Monday, August 15, 2011

Kenapa Mudah Sangat Nak Kata Orang Gay?


apa kena-mengena Wan Maimunah dalam citer ni..??hehehe..




 Selamat Berpuasa untuk hari yang ke 15. Jap,boleh main lagu raya tak time-time sekarang???? hehe...Mana taw kut2 tak boleh.. :p

Ok,tajuk macam panass jew..Ha,memang panas pon!
Hari ini AA nak tanyalah.. Salah ke kalau kita dah berkawan rapat dengan seseorang  itu dan kita selesa keluar dengar dia jew..

Terutama lelaki sama lelaki.. Perempuan sama perempuan..

AA perhatiikan sekarang ini, orang suka sangat me-label seseorang itu gay (lesbian tak sure lah plak)walhal diorang hanya berkawan saje..  Kalau dah kawan rapat sure la pergi mana-mana berdua betul tak? Lagi-lagi kalau sama kepala…Adehhh..

Kadang-kadang keluar jugak ayat keluhan macam ini..

 “Berkawan dengan lelaki orang kata gay.. berkawan dengan pompuan nanti orang kata mengatal..kalau berkawan dengan binatang orang kata gilerr … so nak berkawan dengan sape aihh..”

Haiyooo..  pada sesiapa yang suka melabel orang itu macam itu..macam ini, hentikanlah beb.. Tak membawa apa-apa faedah pon beb

Kalau solo macam AA nih lagi sakit kut.. Mana-mana orang lah kan,tak percaya kita solo .. Walhal nak bercinta ni bukan macam beli kuih kat bazaar betul tak?(acik nak kuih donut sehenggit!! huhu)
 Takpelahh.. mulut orang nie memang kita tak boleh tutup ye tak?hhmmm...

 Percayalah.. Kalau nak ber-couple bagai ni bila-bila masa boleh.. Tapi dah tak nak ..Orang lain tak boleh paksa… Studi lagi penting kut sekarang ni..  Ewah..studi blog taw laa..hehe
Dah ! entri pendek jelaa eh.. Panjang-panjang kang korang  boring pengsan plak nanti..hahak



(mood: jadi siyes sekejap..hehek)






NOTA KAKI: Fitnah Lebih berbahaya dari membunuh weh!

45 comments:

[k]o{q}i[n] said...

hahaha...suke entri ni.. dh slalu kne.. mls nak layan.. biar org yg kenal kite je tau...

cik sakdi said...

haha kadang2 yang gay tu yang kite xnampak,kuar je kental. lah penah kene tuduh gay ke bro?

senyumSOYA said...

errr..biasanya org kate yang gay ni comel2...^^!

betul ka?

fatin syahirah :) said...

THUMBS UP BRO. apa masalah tah nak judge orang bagai ni. sibuk je.

lagu raya boleh pasang start hari ke 15. dah 15 kan hari ni ? dah boleh lah. hehe

asema . said...

cue try kwn ngn ilmu , first dpt ilmu , then jadi pandai , after that org akan kate kite "ulat buku" je . :)

Asrul "iLham" Sany said...

penulis datang melawat, follow n komen blog kamu...

anyway, aku wat bodoh je kalau orang cakap aku gay... tak kisah

hohohoo

Azham Vosovic said...

sabar yea kpd sesiapa yg terkena....

Arul said...

biasa lahh...mulut maknusia...

nana jasmine said...

aku ok je kalo laki kluar ngan member laki..nampak macho weyh..tapi kalo dah keluar berdue then nak main pegang2 antre satu same lain geli geleman la aku tengok..tapi setakat ni aku jumpe dr golongan sotong la..hopefully u're not one of them..hehe

Anif Abdullah| AA said...

@koqin: yeke?betul kata kamu...

@cik sakdi: hahak.. Ade weh.. sengal jew

@senyumSOYA: camtu plak aih.. nanti saya ty org yg main tuduh2 tuu..

@fatin: tula pasal.. hari ke 15?yeahh..!!

Anif Abdullah| AA said...

@asema: macam2 eh manusia ni..ade je yg dia tak puas hati..

@Asrul'ilham'sany: ok..nanti sy lawat kamu :)

@Azham Vosovic: sabar dan teruskan bersabar..huhu

@Arul: tula pasal..huhu ^^

aLya maNip said...

mulut manusia xbleh tutup, apalagi pemikiran manusia...huhu

kene buat xtaw je..baru org akan diam..hehe

alif haris said...

perghh terbaik ..hehe
masalahnya kan kalau pmpuan tu jln pegang2 tgn sesam pmpuan tak pulak orag ckp tu lesbian ..

aku ng kwn aku xde lah sampai pegang tgn .. lepak2 sama, gelak2 sama, outing sama.. cmtu je orag dah label aku gay ..

dah die kawan baik aku .. nk buat cmne kan .

Jiejah Gorjes said...

penah kena gak...lantak pi la dorg yg dosa sbb buruk sangka...nak donat gakkkkkkkkkkkk

Lea IsNaw! said...

lantak la AA mulut org
janji kite bahgia sudah
mulut org susah nak dtutup

Syuxer said...

hahah biasala bro..gay perkataan simple mudah disebut dan diingat padahal maksudnya begitu jijik heheh...

gay sebenarnya boleh dinyatakan begitu bila mereka berhubungan luar tabii..camtuh baru betul kot..heheh

sekadar keluar berdua2an tengok wayang belum sah bukti mereka gay hehe..kalau pegang tangan tuh, sah dah gay part time hahahaah..;p

Umie Artoqiemie said...

dia nak cakap kau gembira tu kot

GAY-HAPPY ohyeah.

sleeping_maniac90 said...

solo itu stylo hahahaha..
xd slh pn jadik single..

Anif Abdullah| AA said...

@nana jasmine: yang pegang2 tangan tu memang sah la..cari penyakit namanye depan public..

@aLya maNip: murai pon penat kut kalo asyik bercakap jew.haha..

@alif: ada jugak eh.. tula,yang pompuan pegang tangan tu camne plak.. aku geli dow tgk laki pegang2 tgn..

Anif Abdullah| AA said...

@jiejah gorjes: memang nak tumbuk je kan diorang tuh..hahak..nah!

@Lea IsNaw!:adehh..macam2 eh manusia ni..

@syuxer: ouhh camtu.. tula,kadang2 malas nak kuar ramai..berdua dah la kan..tapi bila dengaq ada yg tak sedap..ok,macam ini pemikiran orang kita eh..fine!

Anif Abdullah| AA said...

@Umie: gembira nape lak..huuu..

@Sleeping_maniac90: belum masa lagi la nak couple2 ni.. tp sian gak kawan y lain,dia tak gay tp orang berkata sedemikian..

waeda alias said...

biase lah tu.. klu kua ngn laki pompan owg kata gatal. cmne tu? cecite cecite. hahaha

syrupmasin said...

sape kate kau nih doe..mari sini aku lempang dy laju2..

blognizamlah said...

SAYA GAY, SAYA OK...hahhaa, macam2 kan..sabo jelahh..nak wat cam nee..yg ngutuk tu jeles le tu, die xde kawan rapat mcm tu...^^

Bro ahmad said...

akan datang ada yang tak malu status gay..agak2 jadi tabu kot hmmm

Bro ahmad said...

akan datang ada yang tak malu status gay..agak2 jadi tabu kot hmmm

alif ismail said...

wa...header baru yang cun!!!

betul-betul... sama mcm alif, kalau dah rapat dgn org tu, ke mane2 pun asyik berdua je dgn org tu..

peduli lah org nak kata ape asalkan kite tahu ape yg kite buat..

iMBobo said...

haha kawan tape, tp org boleh bezakan :)

alyea said...

tu la pndangn typical org mesia nih..tah hape yg dfikirkn..chill la kan..tu yg sepatutnya..hehe..tbe2 terEMO kat cni..=p

Wanie said...

hahaha..ade kena cop GAY la tu..ala, jangan dilayan sangat..kalau dah korang xde buat benda terkutuk ape nak dimarahkan..ye tak? :D

ZouL said...

kalau tak berkawan kang kata kera sumbang lak kan.....biar je la mulot org.bukan leh tutup mcm mulot tempayan...heheh

siti kektus said...

mentaliti masyarakat, payah nak berubah. hmmm.

piccione blu said...

hari pertama puas pown dah dgr lagu raya..kuikui.. ada kaitan dengan entry niey tak??

yatie Awang said...

itulah Anif, masyarakat kita, suka mentafsir dari luaran

kalau masih belajar, lebih baik tumpukan pada pelajaran dulu..couple2 kemudian, biar kita boleh berbakti untuk ibu bapa dulu

sizuka said...

hahahaha.betul2..kita x boleh nak puaskan ht org lain..so..biar kte je yg tau apa yg kita buat.as long as kita berada dilandasan yg betul, pedulikan kata2 dorg;)

Lilynn Sazlin said...

kalau dia dah ada depan mata jgn abaikan pulak, bila hilang nnt baru nak dikesali. hehehee. ni AA ni jual mahal sgt nii... mmg la stdy penting, tp bila ada pasangan yg normal support kita dari blkg pun ada baiknya :)

anw. klu kucing oren tu jantan. bg lah nama dia

oren mok mok.

#hahaha. tetiba. mst kucing oren AA tu gomok kan?sbb kucing lil kat rmh tu pun jantan. gemookkkk sgt2..comel.... :)

Lilynn Sazlin said...

sy suka entry AA yg ni :
http://neracaparadigma.blogspot.com/2011/05/strategi-popular-untuk-clash.html

Asyila Zainuddin said...

hahaha.. mulut orang.. biase la.. ade je yang tak kenenye..

Liyana Zahim said...

Tape2.. Nnti kuar ngan akk ok? Akk single lg ni.. Ahakss.. Jgn dok hirau sgt na org kata pa.. Lantaq pi la mreka.. Jnji rock.. Eh..

POSH76 said...

blogwalking

cIk PikA said...

tu la masalah skng ni.. nk kawan pon ssh.. laki ngn pmpn law kapel dose.. tu opkos la.. law laki+laki=gay .. pmpn+pmn=les.. mulut owg anif.. :) x ley ttup.. huhu

nurAMALLINA said...

hahaaha sabo la weh. ye?

YOUsoF said...

Dengar kata orang macam ni boleh tapi biar kasi keluar telinga sebelah... ;D

Qaseh dalia adelia said...

manusia suka mghukum apa yg tersurat

Abang Stalker said...

thu xpe..ske hati je label org gay.klu x layan prmpn pun kne cop gay.benci betul.