Friday, September 30, 2011

Edisi Rekaan #1: Kasut Tumit


Rekaan kasut tumit pada tahun 2020 nanti?



1)

KELEBIHAN: Kasut yang bakal ada page sendiri nie,bakal mendapat sambutan luar biasa dari kaum wanita yang mementingkan keselamatan.. " Really???!! " (tetibe suara dr tepi tingkap)..Yup! Kalau korang diganggu lelaki durjana, dengan mudah.. Korang hanya buat satu tendangan di bahagian tutttttttt jew…Diorang takkan sexual harassment korang lagik..Gembira?


KELEMAHAN:  Tapiii...Jangan terkejut kalau orang sebelah shift+off kalkulator &terus baling botol kicap kat korang sebabnye??,ha sape suruh hang pijak kaki dia.. azab tak terkata taw!!



 2)


KELEBIHAN: Memandangkan cuaca sekarang sangat panas umpama arang sudah menjadi abu,AA sarankan korang pakai laa kasut jenis macam ini… Perrr, kaki korang akan rasa berangin macam ala-ala dekat Cameron Highland je.. try la!!


KELEMAHAN: Kalau jenis yang tak reti nak potong kuku, memang kantui panjang ah… Jadi ada option,nak pakai stoking @ tidak..  Kalau rasa kaki gatal semacam tu,ada benda something gigi kaki korang la.. Berminat? Wawawawa.. :P



 3)


KELEBIHAN:  Contoh dialog: “eh siti nurbaizura kamilia maimunah binti jalaluddin che' mokhtar ,apsal kasut tumit awak ini takde tumit eh? Mesti sakit kalau jalan kan? Hahaha.. Sori kalau saya tertawakan awak” -“kasut saya ini transparent laa.. Hahaha.. Awak ade?? Takde kann”- “ ………………. (terdiam)

Selain itu, kasut ini lain daripada lain..Dan sesuai untuk orang yang sukakan perhatian,k bai.


KELEMAHAN: Mudah ditertawakan oleh orang lain dan kalau lalu dikawasan becak, dah tak nampak transparent lagi. Jadi hati-hati.



 4)

 
4) KELEBIHAN:  Hamik kaw,sejambak bunga den bagi .Hehehe..  Sesuai untuk wanita yang cintakan konsep bunga-bunga ,hias tari dan segala macam laa..Nampak lebih ayu dan mudah didampingi.errr... ada kene mengene ke?..  *pengsan


KELEMAHAN:  *some text missing




5)

KELEBIHAN: Dengan ada nye roda impian di kasut tumit nie, korang akan rasa yakin dan happy .. Dengan hati girang berkata,


“eh bila masa aku dah sampai ofis ni? Ouhh lupa.. kasut tumitku ada roda.. Hehehehe..” (10 min kemudian, up status kat FB)


KELEMAHAN: Kalau korang kerja sebagai waiter .. Tak digalakkan untuk guna kasut tumit jenis ini. Hal ini bakal mencederakan diri sendiri.. gilerr kan,jatuh periuk belanga dekat customer nanti tak pasal-pasal kena pecat.... so,pilihan di tangan anda.. ewahh.. :P

So, kalau kat kedai ada jual mcam ini,agak-agak nak pakai tak? *giler ke ape

















NOTA KAKi: Takut kut tengok pompuan yang pakai kasut tumit tinggi-tinggi ni.. Adehh.. Korang jangan pakai tinggi sgt la.. Nanti terkehel k :)

20 comments:

EyqaLuvender said...

inovasi yg pnuh kerativiti...
*kagum.

ABU said...

pekerja tesco pakai kasut roda..hebak!!

Wadi AR said...

TAK penah pakai kasut tinggi

cik sakdi said...

lukisan superb anif. wahahah nak beli yang ade roda roda. xpayah angkat kaki. dasar pemalas. ahhaha

ch000tz axoera said...

kasut tinggi ni kalau kena dgn gayanya seksi....!

Kim Hyun Arry said...

hahhha..caye lh mmg kreatif n lucu giler,,hehhehe..bygkn klau ada org pkai,,hehe

Fara E's said...

cyes , kasot ko menankotkan , haha

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

love u aa...hoho...
nice blog dude!!!
suke bce update aa ..

adwafarahin said...

sebaik gua bukan minah heels klu x gua da borong semua..hahha

Lea Isnawi said...

hahahahahahah

lawak la anip neh
teringin nak beli kasut tumit transparent tuuuhhh

Anis anak wong said...

design yg 1,3 ngn 5 , mmg xleyh blaa woo..hahahaha..

nnt nk tgk la dsign2 neyh d pasarkan...nnt nk beli..hehe

era kecik said...

ha ha ha.. cantik kasut tumit yang AA lukis.. memang edisi terhad ney.. jarang nak jumpa kasut camtu.. :p

alif ismail said...

hahahahahah...!!!!!!!!!! mula dah merepek adik aku sorang nih...hahahha!!!!!

Fathiah Hamim said...

high heels is not good for body!

meaw said...

muahahhahaha,tak ley bla....yang tumit transparent tu patah ke apa?hahaha

khairul akmal bin azman said...

kay suke yg beroda!

YOUsoF said...

Kawan kepada siti nurbaizura kamilia maimunah binti jalaluddin che' mokhtar : Oh, jadi inilah blog designer kasut canggih kau tu ye..

izfanora said...

dh mcm kapal terbang den tgk.. hahaha..

xleh lah nk berangan pkai tggi2 nie der.. skt belakang je..

Azham Vosovic said...

hahaha, ada kasut tumit tinggi untuk lelaki tak? untuk orang2 yang nak nampak tinggi heheeh

Anak Pak Amran & Makcik Hasmah said...

hahaha. tak leh blah doh kasut rekaan jimmy chooooooop ;)