Saturday, September 24, 2011

52
KOMEN
Sekolah VS Universiti : Di dalam Kelas

Saturday, September 24, 2011
Assalamualaikum,
Ini bukan entri artikel. Sekian.



"Salsabila .. Mana mahu lari? .. Kita kawan kan!?? "

1)Kedudukan Di dalam Kelas


Sekolah: “Chop!! Kerusi ini aku punya.. wekkk!! “ (harus tunjuk lidah)
              ~ ”Hari ini cikgu tak nak kamu tukar-tukar tempat duduk lagi.. Pahamm!!!!“
(jam dinding bergegar)
Universiti: “Weh, apa barang duduk depan..  Banyak lagi kosong dekat belakang!!  Kasi budak pompuan ah duduk depan”



2) Kecepatan Menulis


Sekolah: Hari ini, cikgu cakap kamu tulis ya… “Pada suatu hari… tenuk itu pun melambai-lambai ke arah Peah…  “ ~ Dapat?!!  Okey cikgu ulang balik.. “Pada suatu hari…. tenuk..bla3”
Universiti:  Morning class..Ok we proceed … U know what tenuk is cuter than crocodile.. However,I want to tell you about marketing first… bla3 (1jam) ~ “ weh, cepatnya dia cakap.. kau tulis apa?”



3)Tahap Gelabah

Sekolah: "Kau dah buat nota sejarah ?Aku terlupa la weh.. Dia nak cek hari nie kan?? Mati ahh camni.."
Universiti: "Kau dah siap buat esaimen ?Aku tak jumpa jurnal yang dia nak la. Dah la guna system APA.. Mati ahh camni.."



4) Di Sana Membebel, Disini Mem’fokus’

#ewahh macam tajuk lagu kau!


Sekolah: “Pap ! Pap!”(bunyi rotan ) ~ Iz Eusof.. Ada masalah ke kat belakang tu? Paham tak? Cuba kamu baca perenggan pertama..”  “Baik cikgu"
Universiti : “U know what..Wan maimunah is one of de great actress..bla3” (lecturer monolog sendirian)

****Lelaki-“alamak..Camne Jepun boleh menang ni!"~“weh,slow sikit..”(pelajar baca paper dibelakang)


****Pompuan“weh Maya Mustwany(bukan nama sebenar) ,kau beli shawl ni dekat mana? Dekat Watson ada tak.. Berapa harga dia ehh” ~ “weh sengal,slow sikit..” (pelajar bergosip dibelakang)


5) Handphone!
"Tetibe kaki i parkinson dengar lagu Aselehe nii..  Jom menari sayang !"


Sekolah: “ Aselehe ha lehe… le patah lehe!!” ~Kejap ya kelas! (cikgu jawab panggilan)
Universiti: “ Begitulah awan nano nano nano nanooooooooooo!! ~ Aduhh, Lupa silent!!  Kejap ya Dr! (anak murid jawab panggilan)

# lecturer korek idung sambil ternganga


6) Soal Kedatangan Di dalam Kelas


Sekolah: “ Karim, Bangun!  Apsal kamu tak datang semalam? “Saya pergi Melancong cikgu. Tetapi mak saya cakap,kalau guru kelas tanya .. Cakap je demam! Boleh kan cikgu?

Ngaaaaaaaaaaaaaa # cikgu pengsan duapolohminit


Universiti: “Weh Karim macam biasa.. Sign-kan untuk aku.. Hehe. Aku ada program dekat kolej hari ini.. Boleh ya..  Esok aku belanja kau Cicak Tandori nak?
Ngaaaaaaaaaaaaaa # karim serta merta senyum











NOTA KAKI 1: Kita kene ada adab menuntut ilmu di dalam kelas dan fokus itu penting.TQ

NOTA KAKI 2: Demam dah semakin sembuh.. Just selsema je lagi nie.. Thanks uols :)

NOTA KAKI 3: Sape suka kalau di tag? Nanti AA tag lagi.. Hehe.. (bagi traffik free)

52 Orang Skandal Komen:

IMANSHAH said...

haha terkena den..den cekgu yg sporting..tak payah salin2..hehe

syrupmasin said...

aku selalu suruh org sign kan :D

cik sakdi said...

signkan itu best. benda plg best didunia sbb lecturer x check.. ehem mmg x beradab tp nak wat mcm mana kan.. hihi5tynbbijhbimop.. ops kucing tertaip lgi. haha


p/s:lelaki mmg suke dok blakang kat U.. bagus la. badan dah la besar + tinggi. kalu dok depan dah mcm batu menghalang pemandangan.;)

Wanie said...

haha..nape kali ni abg je di tag?nak jugak..kah3..lpe nk ckp thanks sblum ni ad tag kan..hehe

university life dgn school life mmg sgt berbeza kan..

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

pergh..x pdn selsema,entri pnjg berjela. :) bgs3.mmg mcm tu pun situasi universiti dgn skola.ble da bkje ni lg la rs lain. ==' x bole nk main2 lg da.slh bt,hamekawww!!kne hentam dgn client,bos bagai.

Izzaty Ishak said...

Kalau kat sekolah bukan main kedekut kalau kawan nak tiru kerja sekolah. Kat universiti, siap upaahhhh kawan buat esaimen. Kah kah kah! :D

Peah Glemer said...

apsal kau guna nama peah? terasa.. wuwuwuw HAHAHAHAHAHHA

tang korek hidung sambil menganga tu tak tahan, HAHAHA berdekah aku gelak wehh!

peyansanstaro said...

# lecturer korek idung sambil ternganga

tak boleh belah~~~

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

wah!!!
terase seyh.....
hahaha....

JG said...

hehehehehe tak terkomen bace entri ni huhuhuhu mmg betul pun kihkihkih

adwafarahin said...

klu dpt lctrr ckp macam ktm-xde-brek-benti mmg x salin la

kite buat bodo,yeayy!!!

Anak Pak Amran & Makcik Hasmah said...

Mekasih AA tag salsabilla dekat pic atas tu! bhahahaha. tak tahan punye pic. gedabak kau.*pitam duapuluhlimaminit*

Mana video?? ;)

amirnawawi said...

Wah Anip!! ni experience hang ke weh? sejibik macam aku..ha3.. tolong sain kat aku boleh, aku nak tidur la..ha3. Kat universiti xbest tapi sekolah rendah ngan menengah lagi best..huhu3

aMira~ said...

yang salsabila tuh yang tak boley blah tuh.HAHAHAHA
btw, tingat lak time skola dulu2 cop tempat duduk! :)

Umie Artoqiemie said...

yang datang lambat memang muka aku , asyik2 umie.. umie , & umie lagi.. tetapi aku berani duduk depan & concentrate dalam class hahaha..

sila tiru macam saya :DD kalo nak tag.. silakan2.. aku suka.. haha.

ekabukanmakcikkau. said...

macam gamprek.muahahhaa lagi satu kau jangan risau aku tak selera pog ngan makcik kembang kau tu erghhhh

Ahmad Haziq Azlan said...

hahahaha
tapi ini memang kebenaran antara alam sekolah dengan universiti.
teman siap tetido dalam kuliah lagi...
ganas tak

alif ismail said...

hahahahaha!!!!! rindunya nak masuk alam persekolahan balik...!!!

meaw said...

aku tak pernah buat gitu,hahaha! aku student yg baik,bhahahaha!

said...

aku pernah buatt semua tuu..!! Haha

Haslinda Ariffin said...

mmg fakta yg sgt bole diakui berlaku kat students universiti atau sekolah..hehe
Good entry bro:))

Anyyss Shuhaimi said...

mse 1st year,gua duk depan sekali. dah masuk tahun 3 ni,xde maknanya duk depan lecturer lagi. ngantuk!

Freaky said...

ahaha sangat tepat dan sama dengan situasi yang aku hadapi dalam kelas

Heidi Shafiq said...

haha.. betul tu..

Nurnajwa said...

Hahaha, kte blom rase yg part U tu.

Primary VS Secondary pon byk beza dia ;D


ps: APA format mmg menyakitkn hati --

Lia Lomi said...

hahahah..suka entri ni. :D

Amirul Aqiim said...

kawan aku selalu suruh aku signkan.
aku cakap ok.
tapi aku x sign pun.
pdan muka dia..
HAHAHAHA

alif ismail said...

header blog alif pucat ke????

hum... ade cadangan????huhu

apik pehe said...

hahhaa..baru ko rasa duduk di universiti..

cik Dil said...

itu lah rasanya bila dh jd budak u..hehe

miyra eiya said...

hehe , nsib baik lecturer tu tak bermonolog dalaman ,

hyz said...

hey dah berpaling tadah ngn wan maimunah ke? beso gedabak awek baru kamo ek? apa2 pown time zaman skolah lg besh dr zaman u lor.... wahhh rindu skolah....

ieyza afieyna said...

betul2.. sokong entry ni.. tu la perbezaan sekolah dgn u nie..

El-Janna said...

erh.. kemain universiti. den system kolej ni xsamo la:(

sleeping_maniac90 said...

ak jrg suh org sign kan..
bek kan ak.. hehehehehehehe..

sbb ak ponteng je trus.. wt pe nk suh org sign kan..lalalalala

alif ismail said...

cuba teka alif yg mane satu...hahahah

ok ke header dan background alif tu??? ade ape2 yg perlu di tambah???

MAYA_mustwany said...

THANK YOU ANIF.he2.masa syok2 baca pelik lak de nama sama.kih3.

smua point betul.yg tahan lec korek idong smbil trnganga.ha3

fathiahRAIHANA said...

tak rasa lg dekat u hee
tp laki mmg suka tauk budak pompuan dok depan dr skola mengah lg

era97 said...

ha ha ha :D

anamizu said...

kat U mmg beza dgn skolah..hehe
wahhh AA dah nk baik eh?? chaiyok!
nak kene tag! nak! nakkk! hehe







cik ana.

Lea Isnawi said...

sekolah versi universiti
lagi suka universiti!!
rindu nya zaman belajar dulu

bagus la dh sembuh
baru nk g melawat
x jd la cmneh

alif haris said...

hahaha .. mcm biasa la ..tolong sign kan attendant :D

alif ismail said...

anip...

ok tak appearence trbaru blog alif???

nampak ok tak??? serabut tak??? kritik sket...

ooo...dalam video tu alif ialah.... (cari sendiri k...) hahahah...!!!

ABU said...

cm ni la kejadiannya.. lawak pun ada kalau ingt2 balik hahahahaha

myr amyra said...

hahahaha...betul2....
#pengsanduapuluhminit.... :)

owhhohohoh....kenyataan yg betul tapi lawak bila igt blk... :)

Eazy Izzuddin said...

hahaha....
suka...
memang da perbezaan antara sekolah dan universiti..
hik2


Jom Join MyContest =) : Contest Annouced! Mak Aih! Contest Blog Eazy Izzuddin ?!

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Suka entri ni. Best! Atul tak pernah suruh kwn tlg sign kan. Sbb tak pernah ponteng kelas sepanjang ddk U ni. Hehe. :D

sha my heart said...

Kreatif la anip ni. Teruskan entri sebegini.

Tag Kak Sha pula. Haha~

ila said...

tp khidupan skola lagi best ann?
(aku mcm da pnh masuk U ajer).
haha

Liyana Zahim said...

Kahkahkah... All u hve writen are true nip! Sume betul! Pndai dak nih mkaji.. Muahaha..

YOUsoF said...

Hehehe kau memang betul² rajin buat entry macam ni ek..


Teringatr kat kawan aku masa sekolah agama dulu, dia tulis paling lambat. Pulak tu banyak kena salin kat papan hitam.. Dia biasanya balik paling lambat.. ;D


Fokus adalah sangat perlu dititikberatkan tak kira dalam bidang apa.. chewahh

cik bulan said...

xdenye..kat klas aku klo sape bnyik fon tu keje cilake bdak laki nk mnganjing ah tu..grr..hahaha

 
◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger TemplatesBlogger Blog Templates;