Wednesday, June 22, 2011

Hari Ini Mahu Senyum

 
Senyum

Senyum seindah suria
Yang membawa cahya
Senyumlah dari hati
Duniamu berseri

Senyum umpama titian
Dalam kehidupan
Kau tersenyum ku tersenyum
Kemesraan menguntum

Senyum... kepada semua
Senyumanmu amatlah berharga
Senyum... membahagiakan
Dengan senyuman terjalinlah
Ikatan...
 **lama dah tak tengok iklan sambil play lagu ini kat tv..damn miss it!! jom nyanyi sama-sama!!**

KENAPA ANDA DAN AA PERLU SENYUM HARI-HARI?
-Kerana ianya sedekah kan.Jika beri senyuman dengan ibu bapa atau guru?banyak pahala :)

-orang kata lebih manis kita senyum dari bicara sebabnya bila kita start buka mulut je,belum tentu orang suka
-Dr Fadzilah Kamsah kata,senyum itu mampu membina personaliti menarik..betul juga!! let say,AA suka tengok Dato CT masa menyanyi..alahaii,dahla suara merdu lepas tu,tak kedekut senyuman pulak..untung Datuk K...HUHU
.
-senyum itu senjata.sebab?kalau korang gelabah dan kaku masa atas stage,apa agaknya tindakan paling bijak perlu ambil ?Of course la,kita senyum rite??selain itu,banyak manfaatnya lagi-lagi semasa temuduga..merawat pesakit dll..

KENAPA HARI INI AA SENYUM LEBIH?
1) Sebabnya,hari ini dapat juga den melihat result peperiksaan..walaupun tak dekan,tapi alhamdulillah..lulus semua mata pelajaran..paling tak boleh bla subjek principle of eco..dapat B-.Perr...dah la lecturer selalu tak masuk kelas,carry mark rendah giler..aih,kadang-kadang ada keajaiban ya.Allah Maha Adil..by the way,i have to get super owesome result soon and there is my humble promise..aja-aja fightingggg!!!!! HAHA..

fuh,tumpang gembira la tengok kejayaan kawan-kawan..ada yang pointer gempak 3.74..3.68.padahal kos BBA tuh!! (kau hengat senang??very tough bai)
hmm.. for nex sem ..all i need,i willing..so no matter what..really to beat it!!!!!!!!! (ceh sekarang bukan main semangat nak studi,bila kat uni??haramm)

2) Fuh!! tamat sudah tengok drama Oh Sujung Vs Karl.Walaupun ada 16 episod tapi tak terasa lama pun sebab best sangat.. ada unsur kekeluargaan,romantik dan drama..sob3(jangan tak tau hantu koran nih beb).AA cadangkan,korang tengokla drama korea ni..tak rugi baii.Oh ye,citer ni lama dah..tahun 2005 kut :)


NOTA KAKI: Senyum tak perlu kata apa-apa

10 comments:

yatie Awang said...

kalau kita senyum, semua orang akan senyumkan?..haha

Tahniah...next jadi dekan ok?

cik pha said...

tak dapat dekan pun takpe asall dah berusaha heee =)

Mr AA said...

yatie:yup..setuju dengan akak..hehe

cik pha:thanks :)

lella lala walaa said...

senyum xperlu kata apa2 .. peace !

that's y, i love to smile ! hehee :)

jom senyum lagi bnyk AA .. :)

Mr AA said...

lella:jom2!! haha.. awet muda woo..

iPai said...

wah dah klua .. tahniah laa .. moga terus berusaha ke akhir sem .. n semangat aja-aja tuh mesti kekal sampai habis ..

ni ada share tips periksa ari tuh. Harap sudi membaca nya ..

Mr AA said...

ipai: thanks a lot... ok!!! :)

iPai said...

ur welcome ..

esanudyn@the kunyit said...

eh eh eh,bleh ushe ney skali, nak same.... :p
http://thekallerkunyit.blogspot.com/2011/05/senyumlah-sikit.html

shalina samsudin said...

tahniah :)
eh ! saya suka ayat senyum tu..daripada bukak mulut belum tentu orng suka :)