Monday, June 27, 2011

Bisik Buzz Itu Bus



bas! bas! bas!

"oh bebas,jangan sampai terbabassss"(perosak lagu KOOL :p)
Siapa kat sini suka naik bas?sila angkat kening anda .HAHA


fulamak..steady lah makcik.. (credit to google)
bas yang AA selalu naik (credit to google)

Kejap.. Kejap..hari ini mahu bisik buzz tentang bas leh??
tau tak,AA paling benci tunggu bas..Ouch! kalau bas itu jenis punctual no prob la..Ini sampai gugur bulu hidung memang tak boleh maafkan ah..
AA akan mengalami situasi ini ketika mahu pulang ke universiti..ok fine dari Seremban-UUM..lama siutt.. 8jam tuh..kau mampoo??!!(mata jeling)
Ringkasnya,
bas paling best..Mayang Sari,Pancaran Matahari ..
bas yang tak best- Supernice ..for me la..tak taula korang an ^_^

SIAPA KATA DI DALAM BAS TAK BEST??? Ok nak citer..

-Dapat tengok drama sebabak cik kiah,cik tipah dan 3 orang cameraman bergosip tu..Bukan senang! Korang taw tak,AA ni rajin gak memerhati gelagat penumpang. Nak kata hobi bukan tapi entahla.. Im not a stalker k...

-Semua berlumba-lumba pasang ringtone paling kuat dan lagu terbaru..Erk.. Dalam hati AA "Hoi.. Orang mahu tido la.grrr" - "macam dia sorang je ade hp..motip?"

-Kalau bas short distance, berlakulah aksi berebut sit.. HAHA.. Paling kasihan,mereka yang berbadan besorr. Diorang baru nak masuk gear,si kurus dah duduk... HAHA..tak baik dowh gelak..korang nie!!

-Alahaiii.. Pak cik driver ni.Korang perasan tak,rata-rata driver ni suka tangkap feeling ah.. Ada tu,suka bukak lagu 60an ah.. Perhhh,kaki masing-masing mula ah nak twiss kan?kan?... HAHA

-Selain itu,AA suka juga baca luahan perasaan di belakang sit..Memang terbaik ah!! Sebagai contoh ayatnya:
"mat anak pak tempe jahat..mencik..mencik!!"
"tasha <3 iwan"
"adik kesunyian?call lah nombor ini 013-9876543"

-Cuci mata? Korang ni memang lah.. AA baik kut.. AA duduk diam-diam je..sambil melihat keindahan alam diluar jendela..wah kepoyoan disitu.HAHA

TAPI ADA JUGAK YANG TAK SYOK!!!
-Kalau short distance,orang yang kita usha atau main kenyit-kenyit mata tu,sekejap je boleh...dalam 5-10 min macam tuh,tengok-tengok dia dah blaa...HAHA (Padan ah muka korang an)

-Argghhhhh!! den tak suko orang berdengkurr beb.. Kalau bas long distance,lagi AA tension .. So terpaksalah pasang MP3 sekuat hati..HAHA. Pihak pengurusan bas,apa kata anda kenakan cas tambahan pada mereka.. (perr..agak-agak kejam tak?)

-OK yang ini tiada maaf bagimu,bau gila hapak ketiak si mat bangla..Adess.. AA sanggup tukar sit kalau tak tahan sangat.. #!@%^*
-Last but not least,kondusi bas itu sendiri. Contohnya, Takde tong sampah.. Loceng tak berfungsi.. Enjin high pitch.. Kedekut air-cond ..Chewing gum bersepah-sepah..  Choi..!! (manyak susah woo)
--------------------------------------

** Diharapkan sistem perkhidmatan bas di negara kita menjadi lebih efisen,sistematik dan berkualiti lah pada masa akan datang..Hari ini baik dah cuma kita mahu lebih baik lagi ^_^

**Kawan-kawan.. jom lawat blog follower AA
yang ke-555 ini(cam bese,no best je AA promot)--> katakbodoh


NOTA KAKI: Tak pernah naik bas Sani Express :p

18 comments:

yatie Awang said...

hahaha..yg mat bangla tu memang tak tahan hehe...tak kiralah dlm bas ke kat mana2..memang menyakitkan...hihi

Katak Bodoh said...

haha~ terbaek! :)

Anif Abdullah said...

yatie: taw xpe kak..memang tak selesa rasanya .HUHU


Katak bodoh: haha.. thanks :)

iPai said...

wah .. sudah update .. bro duk mane bro ?

aku sangat2 tak suka naik bas dari terminal 1 tuh ... dalam setahun tuh, beberapa kali je aku balik, sebab tak suka nak balik dari seremban ke USM..

aku rasa kat terminal 1 tuh mmg prob r .. aku rasa nak sound je .. geram gila ..

penah kene tinggal kat Kamunting, Perak kot .. halfway, tak sampai ke Parit Buntar ..

aleen aiden said...

alin nak lari tajuk sket sbb bas yg alin salu naik memang on time.alin xbrape sker tgg7u tren.hu3

Anif Abdullah said...

@ipai: awatnye marah sangat?huhu... aku paling tak suka kalau tukar2 bas ni..bosan ah.. sian eh,xpe2..nasib baik balik sesekali je..

@aleen: maybe tempat awak sistem bas dia bagus kut.. sy xpernah jalan jauh naik tren.. ;)

Anyyss Shuhaimi said...

jelebu,n9?katne ea?sori..lari topik..hehe

alif ismail said...

salam...

alif singgah sini...

hehehe...adik????? alif abang dah kot...hahahah

Anif Abdullah said...

@Anyyss: kat mana saya berada la..haha.. jelebu=kaw paling panas kat Malaysia


@Alif:uish.. yeke? sori2... umur hang bp?

jia said...

naiklah bas Sani Express.. dorang kate syokk.. kalau ta cye bole try..

jia suka naik bus, tapi yang short distance je lah.. kalau balik kelantan tu mmg ta ske lah nek bus.. nek kteapi.. bw syokk.. hehe.. ;)

pasni cte dlm keteapi lak.. =')

Anif Abdullah said...

@jia:yeke..tapi area klang ade r ..
alamak,naik train tak reti ah..dorang kata perjalann makan masa.. :P

iPai said...

bro duk area mane ?

A retarded kitty said...

saya suka naik bas sebab dapat usha budak hot duduk depan

kekeke

Diary oF Mine said...

xpernah naik bas jln jauh2 camni... huhu.. pnt kotn nk duk bas lama2... lg2 bas yg bmasalah.. hehehe

Anif Abdullah said...

@ipai: jelebu :)

@kitty: cewahh..mesti orang tu xpasan awak usha dia .HEHE

DoM: nama awak ape eh?sangat!!! rasa nak patah pinggang woo..HEHE

Umi Asura Sanusi said...

cakap pasal bas..bas seremban balik bahau paling tak best!!!

Anif Abdullah said...

@Umi: haah.. leceh je nak beli kad bagai dan sentiasa penuh kan?huhuu

iPai said...

owh jelebu ..