Sunday, June 5, 2011

Tentang Lelaki

Bukan AA tapi gambar hasan je :P

Tentang Lelaki?Ringkasnya:


-Lelaki tidak suka dipaksa atau diubah penampilannya(itu style dia.Kalau korang push,lain plak nanti jadi)

-Lelaki lebih gemar menggunakan produk kecantikan yang sama(bila dia dah yakin/serasi dengan kulit la)

-Perfume plak,lebih spicy dan oriental(pilihan AA adalah Dunhill...ouch,wangi siut)

-Lelaki suka jika pasangannya bergaya,cantik,popular dan menarik perhatian ketika berjalan bergandingan.Tetapi jika ada lelaki lain yang tertarik dengan awek dia tu,sure dia berkata”Awak yang kuat melayan” (senyum tak perlu kata apa..huhu)

-Jangan mudah kritik cara mereka berpakaian,cara sapu gel rambut atau sikat rambut.(ikut dia la nak gaya cmne pun..haha)

-Lelaki yang merokok mesti merokok se’pam’ dua setiap kali abis makan(AA bukan perokok,but i can imagine of)

-Lelaki perlu potong rambut lebih kerap.(dalam 3 kali sebulan berbanding gurl)

-Lelaki tidak mudah tergopoh gapah dan berfikir panjang (kan?)

AA ada tanya perempuan,apakah lelaki impian mereka ?Jawapan yang fofular ialah:


-    1-Adam(watak Sein Ruffedge dalam Adamaya)
      2-Ashraf Muslm (mostly)
     3-Kamal Adli (cite ape eh)
4-Seth(watak Aaron Aziz dalam Nora Elena)
5-  Jalaluddin Hassan(ok ini aku tipu.HAHA)


Kalau tanya AA pasal lelaki sekarang semua dah pandai jaga penampilan woo.Orang sekarang panggil apa..bukan homoseksual la..metroseksual kan.Yela,bukan penampilan luaran je kena jaga kan.Dalaman pon penting gak.Contohnya ,korang sebagai awek nak keluar ke dengan lelaki yang selekeh aka macam tak mandi?haha..aku rasa,sehari dua mungkin.Selepas itu,saloon is best place to go..LALALA.

AA agak tertarik apabila,ramai blogger perempuan suka tulis entry pasal cerita Nora Elena bukan pasal jalan citer dia yang best TETAPI sebab watak Seth tu.Amboi korang..AA camtu ke tak eh?ada kut ..Cuma bab romantik tuh  ..#$#@#$%*@ tuttt ..line terputus..

OK laa.. next entry aku citer lagi noo..mata ceq ni dah on offdah bila-bila masa je ni.. Dahla line cam hampeh..grrr ..orait! chow dulu.. jangan lupa pada yang ada bf tu,b4 tido wish la 1 2 mesej nite pada bf anda ya..zzzZZZ


NOTA KAKI: Macam tak caye je AA nangis masa tengok Nurkasih semalam.. sob3(dalam hati ada taman bai)

30 comments:

sha said...

3 kali dalam sebulan potong rambut? hui, membazir tu.. hihi~

Seth is the best husband..

Anep nangis tgok Nur Kasih? dah agak dah, anep tu.. =)

Anif Abdullah ® said...

sha: haha..part Nur keguguran n Adam berdoa amik la dia jgan amik nur tu..sob2..

eyna said...

y 4th tue mc xley bla je..
mane aci cam 2.. hehe ;p

: husna : said...

hoho...gitu ye rupenye lelaki..
mak cik baru nk explore..hahaha

syrupmasin said...

wuahaha..fuyoo..lelaki pilihan perempuan..sume nk perangai macam dlm dram tuh..haha

kukin said...

kamal adli ? awww :p

Hanim Nordin said...

hee. yang SETH tu memang betol. so sweett! haha

Anif Abdullah ® said...

husna: sebahagian je sy citer tu :)

eyna:hehehe :)

syrupmasin:haha..reality or fantasi?jeng3...

Anif Abdullah ® said...

Kukin: suka kamal adli ke?haha :p

Hanim:yeke?ok2..tak nafi ah :p

sengat said...

wah nice enrty!

Nini Hartini said...

Aaron Aziz (AA)romantik, mesti AA pun mcm tu gak. hehehe

Mrs. Farhan said...

Xpenah tgk cite NORA ELENA. Huhuhu. Tapi suka ADAM. =)

AA, mcm mana kalo lelaki slalu x kasi kita make up?? Dia suka ek kita nmpak hudoh je??

nadhirah love's said...

hi.my name is Nadhirah.just want to say that you've a nice blog :)

hafiz hafizol said...

<------ single x da awek pun...

Anif Abdullah ® said...

sengat: nama cute je.tq2 :)


Nini:ahahaha..



Mrs Farhan: tak kasi kita mekap?mayb dia xnak awak dingurat oleh orang lain :)

Anif Abdullah ® said...

nadhirah: haha.thanks :)

hafiz:sori sy xpaham... :)

sha my heart said...

ooo, ngis part tu.. igtkan sebab apa. hihi~

Cik Miera said...

suka laki pakai perfume dunhill.. especially dunhill blue.. perghh!!! tergoda u

Mr AA said...

Cik miera: serius mmg wangi..selain tu,ralph lauren pun AA gile gak :)

Jer ... said...

jalaludin hassan pun ada > tipuuuu .HAHA

Mr AA said...

HAHA.. :p

ice cream said...

lelaki idaman cik icecream x tersenarai kat ctu la MR AA...lelaki idaman cik icecream of coz la babah cik icecream sendiri..hehe =)

Mr AA said...

Ice Cream: really? kalau ur dad dengar pasti dia terharu :)

~CiK TiNieY~ said...

ala ramai je laki yang tergopoh-gapah...huhuhu

KSWSK said...

watak Adam n Aidil dlm Nur Kasih pun menjadi pujaan ramai

syufaa said...

aww aww..hihi..
antara 5..no 1 tu je yg plg menusuk..
hahahaa!

Mr AA said...

cik tiniey:hehe... :p

KSWSK: yup.. tlupe nak tulis :)

syufa: ambui haha..

^cahaya_harapan91^ said...

aha,,watak 5 out ok,,paling tinggi rating sekarang,,no 4,,aha seth tan.

Muhamad Firdaus Muhamad Khalid said...

better jalaludin kot....tua2 berisi.haha

Mr AA said...

cahaya: ecehh!! no4 paling popular skunk..

firdaus:haha..taw xpe.. :p