Sunday, July 24, 2011

Ke'glamour'an Status Facebook Pada Bulan Puasa

Assalamualaikum..

                        Haa, lagi beberapa hari kita lagi nak puasa kann.. Korang dah ready ke belum ?? Dah top-up lemak??hee.. Gurau jew. Baiklah, entry kali ini AA nak paparkan jap contoh @ jenis status Facebook( twitter AA lupe password tu tak sebut =p ) yang bakal popular pada bulan puasa akan datang..WALAWEH..  Jom Layann!!




1) Selamat Berbuka dan Bangun Sahur..Sangat Syokk!
-Semakin ramai like status korang,semakin banyak jugak komen di status korang. Eh yeke? Tak jugak kan.. Ada tu, nak ajak makan berbuka sama-sama.. Bila kawan A kata tak jadi, terus kawan B akan up status berunsur merajuk.KAN? MUAHAHHAA..

2) Oi Terawikh !
-Rata-rata akan mengajak kawan-kawan untuk pergi ke masjid ,sembahyang terawikh katanyer!.. Kalau yang rajin online time waktu terawikh tu, Siaplah korang!! sure akan wujud kata-kata keji.. Goshh.. Sentap mak nak!! MUAHAHA

3) Laparrr !
-Bohong lah kalau tak ada status macam ini kan.. Lagi-lagi lelaki. Kalau perempuan,ada cuti tak pe. MUAHAHA.. Seminggu puasa akan mulalah sesi merengek di status facebook.. Sakit perut la.. Lupa sahur la.. Kisah kerr?? WAWAWAWA

4) I Like Bazaar Ramadhan!
-Apabila tiba waktu petang, akan adalah kawan-kawan  @kita sendiri mengajak diorang pergi bazaar ramadhan yang terdekat. Mboii, bila dah selesai membeli belah mulalah up status (gituu!).. Penat lah.. Ada mamat ni usha kitewwww lorrr, suke2!!...  Lawak beb.. MUAHAHAHA

5) Mercun oh Mercun!
- Terasa jeles pulak dengan Syrupmasin   Belum bulan puasa lagik, dia dah bukak stori mori pasal mercun tempoh hari.. Mboii kamu!MUAHAHA. . Eh tempat AA pun tak kurang jugak. Meriah sungguh! Warga emas pun join taw(ok aku tipu) .. Yang best, kalau kat status Facebook akan muncul lor nada-nada merengek suruh pujuk dia.. Tangan melecur kena mercun.. sob3..Part yang best,ada someone yang komen keji kat status dia....Ada aku kesah??MUAHAHA

6) Buat Kuih Sambil Berdendang Lagu Raya Oi!
-Tak nafi lah , sementara korang tengah  sibuk ‘ngompol’( pinjam ayat Alif Haris )kat dapur tu ha,sambil tu apa salah kan layan lagu raya ..Berdendang lagu Nazam Lebaran ke.. Puncak Kasih ke.. MUAHAHA.. Kalau kat staus plak,sure  korang akan merajinkan diri upload lagu raya  dan tag ramai-ramai..  Err.. Lepas tag, akan ada lor simbol luv-luv… Mood gembira katanye??MUAHAHHA..

7) Segalanya Baru. Engkau Ade?
- Buat mereka yang berkemampuan, aka up status lah yang boleh menjeleskan umat- umat islam lain..Misalnya, langsir baru.. Sofa baru… Baju raya baru… Shawl baru.. Boxer baru.. Awek baru

8) Open house,Jom!
-Seminggu sebelum raya, mula lah femes wall korang dengan ajakan kawan-kawan datang ke rumah dia.. Eh mulalah,Jejak kasih .. Muah-muah .. Rindu awak..segala macam lah. HAHAHAK.. Bila lagi kan,time raya lor nak jumpa sakann..hehehe

9) Mohon Maaf ya!
-AA rasa status paling fofular dalam Facebook untuk sesi mohon maaf ialah- Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin.. Demm! mood sedih tetibe..HAHA

10) Nak duit raya! Nak Jugak!
- Tak perlu buat status panjang-panjang, tag gambar AMPAU dah cukup kan???.. Lepas tu,merengek dalam tu suh korang bagi duit raya apabila datang rumah @ balik dari cuti sem .. Sape yang rajin balas, kena tuntut la korang… Fadan muka! MUAHAHA..






NOTA KAKI: Jaga mata--Jaga hati--Jaga kelakuan!

32 comments:

yatie Awang said...

ooo...gitu yeee...Anif pun sama ke...kih...kih..kakak gurau je k...

cik sakdi said...

eleh AA, tah2 dia pon same.hari2 update semua status tu.ekekek

naim said...

lumrah manusia bro.. :P

syrupmasin said...

perghh petik name aku..haha..ecece..mesti kau salah seorg yg update status tuh kan??

cik pip said...

yg last paling suka..duit raya :P

Anif Abdullah| AA said...

@kak yatie: opsss.. anif rajin like je kak..hehe

@cik sakdi: halamak, nak tukar ke friendster la esok.. :p

Anif Abdullah| AA said...

@naim: yup.. hehe..

@syrupmasin: aku tak petik tapi tag je..muahaha

@cik pip: yup.. cik pip,nak wit laye..hehe

Anyyss Shuhaimi said...

kalau tak puasa pun,still org akan post lapar kan.. :P

Anif Abdullah| AA said...

@Anyyss: betul jugak tu..hehe..

Ezay Hadry said...

klu post via blackberry or iphone ade kat msjid solat terawih baik tak payah kan? hehe nampak menunjuk je..wallahualam..

Anif Abdullah| AA said...

@Ezay Hadry: hehe.. itulah kan,bahaya gak kalau orang salah tafsir nnt..

Anak Wak Mail said...

haha..aku biasa buat yang letak gambar nak mintak duit ray..pastu tag ramai2 orang.hihi..:P


p/s: sory baru berkesempatan ke sini..=)

Bro ahmad said...

baru pertama kali puasa sebagai blogger ni..aktiviti nk kene kurangkan yea hmm

Anif Abdullah| AA said...

@Anak Wak Mail: ececehhh.. biasa buat eh.. Never mind .hehe

Shalina Samsudin said...

hehehe :)
LAPARRRRRRR :P

Cik Tetra said...

belum puase pon da lapar skg ni..hahaha.. :D

m!3yr4h_LolLy said...

memang da perkare biase pdate mcm to kan.. hehehe.. ntah2 mr aa pn same

syrupmasin said...

ohh tag dgn petik laen ke?? haha

Liyana Zahim said...

Lau sy nk post cani.. Jum kawen? Kawen bln pose jmt.. Mkn tme magrib je tau?

iPai said...

anif, kau bab2 buat post gini memang terer r .. hehe .. terbaik bro !!

siti kektus said...

haha. tak meriah lah hari puasa kalu orang tak hapdet pasal pose. tak gitu?



^^

alif haris said...

sepuluh jari memohon kemaafan anda dihari raya ini .. hahaha :D
glamour dow status cmtu ^^

btw tengs bro tag aku .. :)

alif ismail said...

aniff, ade 1 lagi status yang bakal meletop nanti

"tema baju raya tahun 2011"

hahahah...

oit, mane leh unfollow pastu follow balik... siap lah kalau anif yg jadi follower ke-444...haha!

terus alif batalkan blog review dat day..

Anif Abdullah| AA said...

@Shalina: ekau memang selalu lapar yo an..osah eh..hehe

@cik tetra: sama la.. Bulan pose ni,diet la nampknye..:p

@m!3yr4h_LolLy: hehehe.. :p

@syrupmasin: nak menang gak kan?haha.. ok sama dow

@Liyana Zahim: LZ xpela..dah ade calon..Anif xde lagi..haha ^^

@Ipai : alololo.. kamu lagi hebat bab tips komputer ni..hehe

@siti kaktus: ha'ah.. Dah puas tido,hapdet jela ye tak..hehe

@Alif Haris: kosong-kosong meh!! welcome..hehe

@Alif Ismail: siaplah tu nak watpe??hehe ^^

Wanie said...

hehe..macam tu eh?
nanti boleh la gune ayat2 ni pos kat FB..:D

cik mun said...

hehehe..selamat berpuase sumer~~

nurAMALLINA said...

anif, kalau time dok asrama, waktu terawih dengan qiamulail tu waktu tidor. ahahahah

alif haris said...

hehehe 0-0 jugak :)

eh nk btaw aku tag ko dlm latest entri aku ye ^^

iPai said...

dah tengok anif punya iklan .. nampak lagi tengah .. anif ada ubah nombor2 tuh kan ? ok laa .. nice cantik2 ..

AnNa FaRHaNa said...

ade ag anip...status ni kat fb mungkin jugak ade..kalau pose kat uum la.."tiket balik raya dah abih...uwaaaa!!!nak balik raya..."

hehe..rindu plak suasana pose kat uum..=)

dik non said...

now ramai org gune twitter..face dah x main katanye..hihi

pyqa said...

hahahah nice entry,, awek baru yang xleh bla uh.. hahahaha