Monday, June 13, 2011

Sepah Hina Kaum Wanita?





               Hari ini abang AA memang rajin giler beli paper sampai 2 jenis,Utusan dan Berita Minggu.Selalunya Metro,tapi hari ini maybe dah habis..Masa selak-selak paper Utusan tadi,ternampak ruangan artikel tentang surat dari pembaca-BUKAN NAK KATA

AA tengok tajuk pun dah gempak,SEPAH HINA KAUM WANITA.sebabnya?Begini ceritanya(sambil wat muka ayu.hua3)...Seorang pembaca ini dia meluahkan rasa kecewa terhadap persembahan kumpulan Sepah yang sanggup menghina kaum wanita dengan melakonkan watak jenaka wanita sedang mengandung dan bersalin.Beliau(pengomen tak bernama.Aik..sembunyi identiti nampak)itu anggap jenaka kumpulan itu sudah keterlaluan dan mempersendakan kaum wanita. Pulakk dah.. 


OMG!! Hahaha..




adakah sebab ini?huhu..


jika satu penghinaan,habis yang gelak ini lelaki ke?




KOMEN AA TENTANG PERSEMBAHAN KUMPULAN SEPAH:

-Sepah antara kumpulan feveret AA dalam MaharajaLawak.Korang tak tengok?ok,sila search di Youtube ya.Setiap minggu memang AA tak pernah keciwaaa dengan persembahan mereka.

-Sepah ini suka menampilkan lawak yang sempoi dan bersahaja.

-Banyak-banyak persembahan kumpulan Sepah,AA paling suka lawak giler diorang pada minggu ke4..HAHAH..dan yang rewang dan kaki dianggap lengkuas  tu,den golak sampai berguling-guling bai.. ..minggu ke 8 rite??HAHA



KOMEN AA TENTANG KAITAN HINA KAUM WANITA ITU:

-AA cabar kepada kaum hawa yang tidak puas hati tentang persembahan kump  Sepah itu sila komen dalam entry ni. Ngam?? 

-AA tak rasa pun itu bentuk penghinaan.Cuba awak lihat persembahan Jozan.AA rasa golongan maknyah pon tak sentap la..dorang faham,dalam jenaka itu Jozan dankumpulan lain CUBA beri suntikan nasihat dan teguran secara halus.Bukan secara hentam keromo je.Bak kata Mamat Khalid,mereka buat research dahulu.Jadi,macam kump Sepah juga.Cuba pahamkan betul-betul.Apa mesej yang ingin mereka tampilkan.Ok?

-Pada yang keciwa itu,anda tengok sampai habis tak persembahan itu.All in all,yang dikatakan nak bersalin itu bukanlah ‘betul-betul bersalin’ tapi sebaliknya mahu buang air besar ye tak?.Jadi,AA tak paham dari segi apa kump Sepah ini telah m'hina kaum wanita. Adakah sebab guna vakum tu??(komen jangan tak komen)

Benarlah,kita tak boleh nak jaga hati semua orang kan.AA tak berpihak pada mana-mana pihak kerana penilaian masing-masing berbeza gitu :)





NOTA KAKI:AA rasa agak geli dengan persembahan Jozan pada minggu ke10 tu.HAHA.BTW,they are very talented guys!! Really gud acting.HUHU

17 comments:

Freaky said...

sepah memang best lawak diorang

Una said...

Sepah memang best pun! Tak pernah nak terasa apa pun..dia jek kot yang terasa..hehe..masa minggu nak bersalin tuh memang lawak..berguling2 ketawa..hehe..

Dorang memang always best..selalu menanti dorang..hehe

ima althafunnisa' said...

tak menghina pown..kelakar sangat lawak diorang..

saya minat Sepat gak..

pesanan untuk si pengirim surat : ang tak payah nak sentap sangat aih. orang lain relaks ja. Ape daa..

Mohd Fahminuddin said...

hahaha..btol2..

aku sokong AA..mane ade menghina..

da name pon lawak..relak la kan.. :)

Mrs. Farhan said...

Kan mamat khalid dah ckp, setiap jenaka yg di tiru dr realiti adalah satu bentuk penghargaan. Relax la, tu kan untuk hiburan je.

Tapi saya suka JOZAN. Mail Lambung + Zamri Rockers. =)

Anif Abdullah ® said...

Freaky:yup :)


Una:tula pasal..AA cuma xnak bias je itu sebab nak ty pendapat korang :)
tq..hope leh jd juara!

Anif Abdullah ® said...

Ima: jom..apa kata kita bakor je dia.. haha.cayalah!!


Fahminuddin:taw xpe.. dorang mmg lawak dan kalau maintain,leh jd juara sape taw! :)

reen said...

erkk..apa yg menghina..sy yg pompuan ni pun xada rs apa yg menghina pun dalam persembahan lawak dorang minggu tersebut..bdw kita tgk lawak bukan untuk stress2 kan..adoiii..kamoonnn la bukak ckit mind tu..jgn sempitkan pemikiran kan...m i right mr. AA??

sha my heart said...

Sha pun minat sepah. dari Raja Lawak, kemudian drama2 diorg spt: drama silalitamplong, lemang sepah, burger.. diorg mmg kelakar.

Bila tgok jer kat Maharaja Lawak pulak, nyata mereka tak mengecewakan. suka sgt dgn persmbahan diorang. =)

tajuk ni nampak anip post kat fb, mula2 ingtkan nk kutuk sepah.. rerupanya jauh panggang dari pinggang. haha~

from me n family, hard die fan Sepah. Hihi~

Nurnajwa said...

Hahaha, adehhh. Mst yg hntar tu perempuankann? XD Saya ta kisah ponnn~ Sepah best.

Tp saya lg minat Jozan :]

Anif Abdullah ® said...

Reen:perr..komen paling panjang ter terbaikkk :)


sha:terbaik ah!! hidup Anip eh clap hidup Sepah!!!!!

Anif Abdullah ® said...

Nurnajwa: yupp.. kan,sama la.sy pon minat !! :D

yatie Awang said...

dah namanya lawak, tak perlulah ambil seriaskan? pada kakak tak ada apa2 pun...kakak pun ketawa tp belum samapai tahap guling2 haha

shalina samsudin said...

sepah bestttt !
eh ! kenapa saya dah dibanned kat shoutbox anda ? :(

Anif Abdullah ® said...

yatie: yup,saya setuju :) thanks kak..

shalina:erk... yeke??xtaula..

Syed Riduwan Al-Edrus said...

Done follow your blog,,,follow mine
http://outsyedtheboxes.blogspot.com/

kakyon said...

no coment.
sepah dbest!!