Sunday, July 3, 2011

Ini Rahsia Blogwalking Aku ..Korang Pula Bagaimana?



jika blogwalking guna berukband macam ni lerr..huhu..


1)Simpan Blog Yang Ada Link

-Jika anda terserempak dengan blog yang ada link seperti pic dibawah,jangan terus tekan pangkah! Sebaiknya,simpan blog ini dalam bookmark korang. Kenapa AA kata begitu? jika korang ada masa terluang,korang tak perlu susah payah cari link tetapi klik sahaja senarai link didalam blog itu. Mudah kan?

cik hazwani.. minta kebenaran print skrin eh..*at the same time,nak promot blog hang ;p*




2)Masa Yang Strategik
-AA nak tanya,jika korang nak mintak penampar duit belanja dengan ayah/mak korang masa mood dia marah or cool?Sure dalam keadaan dia cool rite..Ok itu perumpamaan sahaja.Jangan kerut2 dahi k..HAHA..Begini,korang perlu tetapkan masa secara sistematik blog manakah perlu anda lawat ikut kelajuan internet korang.Baiklah biar AA bagi contoh mudah ya..
 

>>>Pukul 2pm-6pm..internet AA sangat slow jadi AA asingkan dan simpan dulu link (cepat2 stop bila rasa terlalu berat) yang mempunyai blog yang ringan

>>>Pukul  12-3am ..internet AA sangat laju jadi masa ini sesuai untuk terjah blog berat sahaja
Kesimpulan cara ini: Anda akan ceria semasa baca entry dia,ada mood untuk singgah lagi dan lain-lain .HEHE

INGAT!!

Korang boleh bahagikan beberapa blog dalam sehari yang ingin korang terjah.Contoh,10 blog pada waktu petang...10 blog pula waktu malam. Jangan paksa diri ya adik..abg ..akak sekalian.NGEH3



3) Jangan Curang
-Semasa blogwalking disarankan anda jangan curang dengan website lain ya.Fokus!! *wah gituu* Sebagai contoh,semasa blogwalking …korang  tiba-tiba rajin tak tentu pasal nak buka Metro Online la.. Youtube la.. Memang jadi slow lah loading blog dan menganggu proses ‘kekusyukan blogwalking’HAHA..Jika line korang laju seperti roket ,its ok..HEHE



4)Follow dan Komen
-Baiklah,rasanya semua blogger akan menggunakan kaedah ini kut.. Apabila selesai follow blog tersebut,terus komen entry latest blog itu.. Paling tidak ,tinggalkan kesan gincu pasa blog itu sebelum korang blaa.. HAHA..Yang ini bergantung pada blogger itu juga..Secara terus terang,AA lebih selesa komen pada blog yang guna pop-up window dan pada home page,dia letak 3 and above entry..Yang ini,AA setujulah dengan kata-kata Mr K Dah klik?..Betul gak kata dia kan??? Agak leceh dan bosan..Pada yang pasang read more tu,jangan marah noo.. Hm..pandangan/penulisan Mr K nie selalunya true color and gentlemen  HEHE


5)Link Blog Anda Sangat Berharga
-Kebanyakan blogger hari ini sangat mengutamakan pageview,SEO,traffic dan sebagainya.Jadi,pelbagai cara yang dilakukan untuk promosi link mereka.Paling popular,tinggalkan link di CBOX dan SHOUTMIX. Sebab itu tak hairanlah ada yang sanggup guna mesin autoblogwalking untuk menaikkan traffic mereka~~Tangan didada,mata ke atas... Selain itu,korang boleh promosi/ping blog ke Facebook,Twitter ,Friendster(ade ke?tetttt ) dan pelbagai alternative lagi..Bak kata Profesor Anif Eistein*erkk* "Semakin rajin anda blogwalking,semakin tinggilah kebarangkalian orang melwat blog anda"….Ngam??


Fakta: AA tak pernah join apa-apa segmen bloglist dari Ben Ashaari atau mana-mana blogger pun TETAPI entah macam mana baru kelmarin AA telah join segmen ini: Seminggu 100 Follower Kembali   Serius! Ramai yang terkejut dengan kenyataan AA ini.. Diorang tak percaya AA boleh dapat Follower ramai dengan cepat.. :P (dalam hati *lalalala*  )


Apsal sejak kebelakangan ini, AA begitu pemurah dengan tips eh??HAHA..Untuk korang(muah muah everyday)no hal beb..aiman tak kesah.. KIKIKIKI 


NOTA KAKI: Teringin nak buat Contest la..Hadiahnya kemungkinan handphone Nokia.Ada cadangan?


50 comments:

cik pha said...

wah info y berguna tq2

Aisyah Aina said...

bagus tips ni :)

contest hadiah handphone? wow...best gila...hahaha

Anif Abdullah said...

@cik pha: sama-sama... sharing is caring :)


@aisyah:rasanya nak bagi hadiah itu..beserta hadiuah misteri.ngeh3

eyjalukman said...

wahh AA , hdiah hp nokia bole la tu . haha

Anif Abdullah @Mr AA said...

@eyja: ok eh?tengokla macam mana..hehe

fasihah al mujibah said...

wah!!!! thankz mr AA... tips yang berguna....

Scatty Kinki said...

info yg sgt menarik utk dikongsi...thanks a lot..
going to comeback again here
for another info..:-)

Anif Abdullah @Mr AA said...

@fasihah: sama2.. orang kata ilmu yg ada kena kongsi kan?huhu

@scatty: orait.. stay tuneeeeeeee!! ^^

Nizam Ijam said...

info yang baik.. :)


jom ramai letak nizam ijam dalam bloglist :)
Malaysia Vs Chinese Taipei.. Misi Malaysia Di Taiwan...

yatie Awang said...

tips yg no4, ayat bawah sekali, terasa pulak....hihi....tapi tips yg bagus

Rohaizam Rosli said...

waaa thanxx for the tips... huhu~~~~

Anif Abdullah @Mr AA said...

@ijam: tenkiu2.. den list ko dlm Blogger Tegar UUM.hu3


@yatie:Akak jangan sentap eh..marah Mr K..kikiki :P

Anif Abdullah @Mr AA said...

@Rohaizam: sama2..ilmu untuk dikongsi :)

Abah Yie&Ummi Na said...

erm...sebahagian daripada senarai ni telah dan sedang kami aplikasikan di Teratak Mawaddah :) Sharing is caring...

Cik Ct said...

dh follow.. follow me bck ya.. thnx

Siti Arfah said...

Rajin buat tips neh. hehe. Btw setuju dgn tips2 itu . :)

Anif Abdullah @Mr AA said...

@Siti Arfah:yeke? good!!paling penting konsisten :)


@cik ct: ok thanks :)

Anif Abdullah @Mr AA said...

@Abah yie&Ummi Na: bagus2... hehe..caring is loving :p

mary ann ;) said...

tips yang bagus..hehehehe

eh, kalo nak wat contest, roger2 lah saya okay..hahaa ;)

Shalina Samsudin said...

nak hadiah ! nak handphone !
btw,tips ni sangat hebat ! :D

F A T I H A H M U R A said...

Nokia 3310.. Cun! hehe

Anif Abdullah @Mr AA said...

@mary ann: Orait!! Make sure,setia dengan blog ini k ..hehe


@shalina:kelas kau maria!haha..

NuSaNa NoSa 91 said...

owhhh~ camni ea cara nk blogwalking?? selama ni keen main bantai je.. ahahahaha~ ^_^

Anif Abdullah @Mr AA said...

@Fatihahmura: haaa,lebih camtula..kalau nak canggih2 AA tak mampu .. hehe


@Nusana:Setiap orang ada style masing2..ini just perkongsian je :)

alif haris said...

terbaik la bro ..

mmberi pndedahan rahsia blogwalking kau .. hehehe :)guud ..

sharing is caring ye tak :)

Anif Abdullah @Mr AA said...

@alif: haha.. btui2.. :p

alif ismail said...

singgah jap... anif, knp ek alif xleh nak shout kat anif nye box??

byk kali alif try tp gagal..

huk3...

Anif Abdullah @Mr AA said...

@alif ismail: eh kenapa? Maybe ade masalah teknikal kut..

alif ismail said...

tu lah...alif pon x tau knp... die tulis banned... hurm... pelik..

atiqah~ said...

mmg2..guna brodband mmg la gitu..hehe ^^~

Anif Abdullah @Mr AA said...

@alif: anif rasa mcm ade org dengki or did something..dulu pernah gak cmni..

Anif Abdullah @Mr AA said...

@atiqah:taw xpe.. kena saborr la jwbnye..hehe

iPai said...

uhuh .. aku asal mana yang aku leh pergi aku akan visit n drop komen .. better lagi kot, lagi2 kat blog yg takde ramai dtg ..

walhal isi mereka tuh bagus !!

uhuh .. lama tak datang sini nif . rindu kat org jelebu =P

AmalinaNashihin said...

wahhh. mekasih ya bagi tips ^^

hawiz said...

nice info...good2..

Anif Abdullah @Mr AA said...

@Ipai: blog yang bagus macam ekau la.. huhu.dtg la selalu ^^


@Amalina: welkem...hehe

Nazrul Azwan said...

terima kasih untuk info. selalu jugak bt mcm tu. :)

sha my heart said...

wah, rajin anip bagi tips.. tak lama lagi naik la anip ni, jadi ben no 2.. haha~

Mr K tu sape?

anyways, TQ, rindu jugak kat kak sha. hahaha~

dya mohamad said...

skang ni rmai gile bloger yg soh follow blek tp tk tinggalkan link.ssh nak cri kt google.nnt kecik ati plak kalo tak follow,kalo ade link mmg laju je dya follow blek.
nice AA!
thanks(:

Anif Abdullah @Mr AA said...

@hawiz:thanks..bangga plak lecturer sudi melawat blog buruk ni..hee


@Nazrul:hehe.. good boy!

Anif Abdullah @Mr AA said...

@sha: mak aih.. akak lagi otai..hehe


@dya:betul2.. susahkan nak follow balik.Melainkan kalau dia letak link di shoutmix..hehe

Diary oF Mine said...

slalu walking2 tme org da tido.... hehehe... lancar je bw tu... nice info!

d_LA said...

dla salu curang...tgh bukak blog lain, tp tgn dok gatal buka link lain pulak...haha..nice tips^^

josrevalution said...

nice rahsiah..hehehe....Internet Download Manager 6.06 Build 8 Final

cara menambah 7 colum untuk iklan bawah header blog

josrevalution said...

nice rahsiah..hehehe....Internet Download Manager 6.06 Build 8 Final

cara menambah 7 colum untuk iklan bawah header blog

falia shazana said...

suke ea de banyak follower?? :)

syrupmasin said...

ohh macam tuh ye bang..haha :D

alif ismail said...

mane kotak url tu nif???

alif tak nampak pun...

Anif Abdullah @Mr AA said...

@alif: kotak url?u mean bloglist tu eh..just drop je dalam kotak2 komen mana-mana.. :)

AnNa FaRHaNa said...

haah..mmg sebab line mcm kura2 la den mls nk blogwalking...hahaha..ni bru nk mula blik terjah2 ni u..