus cinta je AA ni hehehehe

Anis Anisa said...

hahahah nipp... aq pon x suke pompuan cm g2.. but terase jugak la... sebb aq pon, suke gak ber meke-up ni.. tp bukan untuk kekelas la... ke kelas simple2 jek....hehehehehhehe.. but kdg2 kami ber make -up bukn pasal nk tunjuk kpd sesiape tp just untuk merase yakin dengan penampilan kami... but kite kene sesuaikan dengan tempat la... bagus entry ko ni.. boleh dijadikan nasiaht buat ramai pompuan diluar sana.... :)

Addin said...

ahaha then apa lah ciri wanita idaman AA ni ? :p

tapi rimas tengok orang yang make up tebal tebal tu .

Syazwan Che Deraman said...

aku paling tak suka yang nombor tiga tu.
demn.

Bro ahmad said...

susahnya huhh semua kreateria kt atas tu XD

**::CIKNUURUL::** said...

xsuke ngan pmpuan gedik,..eeee,gerammm je rase,..meluat!huhu

Anyyss Shuhaimi said...

gua tak gedik! XD

Jer ... said...

hahaha . mekap tebal cam plastik la .. we want natural beauty :D

Yatie Awang said...

pada kakak, kalau kita orang biasa ni, tak perlu make-up lah kan?..artis tu tak apa lah..

tentang aurat sama macam Anif, kakak tak nak sentuh hahaha, eh akak ketawa mcm ponti jugak ke? huhuh

dan yg last tu, kakak sangat setuju..

alyana shafinas said...

sgt2 stuju..caya lahh.. :)

cik sakdi said...

yeah smua ciri2 tu den ado yo. hahah kecuali legging coz gemuk dan terlalu ketat. hahahhahahha (gelak mengilai)

AdeelaHime said...

salam..terima kasih.. teguran berharga tu.. hihihi...orait.. camat ari layer!!

Amirul Aqiim said...

azwan ali kan tu??
pfttt =.='

erleena said...

haha stju sume walau saye gurl :P

gelak ngilai tuh er xsedar la plak kalo2 tergelak cmtu hahahhaa

Fara E's said...

aku setuju gax !

::budak:: said...

gile setuju..buat malu kaum je..haha

ZWAN SABRI said...

Setuju sangat2.. X suka dengan ciri2 perempuan tu suma.. HUHU

Rosalia said...

ok sy x d kot :) haha
x pandai make up pn.haha

nick dot anis said...

ok sy sk mekap tebal...hahahaa

anamizu said...

LELAKI pon x suke yg gittew sbnrye..
SEDERHANA yang dicari kan?kan?kan? :P

Umie Artoqiemie said...

aku tak tau mekap
aku takdak rambut
aku tak beli legging
aku jarang gelak
aku tak gedik

jom kawin? bahahhahahaa..

MAYA_mustwany said...

mekap tebal?no
rambut slerak?no.bertudung
pakai lengging-just bila pakai baju kurung je.lalalala
gelak mgilai2-jrang gelak..kih3
super gedik-pun xsuka gedik.
ha3..

Mila Ahmad said...

akan diguna pakai...