Friday, June 10, 2011

Berfoya-foya di BG Waterpark & Teluk Chempedak



Salam Peeps!!!

Sayang,rindu semua ada nih pada korang setelah sekian lama tak update.HAHA.. AA bukan sakit atau kahwin TAPI pergi melancong dengan my beloved family la..Sementara cuti sekolah masih ada ini,kami ambil kesempatan untuk holiday KANN..Nak tahu,dalam 1 hari sahaja 2 destinasi AA terjah!! Dimana oh dimana...bla3 (OST lagu citer Anissa)

Selasa lalu,kami bertolak dari rumah dalam pukul 11am .Ok,terasa jauh sangat perjalanan (N9-KUANTAN). Kira-kira pukul 7.10pm,AA pon selamat sampai ke rumah akak ina(angah) di Taman Indra Sempurna untuk menginap di rumahnya beberapa hari.Kebetulan rumah dia memang dekat dengan kawasan riadah ni..so,curi peluanglah cuti-cuti ni..HAHA.

Pada awalnya planned mahu pergi 3 tempat..BG Waterpark,benteng dan TC.Tapi,oleh kerana malam kedua tu hujan lebat(giler),so tak dapat pergi cuci mata di benteng(dekat sungai pahang) ^_^

Destinasi 1: BUKIT GAMBANG WATERPARK, KUANTAN

Analisis AA
-pada musim cuti,harga tiket naik. Untuk dewasa,harga untuk waktu biasa rm18 tapi bila time cuti sekolah naik jadi rm21
 -jangan datang pukul 1030am..memang berebut/beratur panjang..grr..kami dah kena.ahah!
-Dari segi permainan air,AA sarankan korang pergi la cni..lagi best dari Sunway Lagoon..
-Bapak mahal makanan dan minuman(ok besela tempat cmni an)..1 tin/rm3.20.HAHA..

 eceh, ensem ke??HUA3

AA dan Pingu


 Suasana didalam BG Waterpark ni.. ala-ala Sunway Lagoon jugak baii..

Kalau nak beli reload topup untuk beli makanan/minuman + sewa pelampung +pizza

 jom join!! .AA tengok orang lain semua teruja main,so apa lagi an..NAK JUGAK!!haha..

 
 Tu diaaa..akak dan adik AA .Syok benar diorang!!

 akak AA ni(penaja penginapan.ha3)memang makan je taw..dia tak mau join..aih,rugiii kann dah bayar.grrr..

Destinasi 2: TELUK CHEMPEDAK,KUANTAN

Analisis AA
-TC ini ada sediakan tempat makanan seperti McD dan KFC (itu je den ingat.ha3)so,tak perlu risau kalau lupa bawa bekal makanan.
-Persisiran pantai agak tinggi maybe baru tambak.Juga,pukulan air dier agak deras.So,hati-hati kalau nak mandi manda.Seronok-seronok gak..
-Siap sedia,parking memang sentiasa penuh..cuti or tak cuti.haha..dah kena cas bai..rm1.Dulu tak kena pon(kan?)




 Menghirup udara ketenangan di gigi air laut..perr..rasa nak menyelam je..tapi nampak macam air pasang la plak..geerrrrun..


 badjet Hana Tajima dan Irma Hasmie je akak AA nih ..cun ke??HAHA

Leka tengok orang main layang-layang..fuh,topi AA hampir terbang..^^

 Ya ente..dunia ini,ana yang punya.. (segala masalah lenyap terus)

fuh! seharian jalan-jalan,memang sakit badan gak kut.. Walaupun siku AA lebam sebab tergesel masa main luncur air yang tinggi gile tuu(over 50meter)..adeii..tapi bila datang TC dengan famili,happy je memanjang..

Petang tadi selamat sampai ke rumah.Malangnya,baru nak bersuriram,tengok-tengok air takde..WTFish!! Badan den dah melokit wehh.. Btw,mood cuti teteppp hebat..I LOIKEEEE!!


NOTA KAKI: Pada Malam hari,abang ipar(dia keje)belanja ikan bakar di Tanjung Lumpur.Syok bai!!

11 comments:

GMAPUUM said...

ewah2....sakann..haha, nantikan percutian ak di aussie nt ya...^^

Aifa Afiqah Sulaiman said...

Mr AA pergi holiday ye... best3!! :)

Anif Abdullah ® said...

GMAPUUM: Thanks..really?? nak ikut :p


Mrs AA: yup!! mood cuti ni,so jalan-jalan la kan.. :p

~CiK TiNieY~ said...

ikan bakar kt tanjung lumpur mmg best!akak dok kuantan 2 bln...sempat jugak la merasa ke TC,Tanjung Lumpur n Pancing...hihihi

Liyana Aziz said...

uhuk.. jarangnya pergi belah2 pantai timur... asyik dengar2 BG... teringin!

ishiko said...

wuwuu.... cuti da nk abes, xsmpt lg nk pg bcuti nh..

Anif Abdullah ® said...

cik tiniey:Pancing pon best kan.tp xsempat pergi la..kesuntukan masa.Ikan bakar kat sane mmg tiptop!!hu4

Liyana Aziz:jom2!! :D

Anif Abdullah ® said...

ishiko:yeke.. maybe cuti akan datang boleh :)

pingu_kecik said...

best datang TC waktu malam.. sangat2 meriah..Nak2 ag weekend~! =]

FarhanahAdzlan said...

cuti sakan nmpak..kah3..*sngaja jeles*
cuti 2minggu xdpat gi mana2..duk dpan laptop je..btw nice picture..^_^

eyjalukman said...

bestnye dpt gi cuti2 malaysia . huhu