Monday, July 11, 2011

Kantui : Kesilapan Dalam Filem ?


Salam 'Kantui' Semua!!

Sihat?
cukup tidur?
Ok,hari ini AA nak paparkan kesilapan yang telah berlaku dalam beberapa scene filem, di luar negara..Perkara ini telah berjaya dikesan oleh segelintir yang SANGAT pakar dalam bidang suntingan video laa..
Untuk filem Asia,apatah lagi dari negara kita masih belum lagi... Korang research-lah sendiri.. kalau filem pendek its ok.. ini dah 2 jam ++ bengkak kut biji mata kut nak detect.HEHE.. Lagi-lagi filem Transformers baru ni..perr.. 
Namun begitu,filem hanya rekaan manusia kan..  Pasti ada kecacatan dimana-mana kalau terlepas pandang..
Hal ini berlaku sepertimana scene/shot di bawah..

JOM SEMAK!!


GAMBAR ATAS:Cawan yang digunakan wanita itu berwarna biru kan?
GAMBAR BAWAH: aik.. air tadi dah abis ke?siapa hantar air baru?



 GAMBAR ATAS: Time ini kita pun tengah tangkap feeling kan,.. Konon!
GAMBAR BAWAH: heyy.. itu parut sudah berganjak woo.. Pulangkan balik 'feeling aku'!! HAHA


 GAMBAR ATAS: It flying very well..  sangat !!
GAMBAR BAWAH: enjin sudah hilang salah satu nye.. Kalau dalam filem,kita tak perasan pun ya tak..?


Tiba masa, KEKANTUIAN teserlah dalam filem vass @ada followers tersendiri ini..

memandangkan filem ini menggunakan banyak dan banyak serta banyak kereta(Mboii,darab-ing ayat telah AA gunakan :p) Jadi,kesilapan kecil camni pun orang dapat detect..HEHE
Kecil?badjet berjuta-juta maa...

dan lagi.. belum tembak dah effect.. Ok yang ini boleh dimaafkan sebabnya ??..Well,fungsi kamera kadang-kadang boleh jadi more power.. Dapat capture so well ,somehow boleh terlajak timing (beberapa saat)


GAMBAR ATAS: Mboii, very the highlite nombor flat !! ok takde kekantuian disitu..
GAMBAR BAWAH: Kerrrlas!! Sudah bertukar itu nombor.. Silap mata tak?Maybe ini kesilapan yang tak disedari kru-kru di set.. HEHE

GAMBAR ATAS: Time ini tentu korang dah feeling maut tengok hero dan heroin bershium KAN! Lihat- Jam di tangan kanan
GAMBAR BAWAH: Jam di tangan kiri pulak dah.. Dah paham! mereka nak tunjuk jam baru kutt.. Korang ada?WAHAHA..


Erk.. Apakah?? 
EH ADA AKU KESAHHH?haha.. Janji AA tak tengok 'KEKANTUIAN' video ini.isy! tak teringin pon aiiihh..Kantui tentang si pelakunya?Ontah lah. Wallahu Alam.. Hanya Dia Yang Maha Mengetahui.




NOTA KAKI: Hari ini, Filem melayu semakin mendapat perhatian .Tahniah3x! (puas hati tengok KL Gangster,i loikee)

22 comments:

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

hahah..nice geng! :D

Jom join segmen!
http://nokakashichi.blogspot.com/2011/07/segment-saya-punya-lagi-best.html

AfifthzAnuar said...

singah2...

kotak bulat said...

hehehe...kantoi kat benda2 kecik kan

Syafiq said...

Ce bukak balik Nora ELena episod SATU. Tengok No Plat Teksi. BERUBAH !!! AHAHAHAHA

muhamad hanif said...

biasala tu kn..


tak semua bole buat sempurna je..




AAHAHAHHHAHAHAHA

Anif Abdullah @Mr AA said...

@Nokakashici:hehe.. insyaAllah :)


@Afifthzanuar: sila2.. :)


@kotak bulat:teserlah! hehe.. small but risky.

Anif Abdullah @Mr AA said...

@capik: yeke??aku tak usha lagi plak..hahaha


@hanif: yup.. sure ada! :)

cik tikah said...

hahaha... kantoi2...

yatie Awang said...

memang tak perasan pun, janji cerita best, yg lain tak peduli dah,,,,hehe

Anif Abdullah @Mr AA said...

@cik tikah: hehehe.. :p

@yatie:taw xpe kak.. bukan main kusyuk ye x..hehe

syrupmasin said...

haha..feeling maut :D

NasZ said...

ending yang sempoi..haha..

MOHD NASER.com

ABU said...

hahahaha yang last tu tak menahan hahahahah gelak aku..

nub said...

kihkih, kantuoii

alif haris said...

haha kantoi busuk nih ..

uish tang kantoi last tu isu sensitif tu bro^^ hehe ..

Anif Abdullah @Mr AA said...

@syrup: harusslahh..hahak

@nasz: apsal sume tertarik dengan ending?hehe

@Abu: kalau nak berguling2 pun leh gak..hehe

Anif Abdullah @Mr AA said...

@nub:peace! hehehe

@alif: hope aku tak kena ISA..gituu.. hehe

Tea said...

macam2 error ohh. tp yg last skali tu xtau. kahkah.

shiela said...

just followed your blog. nice info by the way:)

cik sakdi said...

haha LOTR tu xperasan lak parut frodo tu berubah. ah tp xpe, cter tetap gempak. hehe

Anif Abdullah @Mr AA said...

@tea:tula.. lastly,dalam investigating.. :p

Anif Abdullah @Mr AA said...

@shiela: thanks for visited.. :)

@cik sakdi: kalau kita tengok filem,mmg xpasan pon..hehe