Saturday, September 10, 2011

Malu.. Salah Kaunter

Salam readers!
lama tak hapdet,busy nak balik UUM la katakann... hehe..

pinjam pic ya encik google :P

Malam tadi naik bas Mayang Sari( berjantina pompuan maybe.. = P )Pada pukul 10.30PM. 
Macam biasa, orang tarik-tarik rambut sebab terlalu ramai. Macam-macam ada.Ada beg besar. Ada orang besar.

dalam hati " time aku balik ler, ramai nak balik.. grr..'

Ada kejadian paling memalukan.. Sedang elok duduk goyang kaki tunggu bas dekat platform 24,
AA tergerak hati nak pergi kaunter tiket untuk memastikan tiket kita sah dan bas yang sahih la kan..Kalau tak,mahu nyaris tertinggal macam sem lepas.. Dem!

Nak dijadikan citerr muzikal.. 

AA: kak.. tiket saya macam mana eh.. hari tu hujan. Habis luntur tulisan dekat tiket ini.. (muka suci)

Kak Kaunter: Mana?

AA : Ini ticketnya.. Maaflah tiket jadi macam ini sebab hujan.(cuba betulkan tiket yang dah kelemot kerana berzaman duduk dalam wallet)

Kak Kaunter: HAHAHAHA..

AA : Apsal kak...?? (dalam hati, buang tebiat ape..gelak tak hengat)

Kak Kaunter: Adik salah bas la.. Ini bas ****** dik.  Sila pergi kaunter sebelah ya. 

AA :  OK .TERIMA KASIH KAK.. (arghhhhhhhhh..maluuuu..!!!!!! rasa nak suruk muka bawah tayar je)

Tetibe ada seorang abang nie mencelah... "itulah.. lain kali tengok betul-betul dik.. punyela besar tulis nama bas ngan platform tu"
den yang malu apsal budak ni yg tutup muka plak..
Muka semakin merah. Jalan tertunduk-tunduk pergi ke kaunter sebelah...WTFishhh!! Tulisan tiket asal (nama bas)memang tak luntur,tapi den tak perasan..
Err.. Gurls kat belakang AA, tersengih-sengih jew...  HAHAHA
Oh tidak!! Ku tak relaaa...
Tak nak naik bas lagi. Nak naik beca jelaa aihhh.. sob3
 cool anif.. cool k!

Walaubagaimanapun, alhamdulillah selamat sampai jugak ke UUM  tercinta ini subuh gajah tadi... Aminnn... kat cni,esok dah start class... Yahuu, tak sabar nak jumpa kengkawan dan lecturer. huuu




NOTA KAKI:  Bas  dari Seremban - Changlun (uum), 8 jam! kau mampu jah?? *pengsan

39 comments:

Pn. Sheila said...

selamat kembali ke uum... :-)

cik sakdi said...

alah anif nak malu apenye, jarang org salah kaunter tau. tu la lain kali stick kat satu bus je. amboi pilih mayang sari je eh. yg berjantina pompuan je. haha

Peah Glemer said...

HAHAHAHHA selamat malu ya aniff!

*ehem, gambar bf aku tuhh yang bawah sekali tuhh

Wadi AR said...

cian kau anep. lain kali tanye la aku konpem dah tak malu. haha




alahh, 8 jam je. 8 JAM jee

adwafarahin said...

perhh sumpah malu kan..huhuh xpe2 blaja dr kesilapan :P

NooR AzLen BinTi HaRoN said...

assalammualaikum..

esok jgn salah naik bus ke kelas..

U.N.I.C bkn HBR atau Maraliner..

Nurnajwa said...

Hahaha, cool anif cool k ;D

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

tak boleh blah ade dr rozmey tolong comfort kan...

nasha sanza said...

ala..ciannya! tak pe..semua orang ada wat silap la...huhu

Kim Hyun Arry said...

hurm..slmt kmbli ke kampus bro..smoga slmt smpai,hurm..tk pe lh tu kan,,kyte malu bab kyte wt bnde jahat..tu tnde kyte baik,,hehe,,klau malu brtnya nnti sesatlh jalan,,ewah aku nie,,hahaha..peace..:)

sha my heart said...

Chill sudey~ haha~

Freaky said...

wuahaha aku nak gelak gak bole ?

kotak bulat said...

hahaha.. pakai topeng je la.. malu gila!

Fezul Fadhley said...

sabor je la.. hahahax

Dialog™ said...

weeewiittt,


cool lah smpai salah kaunter,


AHAHHAHAHA

Umie Artoqiemie said...

yang kakak tu gelak asal eh?? tak klako..

Lea IsNaw! said...

penah gak terjadi dulu
dua kali kot tersilap
malu malu

Tukang Karut said...

hoho... besarnya kemaluan... hoho...

Kongsi Apa2 Aje said...

salam perkenalan...
sudah 4low kamu...4low kongsi plak yer

haha...kelakar pengalaman kamu. pape pun pengalaman yang mematangkan kita...jangan ulangi lagi...hehe :P

entry yang sangat menarik. mintak izin kongsi yer...jika izin sila paste link entry sini
http://kongsi-apa2-aje.blogspot.com/p/berkongsi-disini.html

mekasih (^_^)

Kak Yatie said...

selamat kembali sebagai student, hahaha...kalau malu makin cute kut...hihihih

MAYA_mustwany said...

ohhh saya malu bila baca.kih3
mas pernah beberapa pengalaman mcm tuh(ehh banyak lak rupanya)

ari tuh,pergi nak beli barang naik lrt dengan akak,tiba2 sandal akak terputus,terpaksa berkorban untuk akak,tukar kasut kat akak.n mas pakai kasut putus.tengah melintas,kasut payah giler nak seret.last2,berhenti n lintas tak pakai kasut.kaum2 laki di tepi jalan dekat restoren siap tegur"cantik kasut"..ohhh (=_+)

hyz said...

relaks la.. buat2 tak malu dah le... haha

nini said...

haish...tapi tak nice la akak kaunter tu gelak cam tu....sembunyi la dulu senyum hang dah blah barulah gelak..haiyoooo

sleeping_maniac90 said...

encemnye dr rozmeyyy

*wekkkkk muntah*


slmt pulng ke u ...

Bro ahmad said...

dr rozmey tu hensem la styl rambut dia whahaaaaa

Addin said...

hahaha mesti malu tahap tak hengat kan :p

selamat ber-study balik ! :D

Wanie said...

lek la malu sikit je tu..:D
welcome back to kedah..
jemput datang beraya..hihihi

Liyana Zahim said...

Wakakak.. Lau akk, wat tatau je.. Da slh nk wat cane.. Akk dlu slh msuk toilet laki lg.. Kahkahka..

Anyyss Shuhaimi said...

haha..chill bro. :p

anamizu said...

aiseh..hehe
chill AA..
welkem back to UUM :)

Ummi_Rosalicious said...

8 jam jugak.... perlis-KB
ok jer...dah biasa :D

Saiazuan said...

haha baik punya~

Nizam Ijam said...

bangun2...de kelas..hehee

amna said...

best of luck!

apik pehe said...

hahaha..orang ramai kan..bese la tu..hehe

shalina said...

ouchhhh ! MALUUUUUUU :DDDDDD
selamat study . heeee

Azham Vosovic said...

mak ai...lamanya travel.....

アヌム ちゃん said...

haha.kakak kaunter tu cun dgt kot smp tersilap kaunter.heee

fatin syahirah :) said...

naik beca smpai UUM tinggal tulang lah. haha