Thursday, August 4, 2011

53
KOMEN
Tips Mengurat Lelaki Pemalu

Thursday, August 4, 2011
Arnab AA ni comelpemalu macam tuan dia ah.. HAHAK*pengsan


1)Rajin bertanyalah Kiah oi!
-Kebanyakan perempuan nak seseorang lelaki itu tetapi tak tahu bagaimana untuk memulakan.Ececehh.. bukan main seronok dalam kelas kalau ada mamat itu kan? Cuba korang duduk berhampiran dengan lelaki itu didalam kelas..Dalam subjek tertentu,tanyalah mana yang patut.. Pastikan soalan itu relevan lah..  Janganlah mcam ini.. ‘awak.. dah pukul berapa eh sekarang?’ padahal jam melekat kat tangan korang kan.. Memang akan ditertawakan secara free ah.. Ngam?


2)Kawal diri bukan bermakna hipokrit!
-Jika korang seorang yang happy go lucky,bukan bermakna korang kena lagak macam itu jugak depan mamat itu. Cuba bertenang… Kawal kegedikan itu buat sementara waktu.kekeke… Lelaki pemalu ini tak suka sangat taw perempuan yang over do ni.. Al maklumlah,diorang cenderung  nak perempuan yang ayu-ayu gituu.. Kalau korang  perasan ,lelaki pemalu ni sangat janggal dengan perempuan yang terlalu pemalu  dan tak boleh terlalu gedik jugak..Faham? cool je k..


3)Curi peluang!
-Kalau korang jenis yang tak kesah,cuba hampiri mamat ini dengan melibatkan diri dalam aktiviti-aktiviti yang sama platform..Sebagai contoh, didalam kelab..persatuan..projek.. Paling cenderung AA lihat,ada kawan AA ni ….memang kemaruk nak kat mamat itu dan cuba hampiri lelaki itu ikut cara dia.. Lagi-lagi dapat tau single kan..bukan main seronok nak sama group dalam presentation..esaimen.. HAHA..


5)Eh kita sama lah!
-Korang boleh jugak cari persamaan tertentu. Misalnya,mamat suka pakai baju warna putih.. Korang cubalah ngendeng-ngendeng nak pakai  warna macam itu.. Perasan tak,kawan kita suka sakat macam ini.. “eh baju sama ni.. aii..ada apa-apa ke?” HAHA.. Janganlah hari-hari,kantui pulak kang...


6)Tak kisahlah orang tengah ke tepi ke!
-Cara ini boleh dikatakan berkesan woiii sejak zaman sekolah lagi..HAHA.. Masing-masing tak tahu nak tegur kan,si perempuan ini suruh kawan dia tak kira lah lelaki/perempuan nak ngurat lelaki itu.. Pakai surat layang?? Haiyooo… itu zaman mak-mak kita dik.. Zaman teknologi sekarang kan macam-macam.. Facebook ada.. Twitter ada… Kalau nak guna friendster pon boleh .. Kelas kau maria! HAHA ..Cubalah ngendeng-ngendeng friend request..^^  Nak guna telefon? Boleh saje.. Konon nak tanya pasal esaimen kan,silap-silap korang yang buat ‘esaimen’ sendiri..HAHA


7)Ingat hari penting dia!
-Ada jugak perempuan yang lupa benda ini.. Dia dah lama berkawan ngan lelaki ini tetapi tarikh lahir tak tahu.. Hadoiii.. Kalau dalam facebook itu,jangan send kat wall.. Dah ramai sangat wish,dia tak perasan. So,cuba wish - private message.. HAHA.. Kalau nak beri hadiah senyap-senyap pon takde hal.. Tapi ingat! bukansemua lelaki mudah terima barang dari perempuan k..Btw, kata nak ngurat kan?takleh nak malu-malu zaman sekarang ni..kalau tak melepas lah oii.. HAHA.


8) Jangan buat muka ketat!
Kalau korang jenis muka  bermasam jew 24 jam,memang susah la.. Cuba beri senyuman memikat.. Macam sesiapa yang ada lesung batu,satu bonus buat korang k… Tapi janganlah semedang nak tunjuk bonus korang tu.. Naik bosan pulak dia nanti. Pada yang takde, its ok…  Senyuman ini memang ada aura /kuasa tertentu oii.. Tak caya sudahh.. ^^


Perkara yang korang JANGAN BUAT depan dia!!


-Berborak dengan suara yang sangat kuat..mak oii,100meter boleh dengar
-Selalu kantui ketika curi pandangan..sesekali boleh lagi,tapi takpe.. kalau dia masih tersenyum lagi ,nampaknya dia still selesa dengan pandangan korang
-Tergopoh-gapah buat kerja.. relax sudah…
-Mekap macam opera cina.. Simple dah la..
-Hilang keyakinan sebab korang free hair dan kawan-kawan lain semua bertudung? its ok lah bagi AA.. Ingat! Tak semestinya lelaki yang pemalu ini anti perempuan free hair.. Korang jadilah diri sendiri..

Amacam ok?? itu sahaja nak share.. Babai ^^




NOTA KAKI: Sifat malu itu perlu ada tetapi biarlah bertempat.sekian 

53 Orang Skandal Komen:

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

tuh dia, pakar mengurat publish entry..kehkehkeh >.<

siti kektus said...

haha. laki pemalu je? tips nak usha lelaki gagah? :p

Shalina Samsudin said...

fuiyoooooo ! bergetar dada ahkak..hehehe :P

Liyana Zahim said...

Wahahaha.. Sunguh berguna info di atas.. Tp dlu akk sunguh suci di sekolah waima di matric skalipun.. Tak reti nk ngorat2 neh.. =D


Psstt.. Adakah anda seorg laki yg pmalu? =D

Freaky said...

haha tips menarik untuk perempuan :D

p/s : comel arnab

Bro ahmad said...

tips untuk lelaki tak de ke? berguna ni d..bro ni pemalu orangnya hahaa

Asyila Zainuddin said...

hahahaha.. tak nak la ngorat2 ni.. segan..

syrupmasin said...

ecece..adekah ini pengalaman encik?? :D

kjaharun said...

lepas buat semua ni kn, kompem ke lelaki pemalu tadi akan ckp
"awak ilebiu la"
hahaha

Anonymous said...

kalo laki yg bese2 je plak cane???

Afiq Din said...

gempak n ko blh ungkaikan permasalahan mcm nih...

http://budusodap.blogspot.com/2011/07/perigi-cari-timba.html

Anif Abdullah| AA said...

@Fee Hafeezah ketuk keyboard hahak..segan la ckp cmtu ^^

LyaLuna said...

wawahhhh. tipss nehh. heehee. thx . mmg susa na dkt ngn laki pmalu nehh. bt pmpn ta rmai yg prfer malumalu sgt nehh. pmpn malumalu tapeee >.<

http://yanadimple.blogspot.com/

Anif Abdullah| AA said...

@siti kaktus: haha..lebih kurang laa :p

@Shalina Samsuddin: heart attact..!!hahak

@Liyana Zahim: akak dah ade ehem2..so tutup mata sebelah je.hahak..pemalu??taknak jwab..:p

@Freaky : haha.. lelaki lak coming soon ^^

Anif Abdullah| AA said...

@Bro Ahmad: bro pemalu ke??hehe... coming soon^^

@Asyila: hahak.. ^^

@syrupmasin: adakah? adakah? hahak

@kjaharun: ahahak..maybe ^^

@anon: lelaki biasa buat mcam biasa kut..hahak..macam dr cinta lak..

nurAMALLINA said...

nak arnab satu?

KSWSK said...

tp menurut kajian baru2 ni lelaki lebih ramai berbanding wanita.tu yg wanita mls nak usher lelaki lbh2..hehehehe

Anif Abdullah| AA said...

@Afiq Din: thanks.. next time lelaki plak ^^

@LyaLuna:malu dah sinonim dengan pompuan eh?huhu..

@nurAmalina: pic lama ni..byk arnab dah mati..so sad..

@KSWSK: HAHAK.. mendalam maksud tu ^^

Ezay Hadry said...

haaa tudie dah kuar tips2 dah..bagus tips ni sbb aku pemalu gak *brigat

tips mengurat gurl yang pemalu cmne bro? *matiler gatal bulan pose

Syuxer said...

perghh dah jadi pakar sosial hubungan manusia dah neh heheh..lelaki pemalu tuh susah nak dekati..hehe..yela bila rasa rendah diri terlebih menguasai jiwanya..huhu

kotak bulat said...

hehehe..malulah nk ngorat gitu.. :p

yatie Awang said...

hahaha...kakak tak pernah jumpa ngan lelaki pemalu ni, biasanya kakak jumpa yang kepoooo....mungkin sbb kakak pemalu kut..kan kan hihihihi...(padahal akak yg kepooo....)

are_tik25 said...

wow!! tips terbaik dr AA..hihi

missSenget said...

ada tak tips macam mana nak lelaki pemalu tu tuka jadi tak pemalu pastu die ngurat kite..

:p

Anif Abdullah| AA said...

@Ezay: hahak.. kahwin jela terus camtuh..:p

@Syuxer: ececeh.. pnjang komen nampak..hahak

@KB: hahak.. dapat idea dari cerpen kb la ni..:p

@Yatie Awang: akak pemalu ke?ececeh..haha..

@atik: sape tu?sape tu?hahak

Nurnajwa said...

Aisehmen, ade plak tips gegirl ngurat boboi XD

*tips dh ade, tgal cri mgsa je*

Hahahhaa, tak nak la buat. Malu ><

sha my heart said...

tak pernah nak ngorat org pemalu..

izfanora said...

AA nie lelaki pemalu ker? hihi.. tgh bg tips supaya tackle AA yer.. :P

Anyyss Shuhaimi said...

uish..AA byk bg tips..nice!

LyaLuna said...

kurg sket laki pmlu nehh. rmai pmpn ag. harusss pmpn snonim ngn pmalu lau ta hlg ciri2 pmpn mlayu tuhhh >.<

http://yanadimple.blogspot.com/

ainaa said...

haha. tak berani lagilah nak ngorat lelaki

Fezul Fadhley said...

saya "pemalau".. hehehe

Miz Novexx said...

errr.... bak senarai lelaki pemalu dulu, hahahah

hyz said...

saya kurang malu...

Wanie said...

hehe..pompuan lak nak kena tackle laki malu ye..kalau pompuan pn malu??

cik pip said...

wah...menarik tips ni~~

Nur Saina (AntooUngu) said...

sudah follow, salam ramadhan =)

http://antooungu.blogspot.com/

cik sakdi said...

hahah amboi bro,, nak pompuan ngurat dia la tu, haha


p/s:kite ade kucing. rabit tu kawan la ngan kucing kitew. :D

khairul akmal azman said...

gua merupakan laki pemalu..
dalam blog je entry cam berani..hehe

syrupmasin said...

haha..adekah..adekah..adekah..mesti lah nih kan?? :D

sleeping_maniac90 said...

kalo laki y tlalu pmlu pun pyh gak.. adoi hahaha..
*tepuk dahi*..
pmpuan cm aku nih pemalu oke..haha
so xleh approach laki y pmalu..

Nur syuhada asyiqin said...

ceh..ape kene mengena pulak dgn awek free hair kan kan..

btw, if laki pemalu n perempuan pemalu cmne? isk3.. tips tips.. :)

iPai said...

hamboi .. tips panas ni .. hahah ...

yg 'Eh kita sama lah' memang selalu ye bes .. hehe .. selalu aku guna style ini .. hahah .. aku pemalu gak .. hahah

alif ismail said...

alif tersangat lah pemalu lagi sopan santun...hahahha!!!

meh sini meh sape nak kenai...haha!!!

Jumir said...

Menarik tips ni. Nk suggest kt sorang member. Mamat yg dia suke pemalu tahap gaban.

Addin said...

wahhh anda lelaki pemalu ke ? ahaha :p

Nur Hannah said...

hebat ah tips ni! tabik hormat kat AA :3 btw~ xde ke tips mengurat lelaki peramah..? muahaha! :D

Anonymous said...

ni tips untuk bagitau pmpn2 luar cmne nak ngorat en anip ke??? ekekekekeke...menarik2...tapikan..encik2 yang pemalu tu jgn la malu sgt..pmpn jadi segan nak norat lau encik telalu malu..huhuhuhu...jalan tu jangan la tunduk bawah sgt..senyum2 gak la..hikhikhik..btw nice tips +_+

puterablog1malaysia said...

betol2x..minat y simple n berpakaian berwarna putih.xkisah r free hair ke apa2 kew..aslkan sedap mata memandang..hehehe..malu nak ckap sbenrnya tapi tips2 ni berjya memkat atie sy.sy ckap la.:P --->>

blog-tips-kurus said...

malu sangat le tuuuuuuuuuu...!! :)

Abg Stalker said...

sy pemalu dan sgt2 pemalu.malunya komen kt cni.. ^^

Anonymous said...

assalamualaikum..
entry ni ...memang tak sesuai untuk muslimah.rasanya kalau dah gatal sangat...suruh lelaki masuk meminang.mudah kan?

Anonymous said...

menarik sungguh blog ni, anyway aq akan try.
mane lah tw dapat kan...
thanks anif

 
◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger TemplatesBlogger Blog Templates;