Saturday, August 6, 2011

Gambar Manipulasi Paling Superb



Assalamualakum..

Fuh! Lama betul tak update blog ini.. ececeh..  Padahal baru beberapa hari kan..
Dalam kepala otak ni asyik nak beri TIPS jew keje..Tak tau nape..Korang OK kann? /sweat

Tapi kan,tak reti sangatlah nak buat entri pasal kehidupan peribadi ni..Korang ajarlah AA..HAHAK..
Gambar dibawah ini, Antara contoh gambar manipulasi yang sangat complicated dan menakjubkan..
Perrr....Kau mampu jah?? /dignose  hahak...  Macam AA nih,setakat guna CS3 tu boleh lah... Kalau jenis Adobe Photoshop Element ..Flash.. Illustration.. lagi power kut tahapnya..(pengsan)

Sebab itulah bayaran untuk freelancer,tukang design grafik bagai ni tinggi dan bukan kerja senang woii...

Kat bawah ni,antara gambar manipulasi yang SUPERBB!! 
Korang suka yang mana? pilih jgn tak pilih..HIHIK





*AA pilih yang ini ^^ comel



Sape yang boleh buat,memang power ah!






Roti oo roti.. ^^

Dia tindih gambar rasanye ni..




/blur Amacam?? Cantik gilew kan?? macam di alam fantasi je...

Kalau korang nak taw,antara filem-filem barat yang BAPAK EXPERT manipulasi gambar  dan eksperimentasikan dalam bentuk filem animasi..Misalnya, Alice in Wonderland... Harry Potter... Avatar.. Lord of The Rings.. Transformers.. King Kong


Kat bawah ni, AA ada SHARE beberapa toturial yang korang boleh refer kalau rajin @ nak latih diri laa.. Fun apa!! try n error .. Orang kata, bukan saje dapat isi masa lapang tetapi melentur kemahiran korang yang tersembunyi.. Mana taw,selama ni korang hidup dengan tangan tak berbedung,so apabila terlibat dengan Photoshop ni boleh plak jadi BUDAK ART n CREATIVE kan....hahahak *matiler kena hentam


TOTURIAL MANIPULASI GAMBAR PALING POWER


gambar abstrak
 klik [sini]


gambar manipulasi yang apik 
Klik [sini]

 gambar manipulasi cewek
kalau nak membuat gambar diatas,silahkan klik [sini]







NOTA KAKI: Photoshop ini banyak manfaatnya,tapi boleh juga membawa keburukan kepada originality dan penyakit sosial

21 comments:

nurAMALLINA said...

mak oihhh gajah tu frust ke apa? hahahahahah

syrupmasin said...

fuyoo hebat..kau try la buat doe..kau kan tgn seni :D

senyumSOYA said...

gajha tangkap rama2..wuu~ sweet...

cik sakdi said...

haha cool habis gambar2 ni beb.. wat le sendiri. pastu tayang.lg superb. haha

kotak bulat said...

comel la yg gajah tu.. :)

Freaky said...

gila style gambar tu.. mantap ahh

Bro ahmad said...

sangat kreatif..mantap..anjing bawak motor hahaaaa

Wanie said...

hehe..ingatkan AA yang edit sendiri..keke

tak pandai nak gune photoshop buat effect macam ni..

Abu Huzaifah said...

waahhh hebat.. mereka memang professional :D

Anif Abdullah| AA said...

@nurAMALINA: hahak.. baru putus cinta

@syrup: ko buat aku blushing dow.haha

@senyumSOYA: hehe...kan2..

@cik sakdi: perr..nanti AA usahakan..^^

Anif Abdullah| AA said...

@kotak bulat: tulaa... kreatif kut..hehe

@freaky: tau xpe..mantap!

@Bro Ahmad: hahak.. ^^

@wanie: den tak reti la..hehe

@Abu Huzaifah: ko pon power gak..^^

azlanmatt said...

best ar mancing buaya/biawak....

~syue syada~ said...

sweetla gajah tgkp rama2..haha

bestnye, reti photoshop bagai.. :(

MyZone~theUn4given said...

pilihan kt sama ar..cun bdk tu ngan bear ye...:p

melle amir said...

menarik

Shamsuddin Amin said...

pergh...
mmg superb....

syrupmasin said...

wuahaha..poyo la kau nak blushing bagai :D

Fezul Fadhley said...

suke suke suke!!!

sha my heart said...

suka.. cantik. pandai diorg buat, nampak real

iPai said...

pergh .. aku dah lama tinggal design2 ni .. design gempak2 cam ni aku serender awal2 .. hehhe

syarifahsidrus said...

cantik ah gambar2 tu~~