Saturday, July 23, 2011

Propa VS Sentap!



*pelakon utama.huhu

Propa: Eh sentap.. Lupa,Haiii!!
Sentap: Eh Propa.. Propa nye kau..

Propa: Ek eh kau.. Sentap mak nak (full name).. HAHA
Sentap: Buat apa tu? Dengar citer kau nak kahwin.. propa betul!

Propa: Haah.. Untung rupa cantik macam aku ini.. Engkau ade? HAHA..
Sentap: Ala.. Bukan boleh bawa kemana pun..  Tengok aku, orang cari aku bila tersinggung,merajuk.. terus dipujuk. Kau ade?

Propa: Dah nama sentap kan.. Sibuk nak touching-touching pehal? Aku pulak,orang nak kutip kontroversi je mesti cari aku.. Kau ade?
 Sentap: Itu bukan cara aku.. Trademark aku ,mata ke atas tangan didada (smbil buat) Orang ingat. Kau ade?

Propa: Kasihan kan.. Nak popular cari aku.. Nak jadi hot,retiss cari aku..  Propa lah kata kan.. Orang suka aku. Pergi mana-mana,guna aku.
Sentap:  Tetapiiii.. Sebab kau lah, orang cari aku. Kau ini memang menyusahkan betullah. Orang merajuk,terasa.. mesti tiru trademark aku.. Rimas lah..Rimas!!

Propa: Bukan kita saling memerlukan ke? HAHA.. Apalah manusia ni kan.. Suka panggil kita .
 Sentap: Taw tak pe.. Agak-agak 'sentap' tak kalau diorang baca ni?HEHE

Propa: Shhhhh… Nanti diorang takde agenda nak di-propakan.. HAHA.. Ok lah Sentap,tuan aku dah panggil tu.. Dia nak popular cepat. Sian dia.
 Sentap: Ok.. Kalau ‘propa’tuan kau tak jadi, jangan cari aku ya.. babai..


Propa: 'Touching' aku kau cakap camtu.. babaii (muka penuh peropa)
 Sentap:Muahahaha :p



(Mood: Idea datang tanpa diduga)








 NOTA KAKI 1: Ini hanya dialog berentak sinis  .Tak semua orang faham.Muahahaa :p
NOTA KAKI 2: LISTEN! Takyah sentap sangat lah dalam hidup ini.. Hati kena kental… DAN, takyah nak propa sangatlah ,orang suka ke?.. Larikkk.Huhu  SEKIAN!

24 comments:

Zharif Azis said...

nice one , kelakar pon ada ^,^

yatie Awang said...

sinis memang sinis hahaha....dua2 tu memang diperlukan manusia, satu untuk membanggakan dan satu lg bila dah kecewa...

Jiejah Gorjes said...

kihkihkihkih tgk katon tu tak leh tahan nk guling2 gelak kihkihkihkih auchhh terkejut mak!

Anif Abdullah| AA said...

@Zharif: thanks.. lawak sinis tu..hehe

Anif Abdullah| AA said...

@yatie awang: taw xpe kak.. hanya orang tertentu je faham..hehe

@jiejah gorjes:muahahahaha... :P

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaaa . ekceli Tia tak paham dengan dialog . tapi betul ! tak yah lah nak sentap2 woiii :)

cik sakdi said...

kalau nak sentap2 masuk tadika balik la woi. idop kene kental, ngehehe

Anif Abdullah| AA said...

@tia: kekeke.. betul2.. sikit boleh lah ..

Anif Abdullah| AA said...

@cik sakdi: bukan tadika la,taska...!!muahahaha..

alif ismail said...

hahahha....ape lah...

sudeh said...

HAHA !
nget ngot betoll
pasal propa dgn sentap punn leh buat cite huahua

syrupmasin said...

haha..err..muke propa dgn sentap macam tuh ke??

Qaseh Qhaleef said...

hahhaa...comel je....nk like tp xde button like lorh....

Anif Abdullah| AA said...

@alif ismail:hehehhee.. mereng disitu

@sudeh: lalalala.. suka eh?

Anif Abdullah| AA said...

@qaseh: awak lagi comel..haha..

@syrup: muahaha.. iya dong!

izfanora said...

hihi.. siap boleh wat entry yer.. mmg hebat lah..

Anif Abdullah| AA said...

@izfanora: idea gile dtg tiba-tiba..hehe

ABU said...

propa is menipu..
sentap is kecik hati..
kan?

kalau mak ayam?...hahahahaha

Liyana Zahim said...

Sy mengalami kesedaran yg tni ketika mmbaca ini.. Sabo jela.. Eh ini kategori sentap ke ape? Hahahahaha~

Anif Abdullah| AA said...

@Abu : mak ayam??? err..maybe suka jual orang..hahaha

Anif Abdullah| AA said...

@liyana zahim: opss.. hehehehe..

alif haris said...

haha aku fhm der .. hehehe
kreatif dow :)
guud ^^

sha my heart said...

wah, anip dah start lukis kartun dan berkreatif..

go go go..

iPai said...

propa laa best .. sentap2 laa best .. huhuh