Thursday, July 21, 2011

Tips Sign in 2 Akaun Google Serentak

Pada petang yang indah ini, AA cadang nak bagi tips/toturial laa pada korang semua..
terutama pada yang sentiasa berurusan dengan akaun Google..

Sambil-sambil nunggu buah durian gugur, AA pon meringankan jari jemari yang kurus keding ni untuk menyelongkar
 bagaimana lah cara nak bukak akaun google yang banyak dalam serentak!!??  Tak silap,kawan AA ada tanya dulu.. Mana tahu dapat membantu dia kan.. Hm,AA yakin korang juga pasti ada yang
guna 2 akaun Google kan.. yela,1 untuk Facebook... 1 lagi untuk esaimen ke.. mana taw



Cari punye cari,tak jumpa pulak..
Lastly... terus terjumpa cara ini (asalnya dalam english)
sila klik <SINI>

-yang ini belum ubah apa-apa setting



-Korang perlu tick pada kotak yang disediakan.. Terpulanglah nak enable/disable kotak yang mana satu..
-Kotak terakhir itu, AA bagi contoh sahaja k.. Kalau dah siap setting, klik SAVE ..

gambar sekadar contoh
Tadaaa!! kalau dah siap setting,akan keluar macam ini.. Cuba korang tengok, email yang bertanda warna kuning ini adalah akaun google yang digunakan sekarang(waktu itu) So,korang tak perlulah susah payah hidup denganmu kejap-kejap nak sign in..kejap-kejap nak sign out  untuk tengok email lain2

p/s: pastikan kena alert email yang sedang digunakan, akan dipamer pada bahagian [ atas -kanan ] ok!

Sebenarnya, AA nak cuba buat.. memandangkan akaun google ada 1 je, yang lain-lain yahoo pulak so tak dapat laa.. Jadi,selamat mencuba..!!!!

Sebelum mengakhiri kata-kata ,(skema lak ai ayat)
AA dah janji kan nak beritahu keputusan WW#4:Floria 2011 lalu... Jawapan yang betul ialah AA TAK DAPAT PERGI...  Serius!! berlinang air mata T_T *over!
Pasti korang nak taw sebabnya AA TAK DAPAT PERGI ?? Ok,pada hari berkenaan... memang ada kelas memandu kereta ah... Lagipun,dah berjanji dengan kawan...Fikir-punye fikir,berdosa pulak kalau mengkhianati janji ni ye tak ..so terpaksa lah pergi jugak.. sob3..

Tahniah kepada para peneka yang wangi,
LELLA -Mulanya,dia tak yakin..Tapi betul jugak.. Bagus budak ni..HAHAHAK
WANIE - Dia tanya AA layan bunga ke..errr, AA tak layan tapi suka pandang! :p
IZFANORA - Dia membalas yang AA sje bagi reader jelesss.. -yupp..bijaklah anda ni. HAHAHAK


NOTA KAKI 1: Google boleh dikatakan mesra pengguna jugak la buat masa ini :)
NOTA KAKI 2: suka dengan tarikh hari ni..huhu

23 comments:

izfanora said...

hahaha.. izfa mmg wangi dan teror.. jgn jealous u all's.. hihi..

blognizamlah said...

ak mmg pguna tegar google...da tau dahh...weiii...^^

cik sakdi said...

sebenarnye da tau da AA xdpt gi, tp malas la nak ckp.nnt femes lak. haha

lorh baru nak amik lesen ke dik?? bek2 jangan gagal tau! :)

lella lala walaa said...

yeay ! lella bjaya .. HAHAA .. kalo tau,tuntut AA blnja ari tuh . HAHAA

btw, ari nih ari ape ekk ? anniversary la tuh . HEHEE :)

Anif Abdullah| AA said...

@izfanora: cecehhh..haha..gud job!!

Anif Abdullah| AA said...

@blub2: aku taw tuuu.. Ko memang pakar google!! HAHAHA..

Anif Abdullah| AA said...

@cik sakdi : actually nak amik lama dah,asyik tangguh je..cecehhh..anyway,thanxxx :)


@lella:hahak.. jangan pow AA.. :p

Wanie said...

wanie ade satu je google akaun..
perlu ke buat sampai 2?huhu
satu lagi pakai yahoo..hehe

eh sy wangi la..dapat hadiah ape ni? bunga ke? lalala

Anif Abdullah| AA said...

@wanie: hahak...tepuk tangan dulu bru dapat hadiah..*pengsan

alif ismail said...

wow...die pun header baru lah!!! tapi yang lama lagu cun lah anif!! hahahah...

ABU said...

aku tak tahu...btw nice tuto..

dill said...

sangat rajin membuat tuto :)

dill.

carnolia said...

nice info bro:) tq:)

Anif Abdullah| AA said...

@alif ismail: hehe..saje je testing..tapi xleh lawan aliff la.. :p

@abu: okeyh.. thanks abu.. :)

Anif Abdullah| AA said...

@dill: hehe.. anif mmg suka berkongsi tips :)


@carnolia:welcomee :)

sha my heart said...

oo, begitu.
igtkan tak ada cara, sebab tu tak cari pun bagaimanan nk login akaun google serentak..

Thnx.

Liyana Zahim said...

Mekasehla bg info spti ini.. Amat mbantu org yg bute dan tuli IT spt sy inih.. Hahahha..

yatie Awang said...

kakak benda2 macam ni, tak tahulah, tp kakak akan cuba memahaminya nanti

alif haris said...

alamak salah tekaan gua huhuhu ..

wah thanks bro .. rajin eh godek2 bnde nih :)

Nurnajwa said...

Nice info la kannn ;D

syrupmasin said...

alaaa..aku teka salah la?? haha

Anif Abdullah| AA said...

@kak sha: anif pon bru taw gak kak..hehe

@Liyana Zahim : mana taw,membantu kan.. hehe

@yatie: anif main cuba-cuba gak ni.. :)

@alif haris: ape kan daya..haha.. dah xde idea,tu buat tips :P

@najwa:thanks ek.. hehe

@syrupmasin: anda tersingkir..haha

iPai said...

owh tuh gambar lama2 laa kan ?