Wednesday, July 13, 2011

Kami Mahu Kamu Tampil,ITU SAHAJA!






Salam Readers!!

Tajuk gempak tak?haa,ini ada story panas ..Rasanya semua sudah maklum kut..
Ada seorang blogger ni TERLAMPAU BIJAK PANDAI sampai kantui di atas perbuatannya itu..MENIPU! isy3..



Di atas keprihatinan(betui ke ayat ni) semua pihak terutama ahli-ahli group SAHABAT BLOGGER(SB),mereka semua tak puas hati atas tindakan dia menggunakan iFrame tatkala blogging..WTFish!! AA sebenarnya malas nak masuk campur..Tapi sampai bila dia nak tipu blogger mcam kita kan?? Sebelum itu,korang tahu apa itu iFrame?AA pon blur sebenarnya..tetapi nak dipendekkan cerita -kaedah ini merupakan taktik kotor untuk mencuri traffik blog orang lain.. Kalau korang nak tahu lebih lanjut,boleh googling ye,al maklumlah line AA ni slow gilosh..HAHA..
Actually banyak sebenarnya nak taip ni tapi biarlah AA ringkas kan dalam bentuk poin eh..Takdela korang poning-poning..HEHE


PERSPEKTIF AFORISME AA TENTANG BLOGGER ITU?**amik kau ayat bombas dah kuar :p

-Suka sangat buat entry copy-paste.
-Entry kadang-kadang berbaur lucah dan  tak kuasa nak baca
-Rajin sangat ping kat SB dan DB. Well,idea 'asli'la katakan.. sure banyak entry kan..~tangan didada mata ke atas
-Sikit punya sombong dengan AA,orang komen taknak balas pulak.. (wah emo plak.HAHA)
-Dia sama naik cam Taufan dan Ribut,tapi blogger itu meletup dan traffik mencanak naik kat Alexa.. Mesti lah ramai ragu-ragu ye tak?Yela, top10 taw.. Sebaris dengan otai-otai seperti Ben Ashaari,Cik Epal,FL,Blogserius,Beautiful Nara.. HAHA
-AA selaku pemerhati dalam dunia blogging,tak pernah nampak pon dia juin apa-apa segmen/contest tapi traffik mencanak..Adess


IZAMIRRIDZWAN TAMPIL DENGAN ENTRY BERANI?

-Siapa tak kenal blogger IR ,sila terjun bangunan tingkat 33 ya..HEHEK.. Korang taw,dia ni sungguh berani la wat entry sehingga memberi satu tamparan hebat kepada blogger itu.Korang boleh singgah (SINI)....lepas itu (SINI)

-Bagi AA,benda ini bukan mengaibkan blogger itu pun.. Benda yang salah tetap salah dik.. So kita patut mempertahankan hak kita sebagai blogger .Mungkin kali ini dia terkena ambush,bagaimana pula blogger lain yang MAHU DAN TELAH MENCUBA cara terkutuk ni kan..waduh2!!(ayat indon jap.HEHE).there is truly pengajaran buat semua laa..


PESANAN IKHLAS KEPADA BLOGGER ITU..

-PS tolonglah tampil dan beri kenyataan balas.. Kami mahu anda bersikap gentlemen .Walaupun AA tak kenal kamu,tapi AA percaya /paham kamu mahu naik cepat @retissss wannabe.. Dari situ orang dah dapat tangkap..
-PS.. kamu dah banyak mengecewakan hati followers,stalkers,silent readers dan advertisers kamu.. Benarlah,nasi sudah menjadi bubur.. Tak salah kita memohon maaf kan?Mungkin kamu perlukan masa untuk menerima keadaan ini..


PESANAN IKHLAS UNTUK DIRI SENDIRI DAN SEMUA

-Bukan senang nak sampai ke puncak dan bukan susah jugak nak jatuh ke tanah.. Walaubagaimanapun,biarlah kita berbudi pada orang lain melalui idea 'bersih' kita,penulisan kita.. yang penting,kejujuran dan sikap keterbukaan harus ada la.. 

-Kepada blogger baru(umumnya),banyak cara 'bersih' sebenarnya nak naik .. AA pon baru 3,4 bulan ni jer aktif.. Jadi,semua orang(termasuk otai2) bermula dari kesabaran dan proses pembelajaran sebenarnya..Sekian



NOTA KAKI 1: AA mohon maaf jika tersalah cakap
NOTA KAKI 2: Dunia hanya sementara ;)

14 comments:

Freaky said...

bagus entri ni. penuh dengan nasihat dan peringatan

alif ismail said...

huhu..jadilah diri sendiri untuk blog diri sendiri...

Anif Abdullah @Mr AA said...

@freaky: haha..sama2 encik daus..

@alif: yup.. dan semestinya hasil usaha sendiri bukan dngan menipu :)

yatie Awang said...

betul tu Anif, kalau mahu sesuatu yang mengembirakan, mesti dengan usaha sendirikan? thanks info yg berguna tu...

Princess Solehah said...

betul2...usaha atas diri sendiri lah kan. nak up kan traffic guna cara KOTOR mmg tak patut...

nuruhuda_329 said...

singgah n follow kamoo^-^

Shalina Samsudin said...

saya tak fofular pon..kih3.
erkk,tiba tiba ..lariiiii..heeeee

alif ismail said...

mane entry baru nif???

bz ke??

Anif Abdullah @Mr AA said...

@Nurul huda:thanks eh.. rajin2 la dtg cni lg .hehe

Anif Abdullah @Mr AA said...

@yatie:thanks jgak kak..btui2..

Anif Abdullah @Mr AA said...

@princess solehah: btui2.. kalau dpt duit tu pun tak berkat ye x..

Anif Abdullah @Mr AA said...

@shalina:popular gak sebab komen disini..kekeke.*hidung berdarah


@alif:hmm.. line selalu putus2 ah..

sha my heart said...

la, budak tu taktik kotor rupanya.. isk2.. menyesal kenal dgn dia. padahal, kenal ke? Haha~

PS cakap dia ada guru yg ajar. isk, bahaya ni..

cik mashitah baharom said...

link tu tak leh buka la..page not found..