Monday, July 18, 2011

Tips Menjaga Hati Hubby Anda


gambar hiasan jerr : SuJu -Its you


1>Tolong jangan curangi dia,jika dia komited dalam perhubungan. So untuk gugirl di luar sana,Listen! hari ini sukar untuk mencari lelaki yang benar-benar jujur (taw) apatah lagi ikhlas dan komited ketika berchenta.. Jika korang mendapat satu,usah permainkan dia.. Lelaki atau perempuan ,uols have no point to do that ..Kemungkinan korang takkan jumpa lagi yang serupa.

  • pssstt: kalau main facebook tu, jangan cari skandal nooo..

2>Jangan ada rahsia kecuali sesuatu yang memang patut korang rahsiakan ..Misalnya,sejarah hitam yang pernah berlaku ke atas diri korang.. Seboleh-bolehnya,usah diceritakan.. nanti dia akan keciwa,marah dan tidak mustahil juga akan pergi. Tentu taknak kan?

  • pssstt: AA bocorkan rahsia jap,lelaki ni memang pandai baca suara perempuan..kalau asyik tergagap-gagap masa dating, Hati-hati ok

3>Terima dia seadanya.Hendak cari lelaki bagus 100% memang susah ah.. dan memang takkan jumpa  (kut)..Begitu lelaki, AA lelaki  pon camtu.. Nak cari perempuan bagus 100% memang demand ah.. Why not,bertolak ansur dan saling memahami.. Jadi,sama-sama dapat manfaat kan?

  • pssstt: AA suka tido lepas zuhur, so ex AA dulu takkan mesej ah time camtu.. walaupun hal kecil tapi sudah cukup memahami rite?

4>Teruskan keserasian itu. Pendek kata,usah layan dengan lelaki lain lebih-lebih. Layan yang berlebihan tak kesahla dengan kawan baik pun,memang hubby korang akan rasa sentap dan menimbulkan kecemburuan ah..Lelaki yang komited ni, dia rasa seperti bertanding ..maksudnya,dia sanggup berbuat sesuatu yang tak terjangka..  Apakah? HUHU

  • pssstt: lelaki akan mudah dijangkiti bakteria 'egobetuimamatnih' ,Jikalau korang dah buatkan dia merajuk(sesekali).. so pandai-pandailah pujuk plak..HEHE

5>Last sekali, jangan sangka hati lelaki keras macam batu... Jika korang pandai berperanan, hati hubby korang tu boleh cair seperti coklat Cadbury yang dibiarkan di tengah-tengah cahaya matahari..WAHH GITUU.. Oleh itu,gunakan pendekatan yang mempamerkan kejujuran,ke'caring'an dan kelembutan..haa,korang akan disayangi setengah mati wooo.. Percayalah..

  • pssstt:  sebab itu ada je lelaki menangis beria-ria mengalahkan pempuan kalau telah ditinggalkan kekasih hati




                 Baiklah itu sahaja tips yang ingin AA kongsikan.Semoga perhubungan cinta korang akan kekal selama-lamanya..Doa ni weh..HUHU.. Pada yang single (available/not) tu,mungkin boleh guna pakai tips ni pada masa akan dating datang..HEHE..  
Hari ini baru pasang header baru. Fuh, gigih edit..Smart tak?KEKEKE.. OK.. Mahu berundur.. Permisiiiiiiiiiiiiiiii!! :D




NOTA KAKI 1: Suka dengar lagu Rem-Selingkar kasih :)
NOTA KAKI 2:Alang-alang dah sampai sini,PLEASE DO ANSWER survey Nuffnang AA tue yerk .HEHE

46 comments:

lella lala walaa said...

ececee .. msti brdasarkn pengalaman kn ? hehee

btw, nice entry ! likee ! :)

Anif Abdullah| AA said...

@lella: nak korek rahsia eh..HAHA. TQ

blognizamlah said...

wallahh..nice entry..like thiss..hahha, ehh..ak plak yg gedik kan..akakaka...

Anif Abdullah| AA said...

@sepul: cehh!! gedik sial.. rajin kau hapdet blog kann.. berukband den cam siput ah..goshhh

ubi said...

ni tips ber-aweks la kan?..smart ko bro..mcm pelakon indon dah..hehe

Anif Abdullah| AA said...

@ubi:pelakon???omaigod..kembang idung suda..muahahha

cik sakdi said...

wah AA.. tq ye. mungkin tips ni akan digunakan entah bile. nape la kamu bg tips ni lambat,, kalau x, sempat gune. wahahaha

p/s: slamat bergumbire! haha

yatie Awang said...

pandainya Anif....bagus tu, Anif pun jangan jadi lelaki curang hihih
tapikan, hari ini sukar untuk mencari lelaki yang benar-benar jujur, termasuk Anif ek...tak mau tak mau....huh

Anif Abdullah| AA said...

@cik sakdi: lambat eh?hahak... xpe,leh gunakan untuk anak cucu awak.. :p

@kak yatie: anif baik la kak.. sampai ati..hehe

Acik said...

terima dia seadanya ... jangan nak ubah sidia mengikut kemauan kita!

oh, saya ada sebut fsal Anif kat blog saya sb ... :)

Shalina Samsudin said...

1.setuju gak ! susah cari lelaki yg jujur *still tak jumpa*

2.tak de rahsia kalau dia pon tak merahsiakan .kih3.

3.betul ! kena terima seadanya sebab no body perfect ! :)

4.dah ade bf,tak kan nak gatal2 lg kot..*kaki dptla kot* :P

5.betol2..tak keras kalau ade yg tolong cairkan..haha..gode2 sikit..kah3..

TAPI kan AA,ade lelaki yang EGO !
perghh ! hate him ! :D

hey ! nice entry ! NICE !

header tu nampak kerek :P
but smart ~ heeee

kotak bulat said...

hehehe..tipss cinta.. kena setia tu mmg pnting

Anif Abdullah| AA said...

@Acik: yup.. hehe..really??jap eh..

Anif Abdullah| AA said...

@shalina: wahh.. ego tu mmg ada.tapi kalau kalau kene caranye,dia akan jd ok.. kerek??hahak...

Anif Abdullah| AA said...

@kotak bulat:hehe..sesekali :)

Shalina Samsudin said...

jangan modify ! okay dah..kerek itu perlu ~ :D

Anif Abdullah| AA said...

@shalina: okeyyh!! hehe..

sha my heart said...

dah jadi Dr. Cinta plak..

anyway, nice entri.

syrupmasin said...

tolong korek idung setiap saat..jgn lupe tuh..haha :D

Anif Abdullah| AA said...

@kak sha: jiwangssss di situ..hahak


@syrup: idea yg bernas.. lepas tu palit kat baju dia..kekeke..

lella lala walaa said...

bkn nk korek rhsia, nk gali jer.. HEHEE :P *buat muke menyibuk*

Liyana Zahim said...

Maka paksalah psgn anda menyerahkan sgale pasword yg die ade tmsuk pasword kad ATM.. Hahahah..

Syuxer said...

tip superb,bro..:)..

aku xde hubby neh hahahah, aku neh laki..kan aku wat ngan member laki aku, mesti dia sayang ketat2 kat aku kot hahahaha...

mintak dijauhkan dari itu heheh..;p

Yumida said...

hari2 kene say "i love u" kt die
plus...kene ade sentuhan kasih syg.....gitu!

Anif Abdullah| AA said...

@Lella: gali jangan tak gali...kalau nak cangkul lebih ade kat stor.hehe

Anif Abdullah| AA said...

@Liyana Zahim: hahak.. pasword pak guard bank pon boleh...*pengsan

Anif Abdullah| AA said...

@syuxer: tetttt!! hahak.... ala ape salahnya,dlm friendship pon ok gakni..kecuali yg 1st tuh.. :p

Anif Abdullah| AA said...

@yumida: kalau hari2 nanti tak rindu..hehe...gitu!

cik pip said...

kena setia ni..haha

Bro ahmad said...

bertuahnya tuan badan kalau dapat jadi bf awak huhuuuu

Anif Abdullah| AA said...

@cik pip: yup..betul tu.hehe


@bro ahmad: hehe :)

sleeping_maniac90 said...

kalo la leh jmp y x curg hahahaha

Nurnajwa said...

Bce ni buat hati kte skit je -- but, nice info anyway :]

*pehh, mmg ta nk igt dia lg*

alif haris said...

hehehe betul bro .. sokong semua point .. yg best tu part last tu ..
cair mcm coklat cadbury di tgh panas haha .. :D
btw betul lah hati lelaki juga boleh mnjadi selembut kapas

Liyana Zahim said...

Hapeke pakgad bank? Pgawai bank lah.. Aiseymennn~

iPai said...

aku suka yang last tuh .. sedasat mana lelaki tuh, perempuan yang hebat tahu nak tackle lelaki tuh dan tenangkan dia ..


uhuh, lama juga tak datang sini .. sori laa tak dapat dtg selalu .. apa kabar anif ?

Anif Abdullah| AA said...

@sleeping maniac90: insyaAllah..AA doakan awak jumpa yang lelaki baik :)

@najwa: alololo... chill k :)

@alif haris: cewahh.. hehe.. :)

@liyana: uitt... silap2..bru masyuk ye tak *sedar dari pengsan

@ipai: tu dia.. orang yang berpengalaman dalam percintaan..*mati aku* kekeke.. sehat je :D

anahiettah afibs said...

trus ingat lirik lagu "kekasih sekeras aku, terhiris kerna kamu...' wah, komen aku sesat dkat sni

Abang Stalker said...

aku bli cd cetak rompak je..wawawaa ;)) rm5 tgk 15x.

Anif Abdullah| AA said...

@anahiettah:hehe.. its ok..kalau sesat selalu pon takpe..*pengsan

@abg stalker:abg salah komen ke ape.. hahahak.. xmo la cetak rompak..

Wanie said...

laki kalau dah setia mmg nak nanges tak ingat dunia bile dah break..hehe

tapi part rasih tu rasenye lagi kuat berasie kot..:)

Abang Stalker said...

ops..aku slh komen box lak.nk komen yg atas tu. :P



malu siot.. *blushing ;D


nsb baik xde 'hubby'.wahahaha ;))

klu ada bini nti aku bg dia bc entri ko ni eh dik.haha


**insyaAllah ;)

F.U.Z.Z.Y said...

weee~ semuanya boleh pakai..
SUKA!

Lilynn Sazlin said...

lil suka la tgk AA pnya cara tulisan. berwarna warni. tak sangka llk pun minat colorful. mst AA ni berjiwa seni dan halus :) :P

vampire's lovex said...

keh keh keh... tips berguna...

dzafira said...

Bapak la payah nak pujuk bf majuk... Kena nagis dulu baru dia nak ok...